home POLITICA PSD, incapabil de reformare, merge-nainte cu Viorica Dăncilă

PSD, incapabil de reformare, merge-nainte cu Viorica Dăncilă

Share

În urmă cu aproape doi ani şi jumătate scriam despre puşculiţa PSD, Viorica Dăncilă, mai cunoscută în Teleorman sub porecla Ţaţa Viorica, gata să devină prim-ministru.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Pur şi simplu, Ţaţa Viorica este o anonimă în PE, nu a avut nici un proiect de care să îşi lege numele. Dăncilă nu e bună de nimic din punct de vedere politic, însă financiar ajută partidul, pentru că o parte din indemnizaţia de europarlamentar ajunge în conturile PSD.

, arăta presa locală teleormăneană la vremea respectivă. Azi, PSD dovedeşte că lucrurile stau exact aşa cum spun de aproape 30 de ani: e incapabil de reformă internă şi nu are soluţii pentru a evolua în a fi într-un partid democratic. Mai curând, incoluează dramatic, aşa cum s-a întâmplat mai vertiginos după alegerile din 2016.

Văzând că timpul lui Liviu Dragnea în fruntea PSD se scurtează, liderii partidului caută soluţii. “Pe cine aducem în locul lui Daddy?” – se întreabă aceştia, conştienţi că au nevoie de un nou exponent în fruntea partidului.

Ce să vezi? Pe cine au găsit ca soluţie în fruntea partidului? Pe Viorica Dăncilă! Este penibil. În PSD există multe alte soluţii mai digerabile. Partidul Social Democrat, aşa nesocial-democrat cum a ajuns, mai are în structura de partid multe alte soluţii, dar ele sunt refuzate de liderii PSD, care îl părăsesc pe Dragnea.

Cel mai penibil moment a fost acela în care, după ce Viorica Dăncilă a ejectat-o pe Anca Alexandrescu, sâmbătă a uitat în ce zi se află şi a scris “3 mai” în loc de “4 mai”, când a semnat în cartea vizitatorilor, la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Pentru că Anca Alexandrescu, aşa buldog dragnist cum e, este competentă. De acum încolo vom vedea gafe epocale ale Veoricăi. Ceea ce face acum PSD, în loc să-şi asume minciunile, ticăloşiile şi erorile trecutului recent, pentru a se reforma, este să încerce să-şi conserve puterea, să rămână cu orice preţ la guvernare.

Dacă Dăncilă pierde puterea în partidul ei, atunci Cabinetul Dăncilă nu mai e susţinut şi pică. Şi aşa este şubred ca o coşmelie putrezită. Disperarea liderilor PSD care acum îl părăsesc pe Dragnea este să controleze majoritatea parlamentară cumva şi să guverneze în continuare, pentru că altfel ajung la puşcărie.

În acest partid sunt acum vizibile trei facţiuni. Prima este gruparea PSDragnea, tot mai restrânsă, formată din nişte desperados ultraradicali, ca Mitralieră Rădulescu, Codrin Ştefănescu, Eugen Nicolicea, Ionel Arsene sau Şerban Nicolae.

Imediat în spatele acestora, sunt oportuniştii de serviciu, ca Lia Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda,Marian Oprişan, Mitică Buzatu sau Felix Stroe. A treia categorie este formată din masa de manevră care stă la umbră şi aşteaptă vremuri mai bune, în care sunt mixaţi şi unii lideri anti-Dragnea, ca Marcel Ciolacu.

Logica sistemului democratic spune că, atunci când un partid o dă în zid cu viteza şi inoherenţa cu care şi-a spart norocul PSD, acest partid se retrage în opoziţie, se restructurează, scapă de rele şi luptă apoi, într-un alt ciclu electoral, ca să vină din nou la putere curăţat şi capabil să lucreze pentru ţara sa. Nici o legătură cu situaţia acestui partid.

Electoral vorbind acum, este cel mai bun lucru faptul că în timpul downslidingului în care intră Dragnea, liderii partidului se cramponează de Viorica Dăncilă. Aşa că electoratul va înţelege că PSD e un partid de proşti, ticăloşi şi farfuze dotate cu obuze propagandistice.

Ceea ce va duce la continuarea scăderii intenţiei de vot pentru scrutinele care urmează. Nimic mai bine pentru România!

Citeşte şi
Oricât de absurd ar părea, pericolul ca Viorica Dăncilă să fie aleasă președinte al României
Europarlamentarul Viorica Dăncilă le trimitea o scrisoare tuturor colegilor ei de la Bruxelles, în care
Comentariul și concluziile lui Sebastian Lăzăroiu, după ieșirile televizate ale celor doi candidați la Preşedinţie,
Viorica Dăncilă a trântit o minciună despre angajarea fiului ei, Victor Dăncilă, la Curtea de
Fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, o atacă pe Viorica Dăncilă, după ce candidatul PSD
La conferința de marți a Vioricăi Dăncilă s-a înregistrat un moment bizar în care fostul
Viorica Dăncilă nu știe cum se calculează aria cercului, dar susține, cu toate acestea, că
Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a afirmat că îşi asumă fiecare lider al
Preşedintele Klaus Iohannis, candidat la alegerile prezidenţiale din partea PNL, pentru un al doilea mandat,
Europarlamentarul Viorica Dancila (PSD) a sustinut in februarie 2017 in dezbaterile publice de la Bruxelles
Share