home POLITICA PSD ALDE a pierdut majoritatea parlamentară. Urmează dansul

PSD ALDE a pierdut majoritatea parlamentară. Urmează dansul

Share

După ce PSD ALDE a reuşit performanţa ca în şase luni să-şi dea jos propriul guvern, urmează dansul. Coaliţia a pierdut majoritatea parlamentară. Halucinant este de ce şi-a cerut iertare Dragnea. După vot.

Ziua moţiunii. Moţiunea de cenzură a trecut. 241 de voturi pentru

În primul rând vreau să îmi cer iertare tuturor românilor pentru greșeala pe care am făcut-o, în sensul că ar fi trebuit să discutăm mai mult în partid despre variantele de prim-ministru.

De ce îşi cere sociopatul acesta iertare românilor pentru ceva ce le-a făcut colegilor şi acoliţilor săi? Mai curând, credem că nici măcar nu s-a adresat românilor. Nu are soluţiie viabilă pentru Iohannis. De aceea, cere ajutor acum colegilor, partidului, la nominalizarea unui premier. Şi ca să împartă politic eventuala înfrângere.

PSD ALDE trebuie să dea un premier acceptat de Klaus Iohannis

Nu numai atât. Mai mult, acest premier trebuie să fie capabil să mobilizeze mai mult decât putirinţa parlamentară actuală PSD ALDE. Cu mari eforturi, nopţi nedormite, promisiuni deşănţate şi ajutorul minorităţilor, altele decât cea maghiară, PSD ALDE a reuşit să încropească cale de 241 de voturi.

Coaliţia care avea în decembrie, prin votul românilor, 60%, a pierdut majoritatea. Acest lucru nu s-a petrecut în condiţiile în care ţara (Doamne fereşte!) ar fi trecut printr-un război. Nici printr-o calamitate. În ţară nu a fost cutremur, nu s-au prăbuşit barajele, nici munţii.

Totuşi, în şase luni de la alegeri, PSD ALDE a pierdut majoritatea parlamentară. Pe 31 ianuarie, coaliţia a încercat să graţieze marii corupţii. Au urmat proteste fără precedent în istoria acestei naţiuni. Peste patru luni, s-a produs un al doilea lucru fără precedent în istoria neamului românesc: un guvern a  fost picat prin moţiune de propria sa coaliţie.

Declicul naţionalist. PSD ALDE a atins nervul transilvan

Motivul? Acelaşi: de Dragnea şi Tăriceanu, acolitul său, se apropie nişte vămi penale. Atunci,ei vor cu orice preţ să stăpânească Justiţia, ca să rămână în libertate. Ar fi în stare să facă orice pentru asta. Să schimbe legile fizicii. Să facă Terra să se rotească în jurul Lunii. Să schimbe ziua cu noaptea. Orice.

În comparaţie cu asta, ce mai contează să dai maghiarilor ce n-au avut niciodată? Ce mai contează niţică enclavizare? EI bine, nu le-a reuşit. Dar românii ţin minte şi în primul rând cei ardeleni. Ei nu vor ierta asemenea lucruri.

România are mai mulţi centri nervoşi. Câţiva sunt în afara ţării. Unul este în Basarabia. Altul în nordul Bucovinei. Altul este în Transilvania. Un nerv colectiv. Unul care acum a fost inervat la maximum.Asta se uită în ani de zile.

Alegerile anticipate

Să trecem deocamdată peste faptul că partidele din opoziţie sunt actualmente praf. Suntem la un declic de alegerile anticipate. Teoretic, PSD ALDE poate forma o coaliţie fragilă. De exemplu cu ajutorul minorităţilor, altele decât maghiarii. Dar şi actuala Opoziţie ar putea să facă acelaşi lucru, dacă-şi adună creierii din debara. Depinde de Klaus Iohannis.

Depinde aşadar de cât de mult ridică miza acesta, în funcţie de cât de mult ştie că poate să mizeze acum. Dincolo de toate acestea, jocul este cunoscut. În maimum 60 de zile trebuie două cabinete propuse picate de Legislativ. Preşedintele şi şefii Senatului şi Camerei se întâlnesc, discută şi decid să pună de alegeri anticipate. Dincolo de faptul că până acolo sunt foarte mulţi paşi şi chichiţe…

Foarte problematic. În Constituţie nu scrie clar ce se întâmplă dacă cei trei se întâlnesc şi nu se înţeleg. Sunt toate condiţiile ca asta să se întâmple. Nici nu ştim  ce se întâmplă în cazul în care se ajunge la situaţia asta. Apelăm la Curtea Constituţională? Haida-de…

Avem o singură certitudine: începe dansul.

Citeşte şi
USR: Justiţia este îngenuncheată pentru salvarea penalilor PSD-ALDE

USR susţine, după ce CCR a stabilit că există un conflict juridic între Parlament şi Read more

Noi bariere ridicate de PSD-ALDE, la Camera Deputaţilor, la ridicarea imunităţii

Camera Deputaţilor, aparent dominată încă de PSD-ALDE, şi-a modificat regulamentul, stabilind, printre altele, că solicitarea Read more

PSD-ALDE la putere? Criminalii, violatorii şi pedofilii sunt pe străzi

PSD-ALDE la putere? Aţi votat cumva în decembrie 2016 cu protectorii infractorilor? Efectul a fost Read more

Marius Manole: Românii ar trebui să facă grevă generală!

Actorul Marius Manole, un critic vocal al puterii în ceea ce privește măsurile luate în Read more

PSD-ALDE doresc să impună statul borfaşilor ca stat de drept

La consultările de la Cotroceni pe Justiţie, PSD-ALDE a venit cu un soi de conceptualizare Read more

PSD-ALDE, războiul fratricid. “Ţărănoii” versus “‘telectualii” destrucţiei

Coaliţia PSD-ALDE se pare că a ajuns în faza beligerantă pe faţă. Subiectul conflictului dintre Read more

SPRE FALIMENT Firea şi PSD-ALDE au delegat tot la companiile municipale

Bucureştiul se îndreaptă spre faliment în pas accelerat. Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General a aprobat Read more

Lovitură de stat. PSD-ALDE pregăteşte suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis

PSD-ALDE a pierdut orice control al raţiunii şi ar pregăti o nouă lovitură de stat. Read more

PSD-ALDE au ridicat tonul în Parlamentul European, fără precedent

În dezbaterea din Parlamentul European pe modificările operate de PSD-ALDE la Legile Justiţiei, europarlamentarii acestor Read more

PSD ALDE îl ameninţă pe Iohannis ca să nu îi respingă nominalizările

Coaliţia PSD ALDE îl ameninţă pe Klaus Iohannis cu suspendarea din nou. Tehnica este simplă: Read more

Share