home CORUPTIE, POLITICA PSD, acum nu mai funcţionează sloganul cu Înalta Poartă?

PSD, acum nu mai funcţionează sloganul cu Înalta Poartă?

Share

Europarlamentarul Rareş Bogdan anunţă că PSD încearcă să forţeze adoptarea în Parlamentul European a unei rezoluţii de sancţionare a României pentru „abateri de la funcţionarea statului de drept”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„PSD se plânge în străinătate şi cere rezoluţie contra României! PSD împinge România lângă Ungaria şi Polonia în relaţia cu Uniunea Europeană!! Iată un gest incalificabil al Grupului Socialiştilor europeni, cu largul concurs al Delegaţiei socialiştilor romani, adică eurodeputaţi PSD şi Pro România. Grupul S&D vrea să obţină majoritate în cadrul Conferinţei Preşedinţilor din Parlamentul European (această structură reprezintă coloana vertebrală politică a P.E.) pentru a discuta „situaţia României” în plen! Care este motivul? PSD susţine că în România au loc abateri de la funcţionarea statului de drept şi este afectat procesul electoral în urma iniţiativei normale, fireşti a PNL de a introduce votul în două tururi de scritin la alegerile locale.

Situaţia poate deveni extrem de periculoasă pentru România, dacă socialiştii reuşesc să convingă grupurile GUE, socialiştii nordici, şi Grupul Verzilor. Grupul PPE şi Renew, alături de ECR, conservatorii, se vor opune indiscutabil acestei acţiuni anormale. Vă daţi seama că socialiştii vor să pună semnul egal între acţiunile anti-justitie, anti stat-de drept începute de cei conduşi de Dragnea după alegerile din 2016 şi măsură alegerilor în două tururi, care va consolida democraţia?? Tocmai ei?? PSD? De noaptea minţii…

Săptămâna viitoare vor încerca să obţină majoritate în Conferinţă Preşedinţilor, apoi vor propune o rezoluţie în plenul de la Strasbourg, adică în a doua săptămână din februarie. Nu ştiu pe ce se bazează, având în vedere că în România se urmăreşte consolidarea democraţiei şi a statului de drept, şi situaţia de acum nu seamănă deloc cu ce s-a întâmplat în Ungaria şi Polonia!

Alegerile în două tururi sunt cerute de cetăţenii care vor primari care să aibă sprijinul unor majorităţi reprezentative! De unde ideea PSD că au loc abateri de la statul de drept?

Spre ştiinţa şefilor S&D din Parlamentul European, politicienii romani care au periclitat statul de drept şi democraţia sunt colegii domniilor lor din PSD.

Membrii PPE din România sunt cei care au încercat – şi au reuşit – să le salveze. Dorinţa PNL de a organiza alegeri locale în două tururi de scrutin este în linia opiniilor extrem de calificate ale Comisiei de la Veneţia. Experţii Comisiei nu recomandă modificarea legislaţiei electorale cu mai puţin de un an până la un scrutin, dar pun un bemol semnificativ: doar dacă se urmăreşte sporirea drepturilor electorale, o mai mare reprezentativitate, o consolidare a acestui atribut fundamental al democraţiei: alegerile.

PNL doreşte ca aleşii locali să aibă o legitimitate sporită, acest atribut fiind un ingredient esenţial al consolidării statului de drept. Recomand conducerii Grupului S&D din P.E. să nu se lase manipulată de interpretarea tendenţioasă pe care PSD o da recomandărilor Comisiei de la Veneţia.

PSD este acelaşi partid nereformat pe care figurile cele mai puternice ale social-democraţiei europene l-au criticat pentru atacurile nepermise la adresa statului de drept. Chiar ne facem că nu pricepem???”, a scris Rareş Bogdan pe Facebook.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, marţi, că PSD va trimite o scrisoare liderilor europeni şi tuturor europarlamentarilor pentru a acuza intenţia Executivului de a schimba legile electorale.

Marcel Ciolacu se plânge în scrisoare trimisă inclusiv Comisiei de la Veneţia că „forţele politice care guvernează” abuzează de mandatul dat de parlament şi „întreprind demersuri care risca să afecteze încrederea în democraţia românească şi statul de drept”.

„Operarea unor modificări atât de ample asupra legislaţiei electorale cu foarte puţin timp înainte de data alegerilor, ar crea un precedent inacceptabil în spaţiul Uniunii Europene”, se mai arăta în scrisoare transmisă de Ciolacu preşedintelui Comisiei Europene, preşedintelui Parlamentului European şi Comisiei de la Veneţia.

Şi Titus Corlatean a cerut Comisiei de la Veneţia să emită un punct de vedere legat de intenţia guvernului Orban de a-şi angaja răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. Liderul PSD a spus că iniţiativa PNL ”va schimba regulile în timpul jocului”, catalogând-o drept ”abuz de putere”.

Citeşte şi
Magistraţii aserviţi PSD spun că Iohannis nu respectă statul de drept

Magistraţii aserviţi PSD, care au susţinut Legile justiţiei promovate de regimul PSD (AMR, UNJR, AJADO Read more

Planul nuclear. Cum vrea PSD să facă praf România

PSD știe că nu mai poate, în acest moment, să provoace un punct de inflexiune Read more

Ciorcel Malacu, scrisoare revoltătoare la Comisia Europeană: “Statul de drept e în pericol!”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a transmis marţi o scrisoare Comisiei de la Veneţia Read more

Adrian Năstase: „Guvernul Iohannis subminează statul de drept din România”

Adrian Năstase sustine ca premierul Orban si presedintele Iohannis „submineaza statul de drept” prin faptul Read more

Adrian Zuckerman: „Regulile statului de drept trebuie să fie aplicate!”

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Adrian Zuckerman, a declarat ca vede ca pe Read more

Procurorii ce luptă pentru statul de drept sunt vânaţi, unul câte unul

Procurorii care apără statul de drept sunt vânaţi şi hăituiţi unul cţte unul de uneltele Read more

Parlamentul European discută îngheţarea plăţilor pentru afectarea statului de drept

Parlamentul European începe anul în forţă cu o iniţiativă care afectează direct Cabinetul Vioricăi Dăncilă, Read more

Şerban Nicolae, nou atac la adresa statului de drept

Senatorul PSD Şerban Nicolae susține că este posibil ca România să nu recunoască criticile aduse. Read more

Statul de drept cu bâte. Adunările publice trebuie acum declarate

Statul de drept este sub asalt. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis luni Read more

Ambasadele a 12 state fac un apel către aleşi: „Evitaţi schimbările care ar slăbi statul de drept“

Ambasadele din 12 state, dintre care 11 membre UE şi Statele Unite, au făcut joi Read more

Share