home CORUPTIE, POLITICA Pro România, aceeaşi mizerie. Oamenii puşcăriaşului Constantin Niţă, membri

Pro România, aceeaşi mizerie. Oamenii puşcăriaşului Constantin Niţă, membri

Share

Filiala Pro România Brasov si-a ales noua conducere. Aceasta este formata in principal din oameni apropiati fostului lider al PSD Brasov, Constantin Nita. Nita, condamnat pentru coruptie, a fost eliberat recent din inchisoare in urma deciziei CCR privind completurile de cinci judecatori.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Pro România Brasov este condusa de deputatul Mihai Mohaci, ales pe listele PSD. El anunta ca din conducere mai fac parte si Liviu Lupu si Mihai Ghirda.

„Incepand cu data de 14.06.2019, am avut onoarea de a fi imputernicit de catre presedintele partidului Pro România, domnul Victor Ponta, cu calitatea de coordonator oficial al judetului Brasov in relatia cu autoritatile locale, persoane fizice sau juridice, pentru desfasurarea activitatilor specifice partidului pe plan local. Vreau sa ii asigur pe membrii Pro România, dar si pe toti cei care vor dori sa vina alaturi de noi, ca vor gasi, atat in conducerea organizatiei cat si a echipei ce s-a alaturat partidului PRO Romania odata cu mine, Catalin Leonte, Liviu Lupu, Mihai Ghirda si multi altii, un mod de lucru bazat pe principii de colegialitate, demnitate, onestitate si respect.

Fiecare membru de partid este important pentru noi. Imi doresc sa construim o echipa puternica, cu viziunea unei administratii moderne pro-europene – cu componente economice, culturale, de educatie, de sanatate – in esenta, cu tot ceea ce inseamna viitorul unui oras european”, a anuntat, joi, Mihai Mohaci, intr-un comunicat de presa.

Liviu Lupu si Mihai Ghirda, celebri in Brasov pentru legaturile cu lumea interlopa, sunt doi dintre cei mai apropiati colaboratori ai lui Constantin Nita.

Liviu Lupu a detinut pe vremuri un club de striptease celebru in oras, Club X. El a fost declarat incompatibil de ANI dupa ce, in calitate de consilier local, a obtinut numeroase contracte cu municipalitatea pentru firmele sale.

Mihai Ghirda a fost sofer al lui Constantin Nita. Si el a detinut functii importante in PSD Brasov, avand si o sumedenie de afaceri cu cluburi si restaurante in Brasov. Potrivit DNA, spaga care i-a adus condamnarea cu executare lui Constantin Nita a fost primita prin intermediul lui Mihai Ghirda.

„I-am spus lui Nita ca nu pot sa ii remit comisionul de 5% din valoarea contractului, deoarece exista si pretinderea din partea primarului Gheorghe Nichita, care cerea 10% din contract. Profitul contractului nu era suficient de mare sa imi permita sa platesc acest comision. Am incercat sa renegocieze acest comision.

Constantin Nita mi-a propus remiterea comisionului de 5% pe doua cai. Mi s-a sugerat sa fac plati catre o firma reprezentata de Mihai Ghirda, in baza unui contract de consultanta. In contract era prevazuta plata unei sume lunare de 5.000 de euro. Contractul de consultanta urma sa fie incheiat pe un termen lung, pana la finalizarea lucrarilor de la Iasi. Aceste sume au fost platite in primul an de executie a proiectului, dupa care platile au incetat. A doua cale de plata a comisionului consta in remiterea de sume cash.

O astfel de plata s-a facut in vara anului 2013, de 30.000 de euro, suma pe care i-am dat-o personal lui Constantin Nita in restaurantul libanez din complexul hotelier Radisson. Nu mai stiu daca acesti bani i-am retras dintr-un cont. Erau bani personali. Am platit acesti bani pentru a mai calma nervozitatea lui Nita, care era insistent. (…) Cand i-am dat banii lui Nita in restaurant nu mai era nimeni langa noi. (…) Ne-am intalnit la restaurant, am stat pe o canapea si am pus plicul cu cei 30.000 de euro intre noi. L-am vazut pe Nita cand a luat plicul cu bani si l-a introdus in buzunar, dupa care eu m-am ridicat si am plecat. Era un plic de dimensiuni normale”, a declarat Tiberiu Urdareanu in procesul lui Nita de la ICCJ.

Citeşte şi
Fură startul. Afişe electorale PSD în centrul oraşului Piatra Neamţ

Mai multe mesaje sub sigla PSD au aparut, joi, pe un cub amplasat in centrul

Olguţa Vasilescu = suferinţă. PSD are un scor umilitor în Craiova!

Lia Olguţa Vasilescu are un scor dezastruos. Jurnal de Craiova anunţă că Avangarde, institut condus

Carmen Dan, făcută praf de Florin Roman: “V-aţi gazat propriul popor!”

În loc să răspundă în fața legii pentru gazarea și agresarea protestatarilor pașnici din data

Gabriela Firea dă Circul pe mâna Ancăi Florea, mama Sabinei Iosub de la Antena 3

Gabriela Firea a numit-o pe Anca Florea manager al Circului Metropolitan Bucureşti. Florea este consilier

Adrian Solomon (PSD), show revoltător la audierea Violetei Alexandru VIDEO

Preşedintele Comisiei de Muncă a Camerei Deputaţilor, Adrian Solomon (PSD), a avut o atitudine extrem

Rareş Bogdan: „Sunt fierţi, sunt pe tavan! Să vă aduceţi aminte de zilele astea!”

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan are o primă reacţie dură, după ce pesedistii au votat în

PSD e la pământ în sondaje, Tăriceanu şi Ponta, out din Legislativ!

Social democrații au discutat în ședința CEx de miercuri pe marginea unui sondaj de opinie

PSD va boicota şedinţa de învestitură a Cabinetului Orban 2

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, după şedinţa CEX, că parlamentarii PSD nu

Marcel Ciolacu: Ion Iliescu nu mai e preşedinte de onoare al PSD!

PSD se descotoroseşte de Ion Iliescu, liderul fondator al partidului, în cel mai pur stil

Lucian Romaşcanu, senator: „PSD nu este continuatorul PCR”

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a avut o intervenţie agresivă şi arogantă împotriva deputatului USR, Iulian

Share