home POLITICA Proteste în ţară privind OUG asupra graţierii. Timişoara în stradă

Proteste în ţară privind OUG asupra graţierii. Timişoara în stradă

Share

Noi proteste au avut loc în ţară contra Cabinetului Grindeanu. Manifestanţii s-au exprimat contra graţierii şi amnistiei corupţilor. La Timişoara, Braşov, Ploieşti şi Iaşi, manifestanţii au înfruntat frigul pătrunzător şi au denunţat actuala clasă politică.

Ei au scandat lozinci antiguvernamentale şi pro DNA. Protestatarii s-au mobilizat pe reţelele de socializare şi au anunţat că vor ieşi din nou în stradă. Eu au promis că vor manifesta în număr şi mai mare, până când Guvernul va renunţa la cele două proiecte.

Proteste contra modificării codurilor penale

O mie de persoane au protestat joi seară în Piaţa Victoriei/Operei din Timişoara. Ei s-au manifestat critic faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea unor pedepse şi modificarea codurilor penale.

Protestatarii s-au declarat nemultumiţi că astfel ar putea scăpa de răspunderea penală oameni politici, oameni de afaceri sau demnitari care au probleme cu legea.

Numaăul manifestanţilor din Timişoara a fost mult mai mare faţă de miercuri seară, când în Piaţa Victoriei s-au adunat în jur de 150 de persoane.

“DNA / Să vină să vă ia!”

Şi joi seară, manifestanţii au purtat pancarte cu mesaje precum:

‘Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi” ‘În democraţie, hoţii stau la puşcărie” ”Vrem democraţie fără amnistie” ”DNA să vină să vă ia” ”Penalii la puşcărie” ”Spunem nu amnistiei şi graţierii” ”La închisoare, nu la guvernare” ”Corupţia ucide”

Manifestanţii au pornit într-un marş în jurul Pieţei Victoriei, apoi cu toţii au revenit pe platoul din faţa Operei. Aici au mai scandat mesaje de susţinere a şefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Azi în Timişoara? Nu, în toată ţara

Şi la Ploieşti, aproximativ 100 de persoane s-au strâns în centrul oraşului, având steaguri tricolore şi scandând ”Jos corupţia!”, ”Jos penalii!”, ”La puşcărie, Dragnea!”, ”Să vină DNA să vă ia!”.

Unul dintre protestatari a declarat că este de acord cu graţierea, dar numai pentru acei condamnaţi care au furat fiindcă nu aveau ce să mănânce. Proteste au loc şi la Braşov, unde aproximativ 100 de oameni s-au adunat în faţa Prefecturii.

Unii dintre manifestanţi au pancarte pe care sunt desenaţi elefanţi roşi sau sunt scrise mesaje precum: ”În democraţie hoţii stau la puşcărie“, ”DNA vine să vă ia“ sau ”La închisoare, nu la guvernare“.

“Doi elefanţi se legănau pe o pânză a graţierii”

Nu se poate să îţi baţi joc aşa de munca sistemului de justiţie din România. S-au chinuit să îi prindă, să intrumenteze dosare, iar acum ei vor să le dea drumul. Nu este normal aşa ceva“, a spus unul dintre protestatari.

Şi la Sibiu au protestat în Piaţa Mare aproximativ 200 de persoane, care au pornit în marş pe bulevardul pietonal din centrul oraşului. Ca şi la protestul de miercuri seară, sibienii au pancarte pe care se poate citi ”Ei graţiaţi, noi furaţi” şi cântă ”Doi elefanţi se legănau pe o pânză a graţierii”. Protestul de la Sibiu a fost autorizat să se desfăşoare până în 1 februarie.

Peste 150 de ieşeni, majoritatea tineri, au protestat joi seară în Piaţa Unirii, scandând ”Legea graţierii, ruşinea ţării” şi strigând lozinci împotriva premierului Sorin Grindeanu şi a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Manifestanţii au plecat în marş spre sediul PSD Iaşi, situat la câteva sute de metri distanţă, după care s-au întors în Piaţa Unirii.

Citeşte şi
Corina Untilă, unul dintre eroii din Decembrie ’89, a murit

Corina Untilă, preşedintele Asociaţiei „17 decembrie a Răniţilor şi Familiilor Îndoliate din Revoluţia din 1989”,

Dăncilă, pusă pe fugă la Arad, şi-a anulat vizita la Timişoara

La Arad, Viorica Dăncilă a fost pusă iar pe fugă de localnicii furioşi. Pentru că

Nicolae Robu despre secretara porno, nou panseu profund

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, fost rector al Universității Politehnice din Timișoara, spune lucruri trăsnite în

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, îi face pe jurnalişti prostituate

Nemulţumit că starurile peremiste ale PSD ies în faţă şi consumă atenţia opiniei publice, primarul

Ample manifestaţii de protest sunt anunţate în Bucureşti şi în ţară

Diseară s-au anunţat ample manifestaţii de susţinere a democraţiei în marile oraşe ale României. De

Poliţia Timişoara a oprit din cântat în piaţă Corul Venlona

Membrii Corului Regal "Venlona" din Venlo, Olanda, au fost opriţi din cântat într-o piaţă publică

Proteste anti Ponta în toată ţara

Proteste de amploare au avut loc, aşa cum am anunţat, în mai multe oraşe din

Adevărul: Restructurări şi reducerea numărului de pagini

Pe surse. Holdingul Adevărul va trece, din septembrie, la o reorganizare a redacţiilor locale, ceea

Becali s-a trezit cu sechestru ANAF pe jucatorii Timisoarei

Becali a afirmat că nu a respectat Codul Fiscal când a plătit suma de transfer

Profesoara-foca preda limba romana din parti

Oricât de incredibil sună, o puneam să facă precum foca şi făcea. Aducea ciocolată, sucuri,

Share