home POLITICA Proteste masive contra PSD – ALDE se pregătesc pentru duminică

Proteste masive contra PSD – ALDE se pregătesc pentru duminică

Share

Proteste masive contra puterii reprezentate de coaliţia PSD – ALDE sunt anunţate pentru duminică seară. La acestea, vor lua parte sindicatele, dar şi societatea civilă.

Proteste masive urmează în jurul fortăreţei Palatului Parlamentului

Marile sindicate și ONG își dau mâna pentru a protesta împotriva Guvernului. Manifestaţiile vor începe duminică, 26 noiembrie 2017, de la orele 18.00.

Protestatarii cer retragerea Legilor Justiției și a legilor de modificare a codurilor penale. De asemenea, respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale. În al treilea rând, demisia imediată a Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Proteste masive. Sindicatele şi societatea civilă, pentru prima dată coalizate

39 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și confederațiile sindicale BNS și Cartel Alfa s-au coalizat. Este o evoluţie fără precedent în 27 de ani de democraţie. Niciodată până acum acest lucru nu s-a petrecut în România.

Organizatorii “cheamă fiecare român să ceară în stradă, duminică, 26 noiembrie 2017, ora 18.00″ cele pe care le-am enumerat mai sus”. Entităţile afirmă că România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste,. El ar fi comparabil cu mineriadele din anii ’90, dar şi cu criza financiară și tăierea salariilor bugetarilor din 2010. Consecinţele…

… ne vor urmări pentru zeci de ani. Ne vor plasa în sfera autoritarismului politic, a jafului banilor publici, a impunității politicienilor și a sărăciei.

Proteste masive. România este călcată în picioare

“România este călcată în picioare. Coaliția de guvernare nesocotind sau ignorând fățiș opiniile și interesele legitime ale tuturor actorilor din societate”, spun organizatorii. Ei amintesc că “societatea civilă și reprezentanții puterii judecătorești s-au exprimat neechivoc împotriva modificării Legilor Justiției. Opiniile lor au fost nesocotite”.

Singura preocupare permanentă a guvernării sunt drepturile” infractorilor. Deloc dreptatea pentru victime sau recuperarea banilor furați. Numirile în funcții publice ne-au adus persoane de o incompetență flagrantă și cu un nivel de moralitate cel puțin discutabil.

, susţin organizatorii protestelor. Ei spun că “România este astăzi în situația în care nu mai pot avea loc nici negocieri, nici contracte colective la nivel național sau de sector”. Ca urmare, angajații sunt din ce în ce mai puțin protejați, iar riscul de inechitate socială ne plasează mai degrabă în zona țărilor de la Estul Uniunii Europene;

Proteste masive. Organizaţii participante

Acțiunea Civică Galați,  Aradul Civic, Civica Iași, Evoluție în Instituție, Inițiativa Craiova, Inițiativa România. Inițiativa Timișoara, Institutul pentru Politici Publice, Oradea Civică, Rădăuțiul Civic. #Rezist Milano, #Rezist Zurich, 

Ștafeta Steagului Uniunii Europene, Valea Jiului Society, VedemJust (totţi membri ai rețelei naționale de grupuri civice Contract România). Asociația Civică pentru Transparență și Implicare Craiova, Asociația Civică ProFest.

Asociația România Vie, Centrul Român pentru Politici Europene, Corupția Ucide, Freedom House România. Geeks for Democracy,  Grupul civic #Cuzavreadreptate Iaşi, Grupul civic #ActivAG Pitești. Grupul civic #Rezist Constanța, Grupul civic #Rezist Birmingham WMW. Grupul civic #Rezistăm și la Paris, Platforma România 100, #REZISTENȚA.

Blocul Național Sindical (confederație sindicală reprezentativă la nivel național, care are în componență aprox. 320.000 de membri de sindicat, lucrători din companii private și din sectorul public. BNS este alcătuit din 34 de federații profesionale ce reprezintă drepturile și interesele lucrătorilor din 17 sectoare de activitate)

Confederația Națională Sindicală Cartel Alfa (alcătuită din 41 de federații profesionale)

Share