home POLITICA Procurorii şefi nu vor mai fi numiţi de preşedintele României, ci de CSM

Procurorii şefi nu vor mai fi numiţi de preşedintele României, ci de CSM

Share

Procurorii şefi şi şefii de secţii de la DIICOT, DNA şi Parchetul General nu vor mai fi numiţi de preşedintele României. Este anunţul făcut  de Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Sunt vizate Legile 303, 304 şi 317.

Cutremur în Justiţie. Ce pregătesc Liviu Dragnea & acoliţii

Procedura de numire se schimbă astfel: procurorii şefi şi şefii de secţie sunt numiţi la propunerea ministrului Justiţiei, de către Secţia de procurori de la CSM. În prezent, aceştia sunt numiţi la propunerea ministrului Justiţiei, de către preşedinte, cu avizul CSM. Actualele mandate nu ar fi afectate de modificările legislative.

Confiscarea statului de drept de către sistemul corupt. Procurorii şefi, numiţi politic

Aşadar, depinde cine controlează politic CSM şi cine formează Guvernul. Dacă Executivul este format de o majoritate guvernamentală coruptă, un procuror corupt poate fi numit şef la DNA.

Dacă Secţia de procurori a CSM este controlată subteran de sistemul corupt, propunerea este validată şi s-a terminat cu Justiţia.

În schimb, dacă se schimbă majoritatea guvernamentală şi Guvernul numeşte procurorii şefi integri, iar CSM e controlat de sistemul corupt, sistemul continuă să fie blocat.

Procurorii şefi politizaţi, judecătorii, inamovibili. Preşedintele, fluturaş

În vena dragnistă în care lucrează în prezent, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader înfiinţează o nouă direcţie în Ministerul Public. Una care să facă urmăriri penale contra magistraţilor bănuiţi că ar fi comis infracţiuni.

Această măsură este orientată tot de sistemul corupt, tot contra magistraţilor integri. Un corp de 20 de procurori va ancheta presupusele fapte ale magistraţilor. Gata, începeastfel vânătoarea de vrăjitoare. Mai mult, Inspecţia Judiciară trece la Ministerul Justiţiei.

“Respectând deplina autonomie, independenţă pe care o are”, susţine Toader, dar “există şi soluţia mai radicală de a autonomiza total IJ”. Acesta este un dezastru. O “autonomizare prin politizarea la Ministerul Justiţiei” a activităţii Inspecţiei Judiciare.

Demnitarul a anunţat că la ÎCCJ alegerea preşedintelui instituţiei rămâne neschimbată.

Citeşte şi
Europarlamentarul Carmen Avram anunta ca va vorbi cu toti oamenii cu care se va intalni
Obiectivul Alianţei 2020 USR-PLUS este să dea României preşedintele, primarul Bucureştiului şi prim-ministrul, a declarat
Preşedintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, reinventează limba română şi sensurile cuvintelor din aceasta în
Președintele PSD, Liviu Dragnea, îi dă o replică președintelui Klaus Iohannis: a intrat în panică
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a atacat dur Ambasada SUA. El a afirmat că ambasadele
Donald Trump șochează mapamondul și devine noul președinte al Statelor Unite ale Americii. Hillary Clinton
Iohannis este într-adevăr un alt fel, un cu totul altfel de preşedinte decât predecesorul său,
Sorina Matei a scris cel mai bun pamflet pe tema puciului USL la adresa statului
După demisia lui Sorin Freciu de la conducerea consiliuliui de Administrație al Realitatea TV, noul
~Basescu, atac la Blaga~inghetarea pretului benzinei, bomba cu ceas~creste pretul aurului~Rosswell in actualitate~platforme de poker
Share