home POLITICA PSD, incapabil de reformare, merge-nainte cu Viorica Dăncilă

PSD, incapabil de reformare, merge-nainte cu Viorica Dăncilă

Share

În urmă cu aproape doi ani şi jumătate scriam despre puşculiţa PSD, Viorica Dăncilă, mai cunoscută în Teleorman sub porecla Ţaţa Viorica, gata să devină prim-ministru.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Pur şi simplu, Ţaţa Viorica este o anonimă în PE, nu a avut nici un proiect de care să îşi lege numele. Dăncilă nu e bună de nimic din punct de vedere politic, însă financiar ajută partidul, pentru că o parte din indemnizaţia de europarlamentar ajunge în conturile PSD.

, arăta presa locală teleormăneană la vremea respectivă. Azi, PSD dovedeşte că lucrurile stau exact aşa cum spun de aproape 30 de ani: e incapabil de reformă internă şi nu are soluţii pentru a evolua în a fi într-un partid democratic. Mai curând, incoluează dramatic, aşa cum s-a întâmplat mai vertiginos după alegerile din 2016.

Văzând că timpul lui Liviu Dragnea în fruntea PSD se scurtează, liderii partidului caută soluţii. “Pe cine aducem în locul lui Daddy?” – se întreabă aceştia, conştienţi că au nevoie de un nou exponent în fruntea partidului.

Ce să vezi? Pe cine au găsit ca soluţie în fruntea partidului? Pe Viorica Dăncilă! Este penibil. În PSD există multe alte soluţii mai digerabile. Partidul Social Democrat, aşa nesocial-democrat cum a ajuns, mai are în structura de partid multe alte soluţii, dar ele sunt refuzate de liderii PSD, care îl părăsesc pe Dragnea.

Cel mai penibil moment a fost acela în care, după ce Viorica Dăncilă a ejectat-o pe Anca Alexandrescu, sâmbătă a uitat în ce zi se află şi a scris “3 mai” în loc de “4 mai”, când a semnat în cartea vizitatorilor, la Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Pentru că Anca Alexandrescu, aşa buldog dragnist cum e, este competentă. De acum încolo vom vedea gafe epocale ale Veoricăi. Ceea ce face acum PSD, în loc să-şi asume minciunile, ticăloşiile şi erorile trecutului recent, pentru a se reforma, este să încerce să-şi conserve puterea, să rămână cu orice preţ la guvernare.

Dacă Dăncilă pierde puterea în partidul ei, atunci Cabinetul Dăncilă nu mai e susţinut şi pică. Şi aşa este şubred ca o coşmelie putrezită. Disperarea liderilor PSD care acum îl părăsesc pe Dragnea este să controleze majoritatea parlamentară cumva şi să guverneze în continuare, pentru că altfel ajung la puşcărie.

În acest partid sunt acum vizibile trei facţiuni. Prima este gruparea PSDragnea, tot mai restrânsă, formată din nişte desperados ultraradicali, ca Mitralieră Rădulescu, Codrin Ştefănescu, Eugen Nicolicea, Ionel Arsene sau Şerban Nicolae.

Imediat în spatele acestora, sunt oportuniştii de serviciu, ca Lia Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda,Marian Oprişan, Mitică Buzatu sau Felix Stroe. A treia categorie este formată din masa de manevră care stă la umbră şi aşteaptă vremuri mai bune, în care sunt mixaţi şi unii lideri anti-Dragnea, ca Marcel Ciolacu.

Logica sistemului democratic spune că, atunci când un partid o dă în zid cu viteza şi inoherenţa cu care şi-a spart norocul PSD, acest partid se retrage în opoziţie, se restructurează, scapă de rele şi luptă apoi, într-un alt ciclu electoral, ca să vină din nou la putere curăţat şi capabil să lucreze pentru ţara sa. Nici o legătură cu situaţia acestui partid.

Electoral vorbind acum, este cel mai bun lucru faptul că în timpul downslidingului în care intră Dragnea, liderii partidului se cramponează de Viorica Dăncilă. Aşa că electoratul va înţelege că PSD e un partid de proşti, ticăloşi şi farfuze dotate cu obuze propagandistice.

Ceea ce va duce la continuarea scăderii intenţiei de vot pentru scrutinele care urmează. Nimic mai bine pentru România!

Citeşte şi
Bogdan Chirieac, analist apropiat de PSD, a anuntat ca are informatii, conform carora Klaus Iohannis
După înfrângerea din 26 mai, PSD nu îşi mai revine. La conferinţa PSD Mehedinţi, reprezentanţii
Viorica Dăncilă nu se dezminte şi face o nouă gafă incredibilă, refereindu-se la preşedinţii PSD.
Sorin Ovidiu Vântu, poezie pentru Dăncilă: Viorica Ot-Bârzoi / Dă drumul la țuțuroi / Sar
Premierul Viorica Dancila a declarat ca saptamana viitoare va incepe evaluarea fiecarui minister, iar la
Premierul Viorica Dăncilă a declarat că Guvernul nu se amestecă în justiție, astfel că nu
Premierul Viorica Dancila a declarat la Antena 3 ca l-ar lasa corijent pe presedintele Iohannis
Din prea mult având de liderat, Dăncilica Zăpăcica s-a prăvălit pe scările sediului PSD şi
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis premierului Republicii Moldova, Maia Sandu, un mesaj de felicitare, în
Viorica Dăncilă a discutat aproape două ore cu senatorii și deputații PSD despre moțiunea de
Share