home EVENIMENT, POLITICA Plagiatul lui Ponta? Un pas până la cercetarea penală

Plagiatul lui Ponta? Un pas până la cercetarea penală

Share

Schimbarea guvernului a dus la evoluţii interesante: dosarul privind plagiatul lui Ponta poate fi redeschis. Mai trebuie semnătura lui Adrian Curaj. În plus, se spune că un alt dosar al lui Ponta ar urma să fie deschis, privind onturile secrete cu bani din şpagă pe care acesta le-ar avea deschise prin cele ţări străine.

Monica Macovei: “Îi cer ministrului Curaj, ministrului Învăţământului, domnul Curaj, să aibă curajul şi să-i retragă titlul de doctor lui Victor Ponta”

În noul context guvernamental, este nevoie doar de semnătura ministrului Educației, pentru a duce la excluderea fostului premier Ponta din Baroul București.

Reprezentanții Universității București au confirmat faptul că soarta plagiatului lui Victor Ponta se află exclusiv în sarcina noului ministru al Educației, Adrian Curaj.

Dosarul lui Victor Ponta, care în acest moment este la Comisia de Etică din cadrul Ministerului Educației, trebuie reactivat. Nu mai e nevoie de nicio dezbatere pe marginea acestui subiect. Noul ministru al Educației trebuie să se pronunțe pe dosarul de plagiat pe care Universitatea București l-a întocmit. Apoi, Adrian Curaj – dacă va confirma raportul nostru – poate da dispoziția de retragere a titlului de doctor în cazul lui Victor Ponta.

, a declarat Marian Popescu, președintele Comisiei de Etică a Universității din București.

În ultimile zile, ministrul Curaj nu a răspuns la telefon pentru a limpezi chestiunea eventualei semnături pe care o va pune pentru deschiderea dosarului lui Victor Ponta.

De la declanșarea scandalului privind plagiatul fostului premier, patru miniștri PSD ai Educației au tranșat subiectul în favoarea lui Ponta, în pofida probelor convingătoare că acesta ar fi copiat.

Share