home EVENIMENT, POLITICA Petre Tobă ar fi plagiat, ca şi predecesorul său, Găbiţă Anticorupţie

Petre Tobă ar fi plagiat, ca şi predecesorul său, Găbiţă Anticorupţie

Share

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ministrul de Interne Petre Tobă, chestor principal de poliţie, este un plagiator, asemeni predecesorului său, Gabriel Oprea, liderul UNPR. Tobă a fost şeful Poliției Române în ultimii trei ani.

Peste 250 din totalul de 390 de pagini ale tezei cu care el a obținut titlul de doctor în Științe Militare și Informații sunt copiate ad litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe Internet, fără utilizarea ghilimelelor și fără a respecta normele naționale și internaționale de citare în opere științifice.

, arată jurnalistul de investigaţii Emilia Şercan.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Tobă a declarat că lucrarea lui de doctorat a fost una practică. Fonfleuri, iată-le:

Ce pot să vă garantez este că am lucrat la teza de doctorat cu bună-credință, că am făcut o lucrare aplicată și că am avut șansa să pun în practică ceea ce am studiat acolo în cel de-al doilea mandat de inspector general al Poliției Române.

Petre Tobă a urmat cursurile doctorale la Catedra de Strategie Militară și Securitate, Departamentul Operații Întrunite, Studii Strategice și de Securitate din cadrul Universității Naționale de Apărare “Carol I”.

Conform CV-ului său, postat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, perioada studiilor doctorale a fost 2008–2011. Potrivit unui răspuns oficial primit de la Universitatea Națională de Apărare “Carol I”, Petre Tobă și-a susținut teza în mod public în 15 februarie 2011.

Dan Suciu bate doba, să-nţeleagă plagiatoru’

Vă reamintesc că obiectivul de integritate este fundamental și un obiectiv la care premierul si Guvernul ține foarte mult. Dacă verdictul de plagiat va fi un verdict de plagiat, nu poate fi decât o singură soluție. Vom vedea verdictul și vom avea și soluția.

, a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Începe să-mi placă tot mai mult acest Dacian Cioloş. Suciu s-a referit, fără să-l numească, la Petre Tobă, ministru de Interne, asupra a cărui integritate se ridică mari semne de întrebare.

Citeşte şi
Tobă şi Pandele, unde-s doctoratele / copiuţele tele?

Ministrul Educaţiei a semnat ordinele de retragere a titlurilor de doctori pentru Petre Tobă şi Read more

Petre Tobă și Florentin Pandele au plagiat în tezele de doctorat

Comisia specială de experți a constatat că primarul din Voluntari, Florentin Pandele, și fostul ministru Read more

Inebranlabilul Petre Tobă, poliţaiul Taft fără moarte

Petre Tobă, actualul şef al Poliţiei Române, este, în felul său, un supravieţuitor şi se Read more

Hotel FM: conferinţă de presă cu live report pe Facebook (TVR)

Reprezentanţii României la Eurovision au răspuns în timp real nu numai la întrebările jurnaliştilor din Read more

Coalitia pentru o Romanie Murdara

De cateva zeci de ore, de cand Coalitia pentru o Romanie Murdara a incercat sa Read more

Revista presei. Cine-l joaca pe Vantu?

Are părul ciufulit, vorbeşte „sâsâit“ şi râde la propriile glume. Este Vîntu, dar nu cel Read more

Se pune de o dictatura militara? (AIM)

Controversatii Constantin Degeratu si Francisc Toba au  pus pe roate o structura civila buna la Read more

Iohannis a discutat cu Kovesi despre posibilul plagiat

Președintele Klaus Iohannis a declarat că a stat de vorbă cu șefa DNA, Laura Codruța Read more

De ce e imperativ necesară puşcăria pentru plagiat

Oricâte circumstanțe atenuante, perfect corecte din punct de vedere politic, s-ar invoca, un plagiatu tot Read more

George Copos este urmărit penal pentru plagiat

George Copos a fost pus sub urmărire penală de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Read more

Share