home CULTURA, DIVERSE, MUZICA Poliţia Timişoara a oprit din cântat în piaţă Corul Venlona

Poliţia Timişoara a oprit din cântat în piaţă Corul Venlona

Share

Membrii Corului Regal “Venlona” din Venlo, Olanda, au fost opriţi din cântat într-o piaţă publică din Timişoara de poliţia locală, care ne-a făcut de răs.

Corul Regal “Venlona” a deschis Festivalul de operaă şi operetă din Timişoara, vineri.

În tradiţia culturală occidentală, formaţiile şi soliştii participanţi la astfel de evenimente de anvergură oferă reprezentaţii publice pregătite sau spontane în spaţiile publice, deschise sau închise, ale oraşelor unde evoluează, fără să pretindă onorariu, din pură plăcere artistică.

Corul Regal “Venlona” a dorit să facă acelaşi lucru. A început să cânte în Piaţa Victoriei. Nişte curcani cu caşchete de la Poliţia Timişoara s-au apropiat şi i-au avertizat că, dacă nu se opresc din cântat, vor primi amendă, pentru că nu au autorizaţie.

Consternaţi, olandezii s-au oprit din cântat şi reprezentaţia a luat sfârşit. Experienţa celor de la Corul “Venlona” este scandaloasă.

De-a lungul timpului, am concertat spontan în pieţe publice din nenumărate locaţii din Europa. Niciodată nu ne-a abordat poliţia locală, ca pe Corul Regal “Venlona” în Timişoara.

Ca membru pentru două decenii în Corul Sound, le cer scuze celor din Corul “Venlona” pentru prostia compatrioţilor mei din Poliţia Timişoara. Să le fie ruşine.

Am cântat sub o arcadă cu efect acustic natural din Bruges, în toamna anului 1997. În Piaţa din faţa Primăriei din Graz, în timpul Chor Olimpiade, din 2008. Sub cupola Bisericii Benedictinilor, din Domul din Melck, în 1998. Într-o biserică catolică din Graz, tot în anul 2008.

În piaţa interioară din Hanul lui Manuc, din Capitală. Repetiţiile pentru concertul din Biserica Ortodoxă din centrul staţiunii Pomorie, din Bulgaria, le-am ţinut într-un chioşc, în aer liber, pe malul Mării Negre.

În Arad, înainte să ne urcăm în autocar şi să revenim în Bucureşti. În Timişoara, într-un bar cu evenimente de muzică bună. În mai multe dintre orăşelele din Salzkammergut, din vestul Austriei, în 1998 (Salzburg, Hallstadt, Wolfgangsee ş.a.m.d.), când am participat la un festival de muzică corală din Bad Ischl.

În Malá Strana, în centrul vechi al Pragăi. În Veneţia, în faţa Palatului Dogilor, în Piaţa Dogilor. Niciodată nu ne-a abordat poliţia locală, ca pe Corul Regal “Venlona” în Timişoara.

Ca membru pentru două decenii în Corul Sound, le cer scuze celor din Corul “Venlona” pentru prostia compatrioţilor mei din Poliţia Timişoara. Să le fie ruşine.

Citeşte şi
Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, fost rector al Universității Politehnice din Timișoara, spune lucruri trăsnite în
Nemulţumit că starurile peremiste ale PSD ies în faţă şi consumă atenţia opiniei publice, primarul
Diseară s-au anunţat ample manifestaţii de susţinere a democraţiei în marile oraşe ale României. De
Noi proteste au avut loc în ţară contra Cabinetului Grindeanu. Manifestanţii s-au exprimat contra graţierii
Proteste de amploare au avut loc, aşa cum am anunţat, în mai multe oraşe din
Pe surse. Holdingul Adevărul va trece, din septembrie, la o reorganizare a redacţiilor locale, ceea
Becali a afirmat că nu a respectat Codul Fiscal când a plătit suma de transfer
Oricât de incredibil sună, o puneam să facă precum foca şi făcea. Aducea ciocolată, sucuri,
Surse demne de crezare au dezvaluit ca “greii” federali pregatesc salvarea Timisoarei si, bineinteles, a
~Romtelecom-Cosmote ar putea deveni cel mai tare operator telecom~tot mai multe banci straine vor sa
Share