home POLITICA Prinţul Nicolae este principele inimilor în România (Daily Mail)

Prinţul Nicolae este principele inimilor în România (Daily Mail)

Share

Prinţul Nicolae a devenit un caz tratat pe larg, copios, de presa britanică. Daily Mail tratează subiectul, cu mici erori inerente. De exemplu, jurnaliştii britanici au înţeles că, prezent la înmormântarea Regelui Mihai I, Nicolae ar fi fost reprimit în linia succesorală.

foto © Claudiu Dumitrescu

Pe de altă parte, Daily Mail crede că prinţul a fost anterior eclus din linia succesorală pentru un scandal sexual. Britanicii nu scriu că, anterior, Casa Regală, probabil, lansase zvonuri că ar fi homosexual. Lucru de mirare la o publicaţie tabloid.

Prinţul Nicolae, acum, mesaj către români: “Nu mă las bătut!”

Nici că mama aşa-zisului copil a prinţului, Nicoleta Cârjan, a refuzat testul paternităţii la IML Bucureşti. Ea propusese realizarea acestui test la o clinică privată braşoveană, oraşul ei natal. Prezentăm în continuare o traducere a amplului articol din publicaţia britanică.

Pronţul Nicolae şi logodnica lui, extrem de populari în România

Școala britanică, prin Nicolae, acum al treilea în linie cu tronul românesc, câștigă inimile la București, după înmormântarea Regelui. Nicholas Medforth-Mills a participat sâmbătă la înmormântarea Regelui Mihai I.

Medforth-Mills și logodnica lui, Alina-Maria Binder, sunt extrem de populari în România. Aceasta în ciuda faptului că a fost scos din linia de succesiune după un scandal sexual. Cu toate acestea, Nicholas Medforth-Mills, în vârstă de 32 de ani, a participat la înmormântarea bunicului său.

Politicienii români, lipsiţi de eleganţa dorită de români

Regele Mihai I, care a condus România în timpul celui de-al doilea război, și-a pierdut tronul. El a murit în Elveția la 96 de ani, la începutul acestei luni. Cei cinci fiice ale Regelui Mihai și Medforth-Mills, care au fost deposedat de titlul princiar, au mers în spatele sicriului.

România este o republică. Monarhul nu mai are puteri constituționale. Dar românii își asociază familia regală cu o eleganță și i demnitate care lipsesc politicienilor. Șeful Casei Regale se ocupă de proprietățile familiei și acordă onoruri.

Prinţul Nicolae, popular şi apropiat de români

Medforth-Mills este unicul nepot al Regelui Mihai. El ar fi fost al treilea în linia de succesiune pentru Tronul României, dacă ar exista oportunitatea. Mama sa este cea de-a doua fiică a regelui Mihai, prințesa Elena. Ea s-a însurat cu tânărul Robin Medforth-Mills, profesor de geografie de la Universitatea Durham.

Fostul băiat de şcoală engleză a trăit în Marea Britanie după vârsta de cinci ani. El este absolvent al Royal Holloway, Universitatea din Londra. Dar în București, el și logodnica lui apetisantă, Alina-Maria Binder, au devenit versiunea în oglindă a României la prinţul Harry și Meghan Markle.

Aspectul plăcut al lui Medforth-Mills, comportamentu său de om normal, pasiunea lui pentru ciclism și ecologie i-au făcut pe români să-l îndrăgească.

Prinţul Nicolae, sacrificat de o rudă geloasă

O creștere de popularitate pentru Prinţul Nicolae și domnișoara Binder, ce intenționează să se căsătorească anul viitor, a părut să le forțeze pe rudele lui Medforth-Mills să-l primească înapoi în familie.

“Nicolae a devenit foarte popular”, a declarat pentru The Sunday Times Marlene Eilers Koenig, istoric american. Aceasta l-a cunoscut pe Regele Mihai și a scris despre familia Sa. “Dar au existat semne că alți membri ai familiei și-au pierdut popularitatea”.

În august 2015, Regele Mihai l-a lăsat brusc pe Medforth-Mills fără titlul său princiar. De asemenea, fără a treia poziție în linia de succesiune a Tronului, după mătușa și mama sa. Români, şocaţi, speculează că o rudă geloasă căuta să-l înlăture din linia de succesiune.

Prinţul Nicolae şi acuzaţiile privind copilul ilegitim

Mai târziu, a apărut ideea că Prinţul Nicolae ar fi putut avea un copil cu o femeie româncă. O situație despre care se spune că l-a afectat pe Regele Mihai, ca un ecou al copilăriei sale nefericite.

Tatăl Regelui Mihai, Carol al II-lea, s-a căsătorit de trei ori. El a fost forțat să renunțe la Tron din cauza unei aventuri amoroase, pe când era căsătorit cu mama lui Mihai. Astfel, Mihai a ajuns rege când avea doar 5 ani. Carol al II-lea a redevenit apoi rege.

Luna trecuta, prinţesa Elena l-a acuzat pe Medforth Mills. Acesta, susţinea Elena, i-ar fi ignorat “intimitatea, suferinţa şi demnitatea” Regelui Mihai. Acesta a avut leucemie si cancer la piele.

Prinţul Nicolae şi-a acuzat rudele. Rudele l-au acuzat pe el

Comentariile Elenei au venit după ce Casa Regală a depus o plângere la poliția elvețiană. Ea susţinea că Prinţul Nicolae ar fi încercat să-și forțeze intrarea la bunicul său. Acuzaţiile – că ar fi agresat fizic şi verbal trei persoane, la Aubonne.

Medforth-Mills şi-a acuzat rudele că încearcă să-l discrediteze și să joace “un joc murdar”.

Aceste afirmații dăunează grav imaginii Casei Regale, istoriei, valorilor sale și poziției sale demne pe care bunicul și strămoşii săi au încercat să le păstreze.

, a afirmat Medforth-Mills într-o declarație pe Facebook.

Prinţul Nicolae: Doar am vrut să-mi văd bunicul

Eu, Nicolae, am vrut doar să-mi văd bunicul și să-mi iau la revedere într-un mod pașnic, respectuos și creștin.

, a spus Prinţul Nicolae. Printesa Elena a declarat luna trecută că Regele Mihai a refuzat să-și vadă nepotul, după eșecul acestuia de a clarifica paternitatea copilului.

Mulți români îl apără pe reţelele sociale, spunând că unicului nepot al Regelui ar fi trebuit să i se permită să-și vadă bunicul pe moarte și să aibă ocazia de a se împăca.

Share