home EVENIMENT, POLITICA Ponta urmărit penal de DNA. Iohannis îi cere demisia

Ponta urmărit penal de DNA. Iohannis îi cere demisia

Share

Ponta urmărit penal de DNA. Iohannis îi cere demisia

Procurorii DNA au anunţat că Victor Ponta e urmărit penal în Dosarul Turceni – Rovinari, iar preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia. Ponta: Nu demisionez. Nu mă poate demite decât Parlamentul!

Victor Ponta:

Am avut cu Președintele Iohannis o discuție instituțională extrem de corectă și civilizată! Respect poziția sa publică, dar am fost numit în funcție de Parlamentul României și doar Parlamentul poate să mă demita!

Cred că respectarea principiilor constituționale este esențială pentru societatea noastră și în niciun caz nu pot accepta că un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului și cetățenilor acestei țări!

Asta ar însemna dictatură și cred că la peste 25 ani după 1989 ar fi o mare eroare pentru noi toți!

Ponta s-a aflat azi-dimineaţă la DNA. Procurorii l-au anunţat că au dispus urmăriirea penală contra sa pentru mai multe infracţiuni comise ca avocat, în anii 2007 şi 2008.

Speţa juridică

Este vorba despre deja cunoscutul Dosar Turceni – Rovinari, în care Victor Ponta e cercetat pentru contractele încheiate de “Şova şi asociaţii” (asociaţii erau Victor Ponta), în care cei doi şi-au pontat că au prestat câte 27 de ore e muncă pe zi.

DNA arată că, pe când Ponta era avocat, acesta ar fi comis “infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor”.

DNA: “16 înscrisuri falsificate de Ponta Victor-Viorel”

Procurorii anticorupţie susţin că…

în cursul lunii august 2011, s-au întocmit în fals, 16 înscrisuri corespunzătoare câte unei luni din intervalul septembrie 2007 – decembrie 2008.

Cele 16 înscrisuri falsificate de Ponta Victor-Viorel au fost tehnoredactate prin metoda „copy paste”, dupa modelul înscrisurilor privind activitatea juridică desfăşurată de mai mulţi avocaţi din cadrul SCA „Şova şi Asociaţii”, avocaţi care au declarat că nu au conlucrat niciodataă cu Ponta Victor-Viorel.

În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici una din activităţile respective, nici măcar în parte. Ponta Victor-Viorel a folosit o parte din sumele obţinute de la SCA „Şova şi Asociaţii” pentru cumpaărarea a două apartamente de lux într-un complex rezidenţial situat în Bucureşti

Klaus Iohhanis: “Solicit demisia primului-ministru Victor Ponta”

Astăzi, Direcţia Naţională Anticorupţie a comunicat public că primul-ministru Victor Ponta este învinuit de fapte penale. După părerea mea, este o situaţie imposibilă pentru România ca primul-ministru să fie învinuit de fapte penale. Pe de altă parte, pentru România, cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla acum este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia primului-ministru Victor Ponta. Aceste consideraţiuni şi solicitarea de demisie le-am comunicat primului-ministru într-o discuţie pe care am avut-o acum câteva minute.

Citeşte şi
Serghei Bulgac, directorul general al DIGI Communications şi al RCS&RDS, e urmărit penal. El a
Jurnalistul şi consultantul politic Dan Andronic este urmărit penal de DNA pentru mprturie mincinoasă şi
Rudele victimelor din Clubul Colectiv au depus la Parchetul General o plângere penală. Aceasta este
Fostul premier interimar şi ministru de Interne Gabriel Oprea a fost pus oficial sub urmărire
Robert Negoiţă a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului General în dosarul de
Sebastian Ghiţă ar fi finanţat campania electorală pentru Preşedinţie a lui Victor Ponta, sifonând bani
Victor Ponta este plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de către procurorii DNA
Victor Ponta, prim-ministru în timpul alegerilor prezidenţiuale din 2014, a afirmat că românii din Diaspora
Hai să vedem: cine mai hăule pe Internet contra Justiţiei? De obicei, cine are probleme
George Copos a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria
Share