home POLITICA Profesoara-foca preda limba romana din parti

Profesoara-foca preda limba romana din parti

Share

~cum se preda la liceul din Timisoara de unde nu a luat nimeni bacul~

“Am făcut opt ani de şcoală la ţară, nu prea s-au ţinut ore, iar doamna profesoară ne-a spus din capul locului în clasa a IX-a că nu ne poate învăţa. N-am făcut multă matematică la clasă. Profesoara era mulţumită să stăm liniştiţi la orele ei, chiar dacă era evident că nu o interesa cât înţelegem. Oricare dintre colegii mei poate confirma că, atât la matematică, cât şi la română, mulţi nu aveau caiete, iar profesorii nu se interesau de asta”

, povesteşte tânărul.

hotcity
“Foca de Marea Neagra, pe numele ei complet, a preferat inca din vremuri stravechi litoralul romanesc. Aici se oprea cu toate neamurile ei sa-si creasca puii si sa isi cosmetizeze pielea fina si gri pe care o ungea zilnic cu pomada cumparata din Pontul Euxin”

La chimie, profesoara intra în clasă numai dacă erau elevi prezenţi, povesteşte elevul. Dacă majoritatea lipsea, “îi sfătuia” pe restul să plece acasă. “Dacă rămâneam, venea şi ne întreba de ce nu plecăm”, mai povesteşte Popescu. 

“Făceam ce voiam cu profa de română”

Nici la limba română profesoara nu muta munţii din loc.

“Profesoara ne scria trei, patru table la oră şi nu se uita dacă luam notiţe. Făceam cam ce voiam cu ea. Oricât de incredibil sună, o puneam să facă precum foca şi făcea. Ne aducea ciocolată, sucuri, nu se impunea, în clasa a IX-a şi a X-a ne dădea note pentru dicţie, nu în funcţie de răspuns. La geografie era şi mai tare. Dascălul ne cerea să conspectăm lecţii, ne trimitea la magazinul din colţ să îi cumpărăm merdenele, în timp ce stătea şi făcea integrame sau ne povestea ce a mai făcut în timpul liber. Nu spun că noi am fi cerut să ne predea, dar în niciun caz nu făcea ce ar fi trebuit la ore”

, mai povesteşte el… tot pe EvZ

Share