home CORUPTIE, POLITICA Protestatar mort după protestele din 10 august, de la Piaţa Victoriei

Protestatar mort după protestele din 10 august, de la Piaţa Victoriei

Share

Protestatar mort din Turnu Măgurele, pe nume Ilie Gâzea, la scurt timp după ce a participat la protestul Diasporei din 10 august, informează Epoch Times. Acesta s-a soldat cu sute de victim. Jandarmeria a primit ordin să intervină în forţă împotriva manifestanţilor.

Carmen Dan, sfidare incredibilă a societăţii civile şi a întregii ţări

Şeful spitalului la care a fost internat Gâzea susţine că momentan nu se poate face o conexiune directă cu gazarea din Piaţa Victoriei, dar că nimic nu este exclus. Între timp, poliţia a deschis dosar penal.

DSU neagă legătura între violenţele din Piaţa Victoriei şi Ilie Gâzea

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis, pe Facebook, că bărbatul care a murit după ce a participat la mitingul Diasporei suferea de hipertensiune şi a refuzat transportul la spital, după ce a primit primul ajutor.

“Precizare referitoare la pacientul Gazea Ilie, decedat în cursul nopţii de 19 către 20 august 2018 la Spitalul din Alexandria:

În urma informaţiilor conţinute în documentele de la intervenţia echipajelor medicale de urgenţă şi prim ajutor calificat din Piaţa Victoriei în noaptea de 10 august 2018, s-a constatat că pacientul s-a prezentat la una dintre ambulanţele SMURD aflate la faţa locului, acuzând Epistaxis (sângerare la nivelul nasului).

Protestatar mort. DSU susţine că suferea de boli cronice

Pacientul a declarat echipajelor de urgenţă că suferea de boli cronice, precum hipertensiune arterială, iar la momentul examenului clinic, pacientul era conştient, cooperant, cu tensiunea arterială mărită (161/126), şi oxigenare în limite normale (97%). În urma acordării primului ajutor, i s-a propus pacientului transportul la spital, acesta refuzându-l sub semnătură.”

Share