home POLITICA PSD începe campania electorală de fake news pe Facebook

PSD începe campania electorală de fake news pe Facebook

Share

PSD a decis să schimbe optică în campaniile electorale, urmând să comunice mai mult în zona de online, a declarat, joi, vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea, după o întâlnire a staffurilor de campanie din teritoriu ale partidului.

„Am avut o întâlnire tehnică în cadrul PSD, o întâlnire de pregătire a unui an extrem de important, cu două tururi de alegeri – alegeri europarlamentare şi prezidenţiale, iar membrii PSD, militanţii PSD trebuie să fie pregătiţi pentru aceste alegeri aşa cum au fost de fiecare dată. (…)

Au fost câteva elemente de noutate discutate în această perioadă legate de o schimbare de optică, cumva, a PSD. Dacă până acum PSD miza foarte, foarte mult, aproape exclusiv pe partea de a discuta direct cu oamenii, de a te întâlni în mod direct cu oamenii, ca militantii PSD sa transmita prin viu grai realizarile Guvernului, realizarile administratiei locale si implementarii propunerilor locale de guvernare si a programului de guvernare national, acum PSD va face un pas mai ferm si mult mai hotarat inspre zona de online”, a afirmat Zetea, dupa sedinta, citat de Agerpres.

El a spus ca este important ca PSD sa fie din ce in ce mai prezent in zona online pentru a contracara „mesajele care dezinformeaza”.

„Este extrem de important sa fim din ce in ce mai prezenti in zona de online, pentru ca acolo exista foarte multe mesaje care, din punctul nostru de vedere, dezinformeaza romanii in ceea ce priveste lucrurile pe care le face PSD.

O sa incercam si noi sa prezentam punctul nostru de vedere, sa fim prezenti acolo, astfel incat cei care au acces in partea de online la informatii sa aiba informatia din doua surse. Sa vada si pozitiile celor care spun orice isi doresc, dar si pozitiile pe care PSD si le va prezenta in perioada urmatoare”, a explicat liderul social-democrat.

Potrivit acestuia, trebuie schimbata organizarea PSD in campanie, astfel incat, pe langa discutiile directe cu oamenii, sa fie si mesaje in mediul online.

„Partea de organizare pe care PSD o are cu militantii in zona vie, pur si simplu, in momentul in care noi mergem din casa in casa, din poarta in poarta si discutam cu oamenii trebuie sa o aplicam si in partea de online, adica trebuie sa avem si oameni care sa fie dedicati pentru asa ceva.

E normal, PSD trebuie sa tina cont de schimbarea de optica a celor care doresc sa fie informati. Multi romani doresc astazi sa fie informati exclusiv in partea de online, asadar PSD nu poate sub nicio forma sa renunte la asa ceva.

Am incercat si pana acum, nu am reusit de fiecare data sa fim destul de activi, eu cred ca in acest moment avem pregatirea necesara si organizarea necesara sa putem sa fim mult mai prezenti si acolo”, a sustinut Zetea.

El a afirmat ca PSD nu este obisnuit cu „lupta de gherila” din online in care se promoveaza stiri false si nu va face acest lucru nici de acum incolo.

„PSD a fost obisnuit sa comunice pe realizari, pe lucrurile pe care le face, propunerile pe care le are si mai putin sa duca aceasta lupta de gherila in online, pe partea de dezinformare. Nici in continuare nu dorim sa facem acest lucru, nu este in ADN-ul nostru ca si PSD in a promova stiri false. Pe noi ne intereseaza ca oamenii sa vada de la noi lucrurile pe care le facem. Sunt atat de multe masuri bune luate de catre guvernarea PSD si ALDE in aceasta perioada, masuri care nu ajung la urechile si ochii oamenilor si atunci o prezenta mai importanta in partea de online eu cred ca va ajuta foarte mult”, a adaugat Gabriel Zetea.

La grupul parlamentar al PSD din Camera Deputatilor a avut loc, joi, o sedinta pe tema organizarii campaniei electorale la care au participat staffurile de campanie din teritoriu, coordonatorul campaniilor electorale PSD, Mircea Draghici, dar si secretarul general Codrin Stefanescu.

Citeşte şi
Site-ul DC News, deţinut în proporţie de 94% de Bogdan Chirieac, este inundat cu reclame
Andrei Caramitru, fiul actorului Ion Caramitru, încris de curând în USR şi ales consilier al
Simpatizanţii PSD se comportă ca nişte mistreţi la rut, în vale. Camelia Tabacu a filmat
Deputata PSD Aida Căruceru a postat pe contul său de Facebook un colaj foto care
PSD a scăpat de o datorie de aproape 450.000 de euro moștenită după campania din
PSD face ce stie cel mai bine, foloseste banii publici pentru a anihila orice opozitie,
„Domnul Tudorel Toader croșetează”, a spus aseară secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu. Reacția irtitată
Realizatoarea emisiunii ”În premieră”, difuzată de Antena 3, Carmen Avram, ar putea fi surpriza de
Preşedintele Klaus Iohannis a demontat minciunile PSD-ALDE în legătură cu întârzierea promulgării bugetului. Şeful statului
30 de şefi de Curţi de apel din ţară au condamnat astăzi protestele magistraţilor. Ei
Share