home ECONOMIE PSD, bugetul general consolidat pe 2017, musca şi betoniera

PSD, bugetul general consolidat pe 2017, musca şi betoniera

Share

Dincolo de aspectul comic al metaforei pe care o voi face, PSD azi e în situaţia metaforei cu musca şi betoniera. Voi explica în continuare la ce anume mă refer. Într-un proiect de buget enunţat săltăreţ de PSD în programul electoral de guvernare, apar nişte cifre ciudate.

Cea mai ciudată este o creştere economică prognozată de 5,5%. Cele mai optimiste evaluări ale INS pentru trimestrul al III-lea dau un 4,9% anualizat. Toţi analiştii consultaţi de mine pentru România liberă spun acelaşi lucru (sintetic):

Este aproape imposibil ca acest lucru să se întâmple. Cifra aceasta este o scoatere din burtă a copilului angelic, care anul viitor se va dovedi negru la faţă ca realitatea.

Am publicat un interviu în exclusivitate cu Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, care spune cam acelaşi lucru. Mă refer la prima frază.

Cum se face PSD, cu cinism, că nu ştie adevărul

O muscă bâzâie strategic, în căutarea de mâncare. Ştim de obicei pe ce anume se aşează. Vede în zare o betonieră plină cu dejecţii mustoase şi un roi de surate halind pe săturate. Se decide să călătorească până acolo.

Dar problema muştei este că nu ia în calcul variabilele din dimensiunea temporală a lucrurilor. Să zicem că până la betoniera din visul realităţii sunt 7,2 kilometri. O muscă zboară cu 7,2 km/h, deci într-o oră probabil va ajunge la destinaţie.

Ceea ce nu ia în calcul este că în acea oră se pot petrece o mulţime de lucruri. De exemplu, pe drum poate să înceapă o furtună. Într-o oră, cu 30 km/h, betoniera asta poate să ajungă departe. Poate să explodeze. Se poate scufunda în pământ, aşa cum foarte bine poate să dispară, teleportată. Viaţa reală e complexă.

Cine ştie adevărul şi minte calificat

Conducerea PSD nu este formată din muşte, ci din oameni. Aceşti oameni ştiu exact cum stau lucrurile în România, aşa cum cunosc foarte bine provocările anului 2017. Şi totuşi, ei au spus o poveste electoratului propriu, în care acesta a crezut.

Faptul că această poveste a fost livrată cu cinism dovedeşte turpitudine. Am scris despre asta în articolul de opinie referitor la povestea taxelor scoase, ba puse, ba iar scoase din Codul fiscal.

PSD continuă să mintă şi să elasticizeze realitatea. Ştim că minciuna se plăteşte. Interesant este de urmărit cum anume va plăti partidul puşcăriaşului Dragnea anul viitor. Şi dacă va plăti.

Citeşte şi
Fostul secretar general al PSD Mihai Fifor, supranumit Ali Comicul pentru declaraţiile sale neverosimile, a
Locuitorii din Slatina, judetul Olt, au din nou parte de apa neagra la robinetele din
Cosmin Prelipceanu, realizator al emisiunii Jurnalul de Seara de la Digi24, a anuntat joi ca
O parte semnificativă din datoria de 15 milioane de euro a PSD, către firmele și
30 de filiale județene ale Pro România își negociază trecerea la PSD. Tudose spune că
Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, la finele ședinței Comitetului Executiv Național, că
Președintele Klaus Iohannis face ce a promis în campania electorală: PSD trebuie să dispară din
După dictonul "noi facem ce vrem noi şi când vrem noi, nu-i lăsăm pe alţii,
După ce a făcut ππ în ciorba PSD, Viorica Dăncilă a fost înlocuită din funcţia
Marian Ceaușescu a pus muzică de înmormântare la sediul PSD. În fața sediului PSD a
Share