home CORUPTIE, POLITICA Presa internaţională scrie despre evenimentele din Capitala României

Presa internaţională scrie despre evenimentele din Capitala României

Share

Presa internaţională consemnează şi comentează evenimentele care s-au petrecut în această seară în centrul Bucureştiului, în faţa sediului Guvernului României.

Olguţa Vasilescu: Mitingul este aruncat în cârca Diasporei!

Presa Internaţională. Reuters: Poliția aruncă gazele lacrimogene, în timp ce românii se ridică împotriva Guvernului

Zeci de mii de protestatari s-au reunit vineri împotriva guvernării social-democrate (PSD), aflate la guvernare, în orașele din România și în capitala București, unde poliția s-a răzbunat şi a aruncat cu gaze lacrimogene.

Presa Internaţională. AP: Expaţii români iniţiază un protest antiguvernamental imens în Bucureşti

Zeci de mii de români s-au adunat la un protest antiguvernamental. Ei au venit să manifesteze din locații apropiate și îndepărtate, în timp ce localnicii bucureşteni s-au alăturat unei demonstrații organizate de expatriați vineri, îndemnând guvernul de stânga să demisioneze și să cheme la alegeri anticipate.

(…) Unii participanți s-au bătut cu poliția, atunci când au încercat să treacă printr-o linie de pază, care păzea birourile guvernului. Mai mulți oameni au fost reținuți, iar poliția a dat cu gaze lacrimogene de mai multe ori. Vinerea târziu, ofițerii au folosit tunurile de apă.

Presa Internaţională. The Daily Express: Revoltele din România: Haos pe străzile Bucureștiului. Poliția utilizează gaze lacrimogene și tunuri de apă

Un protest din București împotriva corupției, a salariilor scăzute și a interferențelor judiciare, a devenit violent astăzi, când militanții s-au bătut cu poliția, într-o revoltă în care forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene și tunuri de apă pentru a-i linişti pe cei consideraţi răufăcători.

Share