home CORUPTIE, POLITICA Pimen despre UE: „Aduce numai rău. Faptele lor sunt diabolice, sunt crime!”

Pimen despre UE: „Aduce numai rău. Faptele lor sunt diabolice, sunt crime!”

Share

Înalt Prea Sfinţitul Pimen Zainea, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care a fost adus luni cu elicopterul de la Suceava la Bucureşti, a ţinut în 2013 o predică.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Aceasta a avut loc lângă mormântul lui Ştefan cel Mare, de la Mănăstirea Putna. Pimen a atacat foarte dur Uniunea Europeană.

„Rău era în timpul regimului comunist ateu. Mai rău în timpul acestui regim, Uniunea Europeană. Copii sunt ameninţaţi, li se distrug simţămintele morale. Mintea se distruge prin aparatele la care privesc şi citesc. Toate, fapte care sunt crime. Cuvintele mele sunt foarte aspre şi mulţi vor spune: Cum e posibil ca un episcop să adreseze aşa cuvinte dure în fata conducătorilor de astăzi din ţară şi din Uniunea Europeană? Sunt dure pentru că faptele lor sunt diabolice. Cum să scumpească ei energia electrică de sute de ori mai mult? Cum să-i credem pe ei că vor aduce binele? Numai răul! Dar, cum Dumnezeu ne-a salvat de pericolele aduse de Uniunea Sovietică, ne va salva, credem, dacă ne vom ruga cu toată smerenia, de pericolele aduse de politica Uniunii Europene”, spunea Pimen.

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a precizat că arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor are o pneumonie medie-severă, o simptomatologie clară de contaminare cu COVID-19, iar vârsta sa îl vulnerabilizează.

Totodată, acesta a arătat că DSP Suceava va efectua ancheta epidemiologică la Mănăstirea ‘Sfântul Ioan’, unde îşi are sediul Arhiepiscopia.

„Dincolo de ceea ce ştim deja cu toţii, toate informaţiile despre starea de sănătate a IPS Pimen pot fi oferite exclusiv de medicii care îl îngrijesc la Spitalul ‘Matei Bals’ şi cărora le mulţumim. Ştim în acest moment că are o pneumonie medie-severa, că are o simptomatologie clară de contaminare cu COVID şi că vârsta să îl vulnerabilizează. Astăzi (n.r. – marţi), DSP Suceava va efectua ancheta epidemiologica la Mănăstirea ‘Sfantul Ioan’ din oraşul Suceava, unde îşi are sediul Arhiepiscopia. Până în acest moment toţi cei de acolo sunt bine, inclusiv cei ce au slujit la Înviere alături de arhiepiscop. Informaţiile despre evoluţia situaţiei le vom afla toţi exclusiv de la medici/ Grupul pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat pentru Agrepres Vasile Bănescu.

Ieri, autorităţile au declarat că stadiul de îmbolnăvire al lui Pimen era doar „mediu”.

Pimen, turnător la Securitate

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, irevocabil, pe 23 octombrie 2012, că arhiepiscopul Sucevei şi Radautilor, IPS Pimen, a colaborat cu fosta Securitate, respingând astfel recursul acestuia la decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins, în 16 martie, că neîntemeiată contestaţia arhiepiscopului Sucevei şi Radautilor împotriva deciziei CNSAS potrivit căreia IPS Pimen ar fi colaborat cu fosta Securitate, informează Mediafax.

Decizia a fost contestată de IPS Pimen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care în 18 octombrie i-a respins irevocabil recursul, menţinând decizia Curţii de Apel Bucureşti potrivit căreia a colaborat cu fosta Securitate.

Potrivit Deciziei CNSAS numărul 3.370 din 9 octombrie 2007, Vasile Zainea (IPS Pimen Zainea) este titularul dosarelor SIE 40160 şi I 993, iar potrivit celor consemnate în aceste dosare, „a fost utilizat ca informator de IJ Suceava sub numele conspirativ Sidorovici în perioada 1975-1977”.

În documentul citat, se arată că „în perioada cât a funcţionat la Putna, a fost folosit uneori de organe în culegerea de informaţii despre unele elemente străine ce vizitau sau erau cazate la mănăstire” şi că datele obţinute le furniza verbal.

„După venirea sa la Suceava a fost atras şi mai mult la colaborare, iar informaţiile ce le obţinea le furnizează în scris, deşi nu este înregistrat la noi că sursa”, se preciza în dosarul SIE 40160.

În decizia CNSAS se mai arată că, după întoarcerea de la o specializare în Republica Federală Germania, la 30 iunie 1977, Vasile Zainea a fost înregistrat că informator intern de DIE, cu scopul pregătirii lui „cu sarcini în exterior, având numele conspirativ Petru”.

„Anterior înregistrării că informator intern, documentele confirmă preluarea titularului de serviciul de informaţii externe înainte de plecarea în RFG la sfârşitul anului 1976”, se mai arăta în decizia CNSAS, unde se preciza că dosarul personal de informator DIE a fost deschis la 20 noiembrie 1976.

Totodată, se menţiona că, în iulie 1977, Vasile Zainea a fost inclus într-o delegaţie a Patriarhiei Romane care s-a deplasat în „Galaxia” (denumirea conspirativă a SUA) pentru a acţiona în cadrul „Riposta 77”.

În 22 ianuarie 1979, se propunea abandonarea informatorului întrucât acesta nu a reuşit să îndeplinească sarcinile informative cu care fusese trimis la Ierusalim, în Israel, revenind în ţara mult mai devreme din cauza imposibilităţii de adaptare la condiţiile climatice ale acelei zone. În urma unei aprobări a adjunctului ministrului de Interne, se propunea, în 28 februarie 1979, abandonarea informatorului Petru şi clasarea materialelor existente întrucât nu mai prezintă interes.

„În lipsa angajamentului, corelarea între numele real şi numele conspirative de colaborator, Sidorovici şi Petru, este realizată prin elemente de identificare a persoanei consemnate de ofiţeri în note şi rapoarte-data şi locul naşterii, numele părinţilor, profesia, loc de muncă”, se mai arăta în decizia CNSAS.

La dosar sunt mai multe extrase din note care ar fi fost semnate olograf de sursa Petru, o notă redactată olograf de sursa Sidorovici în care sunt prezentate mai multe discuţii avute cu diferite persoane în străinătate, dar şi unele aprecieri, cum ar fi cea despre situaţia Arhiepiscopiei Misionare din America.

Acolo, sursa Petru arată că „sărăcia lucie” a Arhiepiscopiei este cauzată de faptul că Arhiepiscopul „nu poate să se încadreze în specificul vieţii americane” şi nu foloseşte posibilităţile specifice Americii de dobândire a celor necesare, cum ar fi primirea de donaţii în bani sau obiecte sau „folosirea bingo-ului, joc de noroc autorizat de stat şi pus sub controlul Bisericii că o autoritate morală”.

În aceeaşi notă se menţiona că lipsa de colaborare între Arhiepiscop şi preoţi „se datorează şi faptului că Arhiepiscopul, când se duce în vizită canonica într-o parohie, mai întâi vizitează pe unii enoriaşi, ispitindu-i de comportarea preotului şi apoi se duce la preot”.

Într-o notă din 18 ianuarie 1975 semnată cu numele „Pr. Pimen” acesta explica în ce mod a adăpostit bagajele unui preot de la mănăstirea „Sf. Ioan” care urma să plece în SUA.

Totodată, la dosar există şi transcrierea unor extrase de pe banda de magnetofon ale aspectelor relatate de Petru, după misiunea din „Kogălniceanu”, numele conspirativ al RFG, dar şi un raport privind instructajul făcut lui Petru.

IPS Pimen Suceveanul a contestat decizia CNSAS şi a solicitat instanţei să o anuleze arătând că nu a avut niciun angajament scris cu aceste instituţii.

„Numele conspirative Sidorovici şi Petru din dosarele 40160 şi I 993 ale SIE au fost date pe proprie răspundere de foştii ofiţeri cu care am avut diferite discuţii sub pretextul activităţii bisericeşti (duhovniceşti) şi istorice”, arata IPS Pimen în contestaţia depusă la instanţă.

Citeşte şi
Protest pro-UE azi, la Piaţa George Enescu, vizavi de Palatul Regal

Azi, un protest întru apărarea valorilor Uniunii Europene, va avea loc la Piaţa Revoluţiei. Mai Read more

Gabriel Biriş spune că tot ce face PSD-ALDE e o strategie să ieşim din UE

Gabriel Biriş, avocat fiscalist, susţine că şti ce l-a apucat pe ministrul Finanţelor Publice, Orlando Read more

Curvă satanistă. Un deputat PSD de Iaşi insultă Uninea Europeană

"Curvă sanatistă" - aşa spune deputatul PSD de Iaşi, Vasile Cîtea, că este Uniunea Europeană, Read more

SUA şi UE nu mai vor Cabinet Dragnea în România. Deja e prea mult

Consens SUA - UE pentru un guvern fără Dragnea și Tăriceanu. Ore și zile încinse Read more

Cazul Skripal. Optsprezece ţări expulzează peste 100 de diplomaţi ruşi

Premierul britanic Theresa May a declarat luni, legat de Cazul Skripal, că 18 ţări au Read more

Meleşcanu acuză UE de încălcarea grosolană a propriilor principii

Ministrul de Eterne Teodor Meleşcanu acuză UE de încălcarea grosolană a propriilor sale principii. Declaraţia Read more

Viorica Dăncilă crede că Iranul şi Pakistanul sunt state membre UE

Europarlamentarul Viorica Dancila, nominalizată de PSD pentru postul de premier, e lipsită de elementara cultură Read more

Coroana Britanică, UE, Rusia şi mizele geopolitice ale scindării

Mă îndoiesc profund că orgoliul nemăsurat dovedit prin secole de Coroana Britanică va orbi complet Read more

Akram Shhaideh şi factorul fragmentare România – UE/NATO

În acest moment, s-a revelat faptul că Akram Shhaideh este un personaj interesant. Vechi funcţionar Read more

Erdogan susţine că Uniunea Europeană încurajează terorismul

Europa încurajează terorismul, prin susţinerea Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), acuză preşedintele Turciei, Recep Tayyip Read more

Share