home POLITICA PSD CExN – este noua denumire a partidului lui Liviu Dragnea

PSD CExN – este noua denumire a partidului lui Liviu Dragnea

Share

PSD CExN este noua denumire care ar putea să-i fie dată fără probleme partidului deţinut de Liviu Dragnea. Sediul central al acestui partid de lider ar putea fi mutat cât se poate de legitim în Alexandria. Uitaţi-vă bine la cu arată capitala Teleormanului. Mâine, aşa va arăta toată România.

Scandalului din jurul poliţistului pedofil Eugen Stan se transformă într-un scandal naţional în interiorul PSD.

Mihai Tudose face dialog prin reţeaua Facebook cu Carmen Dan

PSD CExN se împarte pe baricade şi sapă tranşee

Preşedintele Comisiei SRI, senatorul PSD CExN Claudiu Manda, a solicitat convocarea urgentă a forului partidului. El a precizat că o impune situaţia din ultimele zile. La apel s.au raliat fostul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene.

Aceeaşi solicitare au făcut-o primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, filiala din Vaslui a PSD şi social-democraţii din judeţul Olt. Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, susţine că PSD nu poate accepta o autonomizare totală a deciziilor Guvernului.

Sunt aşteptate în şedinţa CExN de luni clarificări din partea premierului Mihai Tudose. Aceasta faţă de mai multe chestiuni, arată Mediafax.

PSD CExN vrea consultare permanentă

Dumitru Buzatu a declarat că e nevoie în permanenţă de consultare. Aceasta în condiţiile în care ar fi lucruri pe care majoritatea nu le poate accepta. Atunci, echipa guvernamentală trebuie să îşi revizuiască solicitările.

Voi susţine în CEx o linie mediană. Vom vedea ce rezultă în urma discuţiilor, poate vine cineva şi îşi pune cenuşă în cap, să vedem ce atitudine adoptă. Chestiunea este foarte serioasă, nu poate PSD şi majoritatea parlamentară care susţine Guvernul să accepte o autonomizare totală a deciziilor Guvernului.

E nevoie în permanenţă de consultare. Poate sunt lucruri pe care majoritatea nu le poate accepta şi atunci echipa guvernamentală trebuie să îşi revizuiască solicitările. În primul rând, este strict necesară o clarificare a premierului vizavi de mai multe chestiuni. Fără o astfel de clarificare, probabil că lucrurile vor evolua într-un sens nefavorabil pentru echipa guvernamentală.

, a spus Buzatu.

PSD CExN spre o nouă decapitare intrapartid a premierului

Întrebat dacă ar putea urma un caz Grindeanu 2 după şedinţa CEx, liderul PSD Vaslui a răspuns că speră să fie evitat un astfel de deznodământ. Dumitru Buzatu a mai spus că liderii PSD aşteaptă, în şedinţa CEx, şi ca premierul Tudose să îşi respecte cuvântul dat când a fost învestit Guvernul.

Adrian Ţuţuianu e cu Tudose. PSD CExN scindat

O nouă schimbare de guvern ar fi o sinucidere politică pentru PSD, avertizează fostul ministru al Apărării, Adrian Ţuţuianu,. Acesta crede că performanţele economice înregistrate în 2017 au fost în mare parte anulate de conflictul intern.

Senatorul PSD a scris că a luat…

… act de intenţia convocării şedinţei Comitetului Executiv Naţional pentru ziua de luni, 15.01.2018, la cererea mai multor lideri ai partidului”…

, declarându-se îngrijorat de evoluţiile interne din partid.

PSD să dea dovadă de responsabilitate, avertizează Ţuţuianu

Fostul ministru este de părere că oamenii din partid trebuie să dea dovadă de responsabilitate. Şi să conştientizeze gravele prejudicii de imagine pe care le poate înregistra partidul, precum şi riscul „aruncării ţării în instabilitate politică”.

Este datoria noastră să fim lucizi. Trebuie să strângem rândurile. Să analizăm care este cea mai bună soluţie pe baza unei decizii colective şi democratice. Făcând apel la toţi oamenii competenţi care pot da un plus actului de guvernare.

Nu sunt de acord să sacrificăm partidul şi guvernarea pentru răfuielile şi ambiţiile personale ale unor lideri! Am fost şi rămân un om de partid. Militez pentru unitatea acestuia, diversitatea de opinii şi pentru luarea deciziilor în structurile statutare.

, a mai scris Ţuţuianu.

Felix Stroe, tot de partea lui Mihai Tudose

Premierul are responsabilitatea guvernării, dar trebuie să aibă şi decizia, susţine liderul PSD Constanţa, Feli Stroe:

E necesar ca din Guvern să facă parte cei mai pregătiţi oameni pe care îi are partidul. Îmi doresc ca de această dată organizaţiile locale să fie mai implicate. E normal să decidă doar o mână de oameni?

Partidul suntem noi, toţi cei care am muncit pentru a câştiga încrederea românilor. Premierul are responsabilitatea actului de guvernare, dar trebuie să aibă şi decizia.

, a transmis Stroe. Acesta a mai spus că speră ca la CExN să se poarte o discuţie serioasă despre cum poate fi democratizată puterea de decizie în partid şi despre ce se poate face pentru ca actuala guvernare să performeze.

Citeşte şi
Varujan Vosganian s-a afiliat Grupului PSD din Camera Deputaţilor

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, a anunţat, în Camera Deputaţilor, că toţi deputaţii ALDE se vor Read more

Ciolacu, insolent: „Este interzis să avem şi discuţii despre amnistie şi graţiere?”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacţionat batjocoritor la acuzaţiile lui Klaus Iohannis, lansate Read more

Ciolacu: PSD ar putea să-l susţină pe Ponta la Prezidenţiale, în 2024

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că PSD, ALDE şi Pro România discută Read more

Lui Şerban Nicolae până şi CCR aservită PSD îi respinge legile

O lege promovată de controversatul senator PSD, Şerban Nicolae, a fost respinsă de Curtea Constituţională, Read more

Viorica Dăncilă confirmă întâlnirea în patru din sediul PSD

Fostul premier Viorica Dăncilă confirmă, în exclusivitate pentru Adevărul, dezvăluirile făcute de Tudorel Toader în Read more

PSD vrea să dinamiteze complet bugetul României

PSD va transforma în proiect de lege cele 28 de măsuri pentru repornirea economiei anunţate Read more

Florin Roman: Nu am cerut demisia când Tudose şi Grindeanu au fost prinşi la fumat

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat că, în momentul în care Sorin Grindeanu sau Read more

Orban: Sursa zero a fotografiei din biroul meu e Cristian Vasilcoiu VIDEO

Premierul Ludovic Orban a anunţat că sursa zero a campaniei pornite de PSD împotriva sa, Read more

Ludovic Orban: Este imposibil ca pensiile să crească cu 40%!

Premierul Ludovic Orban a declarat că o creştere cu 40% a punctului de pensie, aşa Read more

Tudorel Toader: Am fost sechestrat patru ore, ca să dau OUG pe Codurile Penale

Tudorel Toader, ministru al Justiţiei, dezvăluie în premieră cum au făcut presiuni uriaşe asupra sa Read more

Share