Primăria Sectorului 1, 250.000 de euro pentru o firmă din apropiere

Share

Primăria Sectorului 1 a plătit 910550 de lei pentru 30 de excursii pentru copiii fără posibilităţi materiale din sector unei firme controlate de un fost administrator al patronului Romstrade, Nelu Iordache.

Primăria Sectorului 1 are o pasiune secretă pentru Cherries and Pitches SRL

Firma câștigătoare este Cherries and Pitches SRL, înființată ca agenție de publicitate și controlată în prezent de Dorel Stoica, fost administrator al societății Romstrade. Patronul Romstrade, Nelu Iordache, a fost condamnat în 2017 în primă instanță în dosarul deturnării pentru autostrada Nădlac-Arad.

Conform anunţului publicat pe site-ul Centrului Cultural al Sectorului 1, excursiile însemnau transport, cazare (o noapte) și mese gratuite, activități sportive jocuri, programe educaționale, spectacole, foc de tabără.

Acţionar-minune

Cherries and Pitches SRL a fost înfiinţată de Cameliu Sandu Cristi, în septembrie 2017, ca agenţie de publicitate. Pe 7 iunie 2018, fostul administrator al societaţii Romstrade, Dorel Stoica, intră în firmă cu 1 parte pentru ca, o săptămână mai târziu, să preia întreg pachetul de acţiuni.

O lună mai târziu îi schimbă sediul social şi în octombrie adaugă un alt obiect de activitate: „activități de îngrijire zilnica pentru copii si autorizarea activității în afara sediului social si punctelor de lucru.”

În ianuarie 2012, Stoica Dorel este numit de Nelu Iordache, patronul grupului de firme Romstrade, administrator la societatea Romstrade Pasaj Infrastructură CDG SRL pe o perioadă nedeterminată.

Factorul Adunaţii Copăceni

Cei doi sunt amândoi din Adunaţii Copăceni. O lună mai târziu, îi este încredinţată şi funcţia de administrator al S.C. RST PARK & SHOP CENTER- S.R.L, o firmă al cărei acţionar majoritar era SC Romstrade SRL.

Patronul Romstrade, Nelu Iordache, a fost condamnat în 2017 la o pedeapsă nedefinitivă de 6 ani şi 3 luni, în cazul deturnării fondurilor pentru autostrada Nădlac-Arad. Instanţa a dispus şi confiscarea a 79.624.828 de lei de la omul de afaceri

Share