Protest Rezist la Piaţa Victoriei, în pofida Gabrielei Firea

Share

Şi, pentru că Gabriela Vrâmceanu Firea Pandele ot Voluntari Vale trebuia să dea cu bota-n baltă, a fost ultima găselniţă. Iar reacţia e că un protest Rezist va avea loc mâine, la Piaţa Victoriei.

Episodul 1. Gabi Firea încearcă să curme orice protest Rezist pe perioada votării Legilor Justiţiei

Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, a aprobat organizarea unui târgul de sărbători. Acesta se numeşte “Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă”. El ar avea loc exact în Piaţa Victoriei, unde au loc mitingurile împotriva modificării Legilor Justiţiei.

Intenţia PSD este să le voteze şi să le trimită spre promulgare în perioada Sărbătorilor. Profitând de intrarea românilor în petreceri şi scăderea atenţiei civice publice. Astfel, Piaţa Victoriei va fi ocupată de târg. Al treilea care are loc în Bucureşti între 2 şi 20 decembrie.

Evenimentul a fost deja aprobat de Comisia de Ordine Publică din cadrul Primăriei Capitalei, potrivit unor documente consultate de HotNews.ro. Legea prevede că două manifestaţii nu pot avea loc în acelaşi timp şi în acelaşi loc.

Spiritul şi litera legii şi protestele Rezist

Litera legii este exact cea amintită de HotNews şi PSD exact la aceasta se şi gândeşte. Cum să pună dop protestelor şi să şmecherească Legile Justiţiei, confiscând statul de drept şi sechestrândul în debaraua lui Liviu Dragnea.

Spiritul legii este însă altul. Interdictţia de a desfăşura în acelaşi loc două manifestaţii se referea la altceva. Anume, la interdicţia a desfăşura două mnaifestaţii natinomice. De exemplu, un protest Rezist şi unul de sisţinere a PSD.

În acest caz, nu este vorba despre aşa ceva. Mai mult, protestatarii Rezist vor avea posibilitatea să se întremeze, consumând eventual produse culinare de sezon. Pe de lată parte, cei veniţi la târg vor avea posibilitatea, dacă doresc, să participe la protest. Numai dacă doresc.

Episodul 2. Corupţia Ucide anunţă protest Rezist la Piaţa Victoriei

Reacţia entităţii Corupţia Ucide, unul dintre organizatorii protestelor, a fost suficient de grăitoare. A anunţat că face un proteste Rezist exact la Piaţa Victoriei. Intitulat “România Moare”.

protest rezist

“România Moare. Moare în fiecare zi”, spun organizatorii. Cum anume? Prin “distrugerea Justiei”, “măsurile fiscale care distrug motoarele dezvoltării economiei. Dar şi “prin cei numiți pe criterii politice în funcții, prin cei lipsiți de competență și moralitate”.

“Refuzăm să fim complicii acestei trădări, acestei crime, prin tăcerea noastră. Pe 1 Decembrie ne strângem în Piața Victoriei precum și în piețele din toate orașele țării pentru a spune. VREM O ROMÂNIE A DREPTĂȚII ȘI PROSPERITĂȚII!

Episodul 2 bis. Corupţia Ucide către Firea: “Găsiţi alt loc”

Doamna Firea, prin prezenta vă anunţăm că va trebui să găsiţi o altă amplasare pentru Târgul de Crăciun pe care vi-l doriţi (culmea) în Piaţa Victoriei. Notificarea este făcută până pe 3 Decembrie şi înregistrată la Primărie.

În răspunsurile pe care le daţi protestatarilor care încearcă să notifice protestul, recunoaşteţi ca acel loc nu poate fi folosit în alt scop deoarece este recunoscut pentru protestele spontane şi conform legislaţiei în vigoare, desfăşurarea a două activităţi simultan, în acelaşi loc, reprezintă o încălcare a legii. Întrebarea firească este: tocmai dumneavoastră încălcaţi legea?

, este mesajul publicat pe Facebook şi transmis Gabrielei Firea.

Episodul 3. Tudose îi aminteşte lui Firea că la Piaţa Victoriei e un proteste Rezist

Nu cred că este cea mai inspirată decizie. Spuneţi-mi dumneavoastră, în primul rând, pe unde ajungem acolo? Că nu prea sunt treceri de pietoni. Eu cred că îşi va da seama că nu este cea mai inspirată alegere. Mai mult, se şi interpretează, că se face târg ca să nu mai vină nu ştiu cine…

, a spus premierul joi. Sugestia era ca Gabriela Firea să o lase mai moale. Locul nu este potrivit pentru un târg. Dar “mai este şi alte chestii cu nişţte trestii”. Simplu, clar, brăilean şi eficient.

Episodul 4. Gabriela Fire reacţionează în doi timpi

Prambulul episodului este că azi începuse deja construcţia mobilierului necesar pentru târgul plantat la Piaţa Victoriei de căpăţânoasa primăriţă. Primul timp e însă reacţia ambiguă şi demagogică a politicianului:

Nu doresc să comentez în niciun fel declaraţia premierului cu privire la organizarea Festivalui de colinde pentru copii şi a unui târg de produse tradiţionale în Piaţa Victoriei. Mâine este 1 Decembrie-Ziua Naţională a României. Intrăm în Anul Centenar. Gândul şi energia mi le canalizez, ca toţi românii, către cinstirea eroilor neamului nostru, identitatea naţională, iubirea de ţara.

Al doilea timp este anunţul că inaugurarea târgului de la Piaţa Victoriei va avea loc de Moş Nicole, deci pe 6 decembrie. Nu este un pas în spate, ci unul lateral. Dacă se confirmă factual.

Share