home EVENIMENT, POLITICA Petre Tobă ar fi plagiat, ca şi predecesorul său, Găbiţă Anticorupţie

Petre Tobă ar fi plagiat, ca şi predecesorul său, Găbiţă Anticorupţie

Share

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ministrul de Interne Petre Tobă, chestor principal de poliţie, este un plagiator, asemeni predecesorului său, Gabriel Oprea, liderul UNPR. Tobă a fost şeful Poliției Române în ultimii trei ani.

Peste 250 din totalul de 390 de pagini ale tezei cu care el a obținut titlul de doctor în Științe Militare și Informații sunt copiate ad litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe Internet, fără utilizarea ghilimelelor și fără a respecta normele naționale și internaționale de citare în opere științifice.

, arată jurnalistul de investigaţii Emilia Şercan.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Tobă a declarat că lucrarea lui de doctorat a fost una practică. Fonfleuri, iată-le:

Ce pot să vă garantez este că am lucrat la teza de doctorat cu bună-credință, că am făcut o lucrare aplicată și că am avut șansa să pun în practică ceea ce am studiat acolo în cel de-al doilea mandat de inspector general al Poliției Române.

Petre Tobă a urmat cursurile doctorale la Catedra de Strategie Militară și Securitate, Departamentul Operații Întrunite, Studii Strategice și de Securitate din cadrul Universității Naționale de Apărare “Carol I”.

Conform CV-ului său, postat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, perioada studiilor doctorale a fost 2008–2011. Potrivit unui răspuns oficial primit de la Universitatea Națională de Apărare “Carol I”, Petre Tobă și-a susținut teza în mod public în 15 februarie 2011.

Dan Suciu bate doba, să-nţeleagă plagiatoru’

Vă reamintesc că obiectivul de integritate este fundamental și un obiectiv la care premierul si Guvernul ține foarte mult. Dacă verdictul de plagiat va fi un verdict de plagiat, nu poate fi decât o singură soluție. Vom vedea verdictul și vom avea și soluția.

, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Începe să-mi placă tot mai mult acest Dacian Cioloş. Suciu s-a referit, fără să-l numească, la Petre Tobă, ministru de Interne, asupra a cărui integritate se ridică mari semne de întrebare.

Citeşte şi
Ministrul Educaţiei a semnat ordinele de retragere a titlurilor de doctori pentru Petre Tobă şi
Comisia specială de experți a constatat că primarul din Voluntari, Florentin Pandele, și fostul ministru
Oricâte circumstanțe atenuante, perfect corecte din punct de vedere politic, s-ar invoca, un plagiatu tot
George Copos a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria
Schimbarea guvernului duce la evoluţii interesante: dosarul plagiatului lui Ponta poate fi redeschis. Mai trebuie
Petre Tobă, actualul şef al Poliţiei Române, este, în felul său, un supravieţuitor şi se
Prim-adjunctul procurorului general al României, Bogdan Licu, şi-a făcut teza de doctorat cu Găbiţă Anticorupţie
Victor Ponta şi-a dat o ordonanţă de urgenţă despre sine însuşi, prin care a stabilit
Scrisoarea prin care i se cere ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să-i retragă titlul de doctor
Vă daţi seama ce abrambureală! Particulele feromagnetice s-au amestecat cu fluidele, să nu mai fie
Share