home POLITICA Proteste masive în Bucureşti, ţară şi Diaspora pentru susţinere Kovesi

Proteste masive în Bucureşti, ţară şi Diaspora pentru susţinere Kovesi

Share

O nouă serie de proteste se anunţă pentru această seară, de la ora 18.00. Manifestaţiile vor avea loc în Capitală, în mai multe oraşe din ţară şi de asemenea în Diaspora. Întrebarea care se pune este: când vor înţelege organizatorii că protestele nu mai au decât un mic impact duminică seară, la Piaţa Victoriei?

UPDATE 21.10: Viena, Berlin, Paris şi Londra – proteste ale românilor din Diaspora, conform Realitatea TV.

UPDATE 21.06: Digi24 Cifra maximă de manifestanţi de la Piaţa Victoriei: 5.000.

UPDATE 21.04: Digi24 La Brașov sunt acum 1.000 de manifestanți. La Iași, sunt acum 200 de protestatari. La Sibiu, numărul participanților la manifestație a ajuns la 700.

UPDATE 21.03: Realitatea.net Se strigă: “PSD, ciuma roşie”, “Codruţa, keep it up”, “Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, dar şi “Tudorele, fă ceva / Pleacă tu şi gaşca ta” şi “Tudorele, eşti un laş / Faci ce zice un borfaş”.

UPDATE 21.01: Realitatea.net Protestatarii au adus trei manechine in zeghe, cu chipurile lui Toader, Dragnea si Tariceanu, iar in rol de calai, imbracati in negru, Iohannis si Kovesi. Apoi s-a pornit un discurs, “rechizitoriul condamnatului Dragnea si al inculpatului Tariceanu”.

Cel care citeste discursul, imitandu-l pe Tudorel Toader, a inceput cu fraza “Avem o justitie. Unii spun ca e buna…”, asemenea discursului tinut in urma cu trei zile de ministrul Justitiei. “Se implinesc 12 luni din momentul in care s-au implinit 324 de luni de cand am strigat in aceasta piata: Jos comunismul!”, s-a mai spus in discurs. Multimea a inceput sa scandeze: “Nu scapati!”

UPDATE 20.59: Digi24 Şi la Arad, Ploieşti, Baia Mare, Craiova şi Galaţi, sub sloganul „Tudorele, pleacă tu, cu hoţii tăi”, se demonstrează contra Cabinetului Dăncilă şi coaliţiei PSD-ALDE..

UPDATE 20.53: Realitatea.net Forţele de ordine estimau la ora 19 că aproximativ 2000 de persoane se află în Piaţa Victoriei. Mii de alţi români protestează la Timişoara, la Sibiu, la Cluj, la Braşov şi la Iaşi.

UPDATE 20.51: Peste 4.000 de manifestanţi în Piaţa Victoriei din Capitală, conform HotNews.

Când vor pricepe că efectul maxim se obţine acum cu un mare protest, repetat zilnic, în zilele de lucru, marţi şi miercuri, chiar joi, la Palatul Parlamentului, intrările Izvor? Centrul răului este în zilele de marţi-joi, la Palatul Parlamentului, în zilele de lucru, între nouă dimineaţa şi orele nopţii. Acolo acţionează.

Unde au loc noile proteste

Protestul din Capitală ar urma să înceapă în jurul orei 18.00. El va avea loc la Piaţa Victoriei.

Manifestaţii de susţinere a DNA sunt anunţate şi în Alba Iulia (Prefectură), Arad (în faţa Primăriei). Baia Mare (Piaţa Revoluţiei), Bistriţa (Piaţa Petru Rareş), Brăila (în faţa Primăriei), Botoşani (Piaţa Revoluţiei),. Braşov (Prefectură), Cluj (Monumentul Memorandiştilor), Constanţa (Prefectură). Craiova (Piaţa Mihai Viteazu), Focşani (Piaţa Unirii), Galaţi (Prefectură). Iaşi (Piaţa Unirii), Piteşti (Piaţa Vasile Milea), Ploieşti, Râmnicu Vâlcea (Scuarul Revoluţiei). Satu Mare (pietonalul Corneliu Coposu). Sibiu (Piaţa Mare), Suceava (Palatul Administrativ). Târgu Jiu (biserica de lângă Prefectură), Târgu Mureş (Prefectură), Timişoara (Piaţa Operei), Tulcea (Piaţa Civică).

Românii din Diaspora au anunţat că vor solidariza cu cei din ţară. Ei vor organiza proteste în Dublin (în faţa Ambasadei României), Milano (Consulatul Român), Toronto (Nathan Phillips Square) şi Viena (în faţa Ambasadei României).

Prezentăm mai jos comunicatul organizatorilor. Intertitlurile cu roşu aparţin redacţiei Starea Presei.

Proteste. Tudorele, pleacă TU, cu hoții tăi!

“Pentru aceste acte şi fapte de netolerat, în temeiul prev art 54, ar 4, coroborat cu 51, alin 2, legea 303 din 2004, declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA.”

Astazi (n.n.: cauza este iniţiată joi seară, după anunţul ministrului Tudorel Toader), ministrul justitiei, Tudorel Toader a decis, fara sa aduca argumente, declansarea procedurii de revovcare a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Marş de protest către Parlamentul României, duminică seară

Da, stim, DNA-ul este foarte deranjant pentru cei care toaca banii romanilor si vor sa traiasca linistit cu asta. Apropos, in 2016, DNA, doar in dosarele de mare coruptie, a urmarit recuperarea sumei totale de 667 milioane euro. Adica bani furati de la romani de catre corupti.

Tot azi, in zeci de orase au iesit cateva mii de persoane in strada, pentru a-si arata sustinerea fata de justitie, lupta anticpruptie si DNA.

NU RENUNTAM, nu acceptam un abuz facut o gasca de infractori .

Duminica ne vedem la ora 18:00, in fata la Guvern, pentru a cere demisia ministrului inJustitiei.

Share