home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Prima TV şi-a anunţat insolvenţa, Burci în dificultate

Prima TV şi-a anunţat insolvenţa, Burci în dificultate

Share

Prima TV, televiziunea lui Cristi Burci, a intrat în insolvenţă. Tribunalul Bucureşti a admis cererea de deschidere a procedurii contra debitorului şi a desemnat administratorul judiciar.

Societatea Prima Broadcasting Group SRL, ce deţine licenţa audiovizuală Prima TV, a cerut deschiderea procedurii de intrare în insolvenţă. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII-a Civilă, pe 6 august a.c..

Materia procesului: “faliment”; obiectul: “cererea debitorului, art. 66, din Legea nr. 85/2014 rep. cf. disp. art. 114 indice 22 alin 1 din ROIJ”.

Primul termen în Dosarul Prima a fost stabilit iniţial pentru 3 septembrie. Pe 19 august, Tribunalul Bucureşti a admis cererea de preschimbare a termenului de judecată.

În această dată, judecătorul a admis cererea debitorului SC Prima Broadcasting Group SRL.

În temeiul art. 71, alin. 1, din Legea nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă…

…, instanţa a decis deschiderea procedurii generale împotriva debitorului. Astfel, ia sfârşit (sau poate va continua) povestea acestei televiziuni, care a început ca apendice a ministrului Transporturilor din Cabinetul Năstase, Miron Mitrea.

Miron Mitrea este astăzi la puşcărie, iar Prima TV, apărută în cadrul Operaţiunii “Bani pentru partid 1!, se duce pe copcă. Mai trist este că ziarul Adevărul, fostul cotidian Scânteia de pe vremea comuniştilor, după ce reuşise să se rebranduiască şi să îşi găsească un drum de publicaţie profesionistă, a devenit proprietatea aceluiaşi Burci.

Dacă Prima TV e în insolvenţă, suntem curioşi ce se va întâmpla cu celelalte centre media de profit ale afaceristului. Pentru că mai sunt şi altele, precum Radio Kiss FM (care a înghiţit acum mulţi ani Radio Contact), ori Radio 21 şi Radio Star.

Share