home CORUPTIE, POLITICA PSD a lăsat în urmă, ca întotdeauna, un dezastru bugetar

PSD a lăsat în urmă, ca întotdeauna, un dezastru bugetar

Share

Florin Cîțu, noul ministru de Finanțe, publică un miez de noapte un mesaj (deocamdată implicit) cu miez: bugetele ţării sunt golite de resurse de către pesedişti.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Guvernul condus de Ludovic Orban s-a întrunit în prima ședință oficială, la care a luat parte și președintele Klaus Iohannis, care a spus că a aflat de la unii dintre noii miniștri că situația găsită este foarte proastă.

Șeful statului a afirmat că “pesediștii au golit finanțele publice” și că va fi foarte complicat de închis bugetul pe acest an și de realizat bugetul pe anul viitor.

Premierul Ludovic Orban:

Îi mulțumesc președintelui Iohannis pentru că a onorat participarea la ședința de guvern, care va cuprinde discuții despre desemnarea candidatului de comisar european, proiect de OUG pentru aplicarea restructurării Guvernului, minerii disponibilizați. E un act normativ care va trebui adoptat pentru a rezolva situația de la minele Paroșeni și Uricani.

Președintele Klaus Iohannis:

Mulțumesc pentru invitație. Vă felicit oficial. Eu respir ușurat că avem un nou guvern, care este hotărât să se implice pentru români, pentru rezolvarea problemelor țării.

Mi se pare un act de mare curaj din partea PNL că a preluat guvernarea în această formulă. E un act de curaj cu un guvern minoritar, în situația în care numărul de parlamentari va trebui negociat pentru fiecare act legislativ în parte.

Deja în prima ședință se discută chestiuni care au trenat și trebuie rezolvate urgent.

Îmi pare foarte bine că anteriorul guvern eșuat a plecat.

În ultimii 30 de ani, motivul principal pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult a fost existența PSD la butoane. Dar ultimii 3 ani au depășit orice imaginație. Guverne care realmente au început cu proceduri precum atacuri sistematice asupra justiției, împotriva luptei anticorupție, atacuri împotriva investitorilor, asupra mediului de afaceri privat. Foarte bine că s-a terminat acea perioadă de guvernări toxice PSD-iste.

Noul guvern are enorm de mult de lucru. Deja am aflat că situația găsită în ministere e una foarte proastă. Din păcate, deja s-a încetățenit noțiunea de moștenire dezastruoasă găsită de miniștri.

Deja știm că PSD-iștii, înainte de plecare, au golit finanțele publice și acum suntem în situația să vedem cum putem acoperi plățile scadente.

Va fi foarte complicat să se închidă bugetul pe anul în curs și de făcut bugetul pe anul viitor, am înțeles de la ministrul Finanțelor.

Acest guvern va veni cu soluții, asta e vestea foarte bună pentru români. Acest guvern nu se teme de guvernare, va rezolva problemele.

Unii se întreabă de ce am venit eu la ședința de guvern: în primul rând, pentru că am fost invitat. În al doilea rând pentru că se va tranșa chestiunea comisarului european.

Vă doresc mult succes în această perioadă dificilă, vă mulțumesc pentru invitație.

Premierul Ludovic Orban:

Acest guvern e partenerul dvs. în toate marile proiecte de dezvoltare a României.

Am luat decizia de a îl desemna pe Antonel Tănase pentru postul de secretar general al Guvernului. Șef al cancelariei l-am numit pe Ionel Dancă.

Avem câteva priorități: organizarea alegerilor. Am convocat în această seară toate instituțiile responsabile pentru a vedea situația la zi.

Mâine va trebui să convocăm comandamentul de iarnă.

Am primit semnale de la autorități locale că le lipsesc resursele pentru a efectua toate plățile. Sunt foarte multe restanțe pe PNDL – plăți neonorate de 5 miliarde de lei. Rambursările de TVA – e inacceptabil ca firmele private să fie puse în dificultate prin nerambursare.

Sunt clare câteva priorități pentru toți. Aseară m-am întors la 9.30 în guvern și nu am găsit pe nimeni. Trebuie schimbat modul de lucru. Cât timp ministrul sau premierul muncește, orice om trebuie să își schimbe modul de lucru. Suntem în serviciul cetățeanului.

Dați drumul la audit și fiți pregătiți pentru structuri suple, păstrați doar oamenii competenți, dedicați. Cine-i leneș, cine s-a obișnuit să-și ia leafa fără să facă nimic va pleca.

Opriți toate concursurile organizate de precedentul guvern.

Dle ministru de Externe, vă rog să verificați numirile de consuli, rechemați toți cei care nu au nici o legătură cu diplomația.

În Transporturi trebuie deblocate și accelerate toate procedurile.

Se demarăm curățarea administrației publice de demnitarii care nu și-au făcut treaba – secretari de stat, secretari generali etc. Aștept să fac febră musculară de la semnarea deciziilor de eliberare din funcții a celor care nu și-au îndeplinit sarcinile, să terminăm odată cu pilăraia, nepotismul. Am semnat ieri decizii de eliberare – băiatul lui…, băiatul lui

Share