home ECONOMIE, EVENIMENT Porumboiu, urmărit penal, tranzacţii ilegale cu terenuri

Porumboiu, urmărit penal, tranzacţii ilegale cu terenuri

Share

Omul de afaceri vasluian Adrian Porumboiu este urmărit penal de DNA Iaşi pentru instigare la abuz în serviciu. Este vorba despre un dosar privind ilegalități cu terenuri. Porumboiu e acuzat că prin el Gheorghe Nețoiu a dobândit ilegal terenuri în județul Vaslui.

Calitatea pe care o prezentați, de suspect, nu-mi creează nici cea mai mică emoție“, a declarat afaceristul. “Nu am nici o legătură cu faptele pentru care se efectuează cercetări“, a adăugat acesta, conform Agerpres.

În nici un moment al activității mele nu am instigat pe nimeni la abuz în serviciu. Regret că sunt subestimat. Cineva ar putea crede că eu aș fi fost “argatul” sau instigatorul în favoarea lui Nețoiu… Calitatea de suspect nu înseamnă nimic, atâta timp cât suntem o țară de suspecți.

, a declarat Adrian Porumboiu.

Porumboiu e unul, cercul urmăriţilor e mai mare

În același dosar, sunt urmăriți penal un fost parlamentar, foști și actuali primari, prefecți, subprefecți și funcționari din Vaslui. Ei sunt acuzați că, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, urmau să găsească, să deruleze și să se implice într-o procedură ilicită.

Aceasta era sub aparența unei activități legale de retrocedare către persoane îndreptățite la reconstituirea dreptului de proprietate. Rezultatul final urma să fie obținerea în proprietate, de către societatea viticolă controlată de Gheorghe Nețoiu, a 700 de hectare de viță de vie.

Societatea lui Nețoiu a obținut un folos injust, prin achiziția terenurilor în cauză la un preț inferior valorii de piață: 11.482.021 de lei.

Share