home POLITICA Proteste în cel puţin trei oraşe din ţară. Manifestanţii vor revoluţie

Proteste în cel puţin trei oraşe din ţară. Manifestanţii vor revoluţie

Share

Noi proteste au loc în cel puţin trei oraşe din ţară, contra coaliţiei PSD, care dărâmă statul de drept din România. Manifestanţii au început să vorbească deschis despre faptul că este necesară o nouă revoluţie.

Magistraţii protestează luni împotriva mutilării Legilor Justiţiei

La Bucureşti, protestul s-a mutat de la Piaţa Victoriei la Parcul Izvor, în faţa Palatului Parlamentului. Manifestanţii nu mai vin o dată pe săptămână, duminică, la protest, ci mai nou în fiecare seară.

Manifestanţii sunt ţinuţi de către jandarmi după garduri de fier vopsite în albastru. Sugestia oferită de forţele de ordine este că protestul ar putea să se transforme într-un de ocupare a Parlamentului.

Proteste la Sibiu: Continuă protestul-maraton al tăcerii

Ca în fiecare zi, sibienii se adună în faţa sediului PSD din Sibiu şi protestează într-un mod origiinal. În tăcere. Acest protest se numeşte “Vă vedem din Sibiu”. La Sibiu, liderii PSD au acuzat manifestanţii că ar fi ținut copiii în frig. Sunt deja nouă zile de proteste la Sibiu.

Dar la 50 de metri de sediul PSD este Târgul de Crăciun, unde nu mai este nici un fel de problemă să mergi, ca părinte, cu copilul, pe frig. Au chemat Jandarmeria, acuzându-i pe manifestanţi că le-au ocupat trotuarul.

Peste 200 de sibieni s-au adunat și azi în fața sediului PSD sub deviza #văvedem, informează Turnul Sfatului. Mânați de inițiativa magistraților care au luat atitudine, tema flashmob-ului s-a conturat pe susținerea acestora. Timp de 15 minute, sibienii au ținut în mâini pancarte cu mesaje care încurajau gestul magistraților.

Proteste şi la Timişoara, revoluţia continuă

Există tot mai multe voci în ţară, care cred că singura soluţie pentru înlăturarea PSD este o nouă revoluţie. Dar la Timişoara revoluţia din 1989 continuă. Cel puţin aşa susţin manifestanţii, care astăzi au plecat de la Piaţa Operei în marş, au ajuns în complexul studenţesc şi au blocat o stradă de aici.

Manifestaţia a avut loc după ce magistraţii au ieşit la un protest tăcut, luni, în faţa sediilor instanţelor.

Studenţii se alătură protestelor anti-PSD

Acum 27 de ani, mari greve studenţeşti au avut loc în centrele studenţeşti ale ţării, contra FSN, vechea agregare juridică a PSD.

Alianţa Naţională a Asociaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) anunţă că se alătură protestelor. ANOSR afirmă că modificările impuse în Parlament la Legile justiţiei, precum şi cele preconizate în cazul Codului Penal,şo Codului de procedură penală, sunt fără precedent şi “strigătoare la cer”.

Într-un comunicat de presă transmis marţi, ANOSR spune că se doreşte distrugerea completă a tot ceea ce presupune un stat de drept:

În fiecare centru universitar, studenții au fost parte a protestelor împotriva propunerilor de modificare a legilor care afectează justiția și vor rămâne în stradă până ce majoritatea parlamentară va renunța!

Share