home POLITICA Ponta a copiat numele partidului de pe Facebook. Plagiatul ca obişnuinţă

Ponta a copiat numele partidului de pe Facebook. Plagiatul ca obişnuinţă

Share

Furtul e în gena PSD. Victor Ponta ar fi copiat numele propriului partid, Pro România, și sloganul de la alegeri, “Pro Romania=Pro Europa!”, de pe un grup de Facebook.

Ioan Schiau e din Alba Iulia. De aproape 30 de ani, e stabilit în Italia, unde e implicat în activitățile comunității de români, dar e și unionist convins, asa că îl interesează absolut tot ce se întamplă în Republica Moldova.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Iar în Italia organizează și ia parte la aproape toate evenimentele cu moldoveni. Pe 24 februarie 2015 a înființat, pe Facebook, un grup numit Pro Romania=Pro Europa! Grupul are aproape 9.000 de membri.

Ioan Schiau a fost foarte surprins când Victor Ponta și-a înscris partidul sub numele Pro Romania, iar acum își face campanie cu sloganul “Pro Romania=Pro Europa!”, adică exact numele grupului de pe Facebook înființat de românul din Italia.

“Nu cred în coincidențe. Prea mare asemănarea între numele, sloganul partidului și grupul meu” – a declarat Ioan Schiau.

Cu atât mai mult cu cât Corina Crețu, comisar european pentru politică regională și numărul doi pe listele la europarlamentare din partea Pro Romania, este de ceva vreme membră în acest grup, la cererea ei, precizează Ioan Schiau.

El nu vrea nimic de la Victor Ponta sau de la partid, doar, eventual, scuze că folosesc numele grupului său de pe Facebook, înființat cu mult înainte de apariția noii formațiuni politice.

Victor Ponta a fost acuzat de plagiat în teza sa de doctorat. Exact în momentele în care CNATDCU analiza teza premierului Ponta, pentru a decide dacă e plagiat sau nu, la ordinul ministrului Educaţiei, Liviu Pop, a fost tăiat curentul.

Ulterior, CNATDCU a fost desfiinţat de acest demnitar şi în loc a fost înfiinţat altul, cu legislaţie modificată. Finalmente, o instanţă a decis că Ponta nu a plagiat.

Citeşte şi
30 de filiale județene ale Pro România își negociază trecerea la PSD. Tudose spune că
Discuții în Pro România despre înlocuirea lui Victor Ponta cu Sorin Câmpeanu la conducerea partidului.
Neculai Onţanu, fost primar PSD al sectorului 2 din Capitala, a anuntat miercuri ca partidul
Cristian Tudor Popescu a avertizat ca „cel mai periculos personaj de pe scena politica” este
Liderul USR Dan Barna a declarat că formaţiunea pe care o conduce ar putea accepta
Deputatul ALDE Liviu Ioan Balint a anuntat, in plenul de luni, ca de la 26
Devine tot mai posibilă realizarea a ceea ce părea până acum imposibil: ajungerea la alegerile
Președintele Pro România, Victor Ponta, duminică, la România TV, că, dintre ”cei patru candidați importanți”
Jurnalistul Sebastian Zachmann (Adevarul) anunta ca Mihai Tudose l-a impiedicat pe Victor Ponta sa aduca
Cei trei pitici sinucigaşi stau pe malul lacului şi meditează. Încă nu s-au decis în
Share