home POLITICA Proteste PNL anticorupţie au fost organizate în toată ţara

Proteste PNL anticorupţie au fost organizate în toată ţara

Share

Proteste PNL au avut loc luni împotriva Guvernului în multe oraşe ale ţării. La Alba Iulia, peste 500 de oameni au scandat în faţa Prefecturii, iar peste 800 au fost în Ploieşti. Manifestaţii au demonstrat şi la Sibiu, Cluj sau Bistriţa-Năsăud.

Ludovic Orban a anunţat încă de săptămâna trecutp că vor avea loc aceste proteste:

Dar şi la Galaţi, unde au participat peste 1.200 de persoane. Peste 500 de liberali au protestat luni la Alba faţă de aţa-zisa ”Revoluţie fiscală”. Ei au scandat ”Hoţii” şi ”Jos guvernul”. Între ei, primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, transmite Mediafax.

Proteste PNL. Alba Iulia a fost în stradă

Liberalii s-au întâlnit în faţa sediului PNL din Alba Iulia, de unde au plecat în marş spre Prefectura Alba. Ei aveau pancarte şi afişe pe care scrie: ”Doar împreună vom reuşi”. ”PSD cu Dragnea ne-au furat”, ”Păzea, gândim!”, ”PSD – ciuma roşie”,.

Apoi, ”Euro – 4,62 de lei, benzina – 5,5 lei, puşcăriaşii ies, se scumpeşte gazul, curentul, alimentele, salariile cresc cu doi lei. În rest, toate bune”. De asemenea, ”Se vorbeşte în popor, Dragnea eşti un infractor”.

Liberalii s-au manifestat zgomotos, cu fluiere şi vuvuzele şi au scandat ”PSD, ciuma roşie”. ”Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, ”Hoţii”, ”Mincinoşii”, ”Nu vom ceda şi vom câştiga” şi ”Jos Guvernul”.

Să se ridice ţara!

În drumul de la partid spre Prefectură, unul dintre liberali a spus la portavoce că trebuie să arate că ei, liberalii, nu sunt ca ceilalţi.

Trebuie să ne ridicăm pentru că ţara are nevoie de noi, nu pentru că vrem să ajungem la putere. Ţara are nevoie de PNL.

, este mesajul transmis. Liderul local PNL, primarul Mircea Hava, a declarat că liberalii sunt decişi să înceapă protestele pentru tot ce s-a întâmplat, ”pentru toate OUG-urile care nu au avut nici o urgenţă”.

Proteste PNL. “Am crezut că discutăm cu oameni inteigenţi”

Până acum nu am vrut să recurgem la proteste pentru că am crezut că discutăm cu oameni inteligenţi. Acesta este începutul dacă nu o să îşi revină.

, a spus Hava. La protest au participat mai mulţi primari din judeţ, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel. Primarii au declarat că vor pierde foarte mulţi bani din cauza prevederilor din noul Cod fiscal. Mai jos, clip de la proteste PNL. Aici, Constanţa:

Proteste PNL. Ploieşti

Aproximativ 800 de membri PNL şi simpatizanţi au fost în faţa Prefecturii Prahova. Aici, politicienii locali au citit moţiunea PNL “PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

Prim-vicepreşedintele PNL Ploieşti, Nae Alecsandri, a declarat că 800 de membri PNL şi simpatizanţi erau în faţa Prefecturii Prahova, în centrul Ploieştiului. Anterior, PNL Prahova a organizat Comitetul de Coordonare Extraordinar. La finalul sedinţei, în faţa Palatului Administrativ, liderii PNL Prahova au citit moţiunea PNL.

Se citeşte moţiunea în faţa Prefecturii Prahova. Este o acţiune pentru a trage un semnal de alarmă asupra întregii clase politice. Să determine majoritatea parlamentarilor să susţină această moţiune.

, a declarat Nae Alecsandri.

Proteste PNL. Târgu-Jiu

Aproximativ 300 de persoane, membri şi simpatizanţi ai PNL, au protestat luni, de la ora 17.00. Ei s-au aflat în Piaţa Prefecturii Gorj. Mitingul nu a fost autorizat de reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu. Dumitru Vulpe, primarul comunei Cîlnic, a fost desemnat să citească moţiunea. Textul a fost înmânat reprezentantului Guvernului în teritoriu.

Oamenii au strigat ”Jos Guvernul!”, ”Jos penalii!”, ”Jos ciuma roşie!”.

Acţiunea face parte din campania de informare lansată de PNL în scopul determinării tuturor parlamentarilor, indiferent de culoare politică, să voteze pentru adoptarea moţiunii de cenzură şi demiterea Guvernului Tudose.

, au precizat reprezentanţii PNL Gorj. Mai jos, imagini de la Botoşani:

Proteste PNL. Bistriţa

Aproximativ 300 de protestatari, membri PNL şi susţinători, au pornit în marş de la sediul PNL până la Prefectura Bistriţa. Oamenii au scandat ”Hoţii”, ”Nu vă fie frică, PSD-ul pică”, ”Jos penalii”, ”Jos Dragnea”. ”România, trezeşte-te”, ”Jos PSD”, ”DNA să vină să vă ia”.

Proteste PNL. Sibiu

Şi la Sibiu, peste 300 de oameni au pornit pe jos, în marş, de la sediul PNL. Ei s-au oprit la Prefectură, unde au citit textul moţiunii de cenzură. Oamenii au scandat ”Hoţii”, ”PSD, ciuma roşie” sau ”Dragnea, nu uita, ţara asta nu-i a ta”.

În fruntea liberalilor din Sibiu s-au aflat lideri locali, între care vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marcel Luca, şi vicepreşedintele PNL, Virgil Popa. Mai jos, imagini de la Piteşti:

Proteste PNL. Galaţi

La Galaţi au fost aproximativ 1.200 de oameni la mitingul organizat de PNL. Este vorba despre membri de partid, dar şi despre cetăţeni nemulţumiţi de măsurile PSD în domeniul fiscal şi în Justiţie. Protestatarii au venit din oraş şi din comunele din judeţul Galaţi.

La ora 18.00, ei s-au strâns în faţa Prefecturii, la Statuia Libertăţii. În timpul mitingului, au fost scandate lozinici antiguvernamentale şi a fost citit un rezumat al moţiunii de cenzură „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

Proteste PNL. Arad

Aproximativ 500 de persoane au participat la protestul organizat de PNL în faţa Primăriei Arad. Au fost citite câteva rânduri din moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Preşedintele PNL Arad, Sergiu Bîlcea, a declarat că membrii PNL au ieşit în stradă nemulţumiţi.

Aceasta pentru că judeţul va pierde 35 de milioane de euro anul viitor în urma modificărilor aduse Codului Fiscal.

PNL a hotărât la nivel naţional să citească această moţiune de cenzură alături de primari. viceprimari, consilieri locali şi cred că este un mesaj pe care-l adresăm nu doar PSD-ului. Ci mai ales românilor, pentru că dorim să avem grijă de România în momentul de faţă, iar PSD îşi bate joc de români.

, a afirmat Bîlcea. Mai jos, imagini de la protestul din Râmnicu Vâlcea:

 

Proteste PNL. Craiova

Aproximativ 300 de persoane, membrii PNL şi simpatizanţi, au susţinut, în faţa Prefecturii Dolj, moţiunea de cenzură împotriva guvernului PSD-ALDE.

„Cod Roşu, opriţi dezastrul”, „Îndrăzneşte să crezi că şi-au bătut joc de votul tău” sau „PSD=Statul paralel, sunt doar câteva dintre mesajele afişate de liberalii din Dolj.

Protestatarii au citit textul moţiunii, au fluierat şi huiduit. Aproximativ 100 de protestatari s-au strâns şi în faţa Prefecturii Olt.

Proteste PNL. Cluj

Peste 200 de liberali au strigat „Jos Guvernul PSD”, „Demisia” şi „PSD, ciuma roşie”. Manifestanţii au cerut demisia Guvernului Tudose, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, citind o sinteză a moţiunii de cenzură depusă în Parlament.

Participanţii la protestul PNL s-au adunat în jurul orei 18, în faţa Prefecturii Cluj, având parcarte cu mesaje precum „PSDragnea bagă mâna adânc în buzunar să ne ia şi ultimul ban”, „Scapă România de năpasta PSDragnea”, „Majorări de doi bani, ca să scape de bulan”, „PSDragnea în campanie mumă, la putere ciumă”, „Îndrăzneşte să crezi că şi-au bătut joc de votul tău”. Ei au scandat „Demisia”, „PSD, ciuma roşie” şi „Jos Guvernul PSD”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat că judeţul Cluj a pierdut în urma modificărilor la Codul Fiscal peste 10 milioane de euro din buget.

„Cei de la PSD sunt nişte terorişti politici, întrucât au distrus totul în toate domeniile de activitate, atât în administraţia publică locală, cât şi în cel al sănătăţii, unde nu mai sunt bani de salarii, în învăţământ profesorii au probleme, iar în infrastructură nu am reuşit să funcţionăm pe nici un kilometru de autostradă. Orice zi în care acest Guvern conduce această ţară este o zi pierdută pentru noi şi pentru copiii noştri, de aceea cred că acest Guvern trebuie să plece. Măsurile luate întorc România cu zeci de ani în urmă”, a spus Tişe.

Viceprimarul municipiului Cluj, Dan Tarcea, a citit o sinteză a moţiunii de cenzură a PNL faţă de Guvernul Tudose. La protest au fost prezenţi, printre alţii, simpli membri PNL dar şi consilieri locali şi judeţeni ai PNL.

Citeşte şi
La inceputul acestei saptamani s-au implinit 1.000 de zile de protest neintrerupt in Piata Victoriei
Protestatarul Marian Ceauşescu a fost încătuşat aseară, în faţa sediului PSD de pe şoseaua Kiseleff,
Alexandru Cumpanasu a anuntat ca la Piata Victoriei va avea loc sambata, de la ora
Gabriela Firea se suceşte, la un an de la reprimarea manifestaţiei de la Piaţa Victoriei.Primaria
Pe 10 august se implineste un an de la protestul in urma caruia mii de
Protestatarii PSD, prezenti duminica in fata Palatului Cotroceni, au fost din nou foarte agresivi fata
PSD protestează la Cotroceni pentru libertatea lui Liviu Dragnea. La trei săptămâni de la condamnarea
Zeci de protestatari au așteptat-o pe Viorica Dăncilă la Satu Mare. Jandarmii au format un
La Arad, Viorica Dăncilă a fost pusă iar pe fugă de localnicii furioşi. Pentru că
Manifestanţii #Rezist Iaşi au luat repede cu buluc, asalt şi invadare piaţa din Iaşi cea
Share