PSD ameninţă PNL cu plângerea penală

Share
PSD ameninţă PNL cu plângerea penală
Caza: Elicopterul e pe Palat? Fonta: Nu, nu există un exit.

Este simplu: mai nou, dacă Opoziţia (PNL, PMP etc.) organizează manifestaţii de protest, Puterea o ameninţă cu plângere penală. Dacă se potoleşte, nu mai face plângere.

Bloomberg: Ponta încearcă să folosească majoritatea în Parlament împotriva anchetei de corupţie

Motorul acestui mecanism otrăvitor pentru libera exprimare şi, deci, pentru democraţie este controlul politic asupra Justiţiei din partea celor care, cu cinism, reclamă o încercare de lovitură de stat a procurorilor controlaţi politic.

CONCRET PSD controlează politic Parchetul General şi şantajează Opoziţia cu plângere penală dacă organizează proteste. În schimb, când şeful Guvernului este urmărit penal de DNA; parchet anticorupţie neliniat politic, partidul de guvernământ afirmă că are loc o lovitură de stat a Opoziţiei, prin procurori politizaţi.

HotNews: Comisia juridica a votat un raport de respingerepentru cererea de urmarire penala in cazul Ponta/ Votul deputatilor in cazul premierului va fi marti la ora 10.00

Iar acum înapoi la declaraţia lui Ponta:

Ei aduc 1.000 de oameni, noi putem aduce 10.000, ei aduc 10.000, noi putem aduce 100.000. E cea mai mare greşeală pe care o poate face România în acest moment. Fac apel la ultimul dram de minte pe care îl au Blaga şi Gorghiu să nu dea foc ţării.

(…) Şi procurorul general, conform procedurii, ca şi la mine, îi declară suspecţi şi îi cercetează. Şi vedem atunci dacă le mai place să facă politică din Justiţie. Putem să facem acest lucru, sper să nu fie cazul.

Ameninţare pe faţă.

ÎNTREBĂRI De când are legal dreptul prim-ministrul guvernului României să declare suspect pe cineva din România? De unde ştie premierul Ponta ce poziţie va avea procurorul general Niţu, dacă între ei nu există o înţelegere?

La origine se află declaraţia ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc:

Ca ministru al Justiţiei mi se pare inadmisibil şi contrar practicilor democratice constituţionale ca PNL să folosească un act de procedură al unui procuror, pentru a cere demiterea unui guvern legitim şi a crea instabilitate politică majoră.

Este împotriva tuturor angajamentelor asumate de România cu partenerii săi europeni şi transatlantici ca PNL să folosească Justiţia pentru a-şi rezolva incapacitatea de a convinge populaţia şi membrii Parlamentului cu un program politic solid, coerent, care să ajute România şi nicidecum să o întoarcă acolo unde se afla în anii 2009 – 2011.

Pe vremea când Parchetul General era controlat de Rodica Stănoiu, prin Joiţa Tănase, apoi prin Ilie Botoş, Robert Cazanciuc era procuror, purtătorul de cuvânt al Parchetului General, iar Victor Ponta era şeful Corpului de Control al Cabinetului Adrian Năstase.

După cum se observă, apucăturile bolşevice ale marilor fondatori ai pegrei pesediste se moştenesc de la tată spiritual la fiu ombilical.

Share