PF Daniel ar folosi un avion privat, pentru deplasările la Iaşi şi-napoi

Share

În cazul lui PF Daniel, pe care l-am numit de mai multe ori CEO-ul BOR Daniel Ciobotea, nu e vorba numai despre credinţă şi smerenie, ci şi de lux.

Jurnalistul Victor Ilie, realizatorul producției „Clanul Marelui Alb”, anunță ce urmează în viitoarele episoade dedicate modului în care BOR cheltuie banii pe care îi primește de la statul român.

El spune că Patriarhul Daniel folosește un avion privat, pentru deplasările la Iași.

„Nu sunt zgârciți. Patriarhul României nu se plimbă cu Oltcitul pe care îl are Lazăr Neacșu în declarația de avere. Tocmai azi vorbeam cu un pilot care l-a transportat pe patriarhul Daniel de la București la Iași, de la Iași la București și de la București la Iași, de trei ori, cu un private jet plătit. Dacă ar fi fost zgârcit, probabil ar fi mers cu ML-ul până la Iași”, a spus Victor Ilie, pentru podcastul Recorder.

Ilie a mai spus apoi că Daniel locuiește într-o vilă, la marginea unui lac de lângă Capitală. „Știm că se relaxează într-o casă, pe marginea unui lac”, a arătat jurnalistul.

Victor Ilie a anunțat că investigațiile sale vor continua și că vor urma mai multe episoade. El a dezvăluit că acum este o „vânătoare de vrăjitoare: în interiorul bisericii pentru a fi indentificați preoţii care au vorbit cu Recorder”.

„Primul material din această serie care va avea mai multe episoade, încă nu știm câte, nu depinde de noi ci de felul în care reușim să organizăm informațiile pe care le-am adunat.

Subiectul nu are nici o legătură cu Biserica, ci pur și simplu am urmărit niște bani publici. De-a lungul timpului m-a deranjat retorica asta, ‘vai de mine câți bani merg la biserică’, ca de fapt nimeni să nu se întrebe ce se întâmplă cu banii ăia.

Se tem foarte tare oamenii din administrația patriarhală să vorbească, acum acolo este o vânătoare de vrăjitoare și gestionez atacurile de panică ale unor preoți”, a spus Victor Ilie, la Rock FM.

„Clanul Marelui Alb” a ajuns la peste două milioane de vizionări pe YouTube, fiind în continuare pe locul 1 în România, pe YouTube.

Arhiepiscopia Bucureștiului a dat publicațîi un comunicat de presă, referitor la investigația „Clanul Marelui Alb”, în care, pe de o parte, lansează acuzații la adresa jurnaliștilor, iar pe de altă parte îi afuriseste pe cei din înregistrare, care au vorbit prea multe.

„Afirmațiile domnului Lazăr Neacșu sunt neadevărate și iresponsabile, recomandându-se, de exemplu, în mod absurd, ‘deputat de Patriarhie’. Referitor la afirmația acestuia cu privire la apartenența sa politică, precizăm că Preafericitul Părinte Patriarh Daniel nu a îndemnat pe nimeni, niciodată, să se înscrie în vreun partid politic, deoarece Patriarhia este neutră din punct de vedere politic”, se susține în comunicat.

 

Share