home POLITICA Petre Daea susţine că are un ochi în frunte şi nu în ceafă

Petre Daea susţine că are un ochi în frunte şi nu în ceafă

Share

Petre Daea, ministrul Agriculturii, iese din nou în decor, făcându-se de râs, aproape ca la fiecare declaraţie pe care o face. De data aceasta el a declarat că are un ochi în frunte, nu în ceafă.

Petre Daea, cel mai incompetent ministru din istorie

Petre Daea: Cum să meargă cercetarea?

Eu am ochi în frunte, nu în ceafă. Privesc doar spre viitor, nu spre trecut. (…) Toate unităţile de cercetare trebuiau reorganizate. În perioada 2009-2017, din 52 de unităţi, doar trei au avut HG. Cum vrei să meargă cercetarea, când vârful de lance al cunoaşterii este neutralizat de lipsa de interes?

, s-a întrebat retoric în faţa jurnaliştilor Petre Daea. Petre Daea a atras atenţia că, în opt ani, în perioada 2009-2017, nu au fost aplicate hotărâri de guvern de reorganizare a unităţilor de cercetare. Doar pentru trei unităţi din totalul de 52 existente în sistem.

Petre Daea: Punem la punct mecanismul

Petre Daea a subliniat că instituţia a reuşit să facă toate HG-urile în acest an. Dintre acestea, o parte au fost publicate în Monitorul Oficial. Altele vor fi în curând publicate, aflându-se încă în analiză.

Daea a subliniat că cel mai important obiectiv realizat în acest an de minister este punerea la punct a mecanismului prin care au fost acordate în timp util subvenţiile pentru fermieri.

Petre Daea promovează Programul “Alege oaia” cu shaorma

Programul „Alege oaia” a fost prilejul pentru Petre Daea să facă aceste noi declaraţii cu umor involuntar. Programul trece acum, susţine demnitarul, la următorul nivel. În următoarele zile va putea fi degustată shaorma din carne de oaie.

O rețea de restaurante va prezenta meniuri realizate din carne de oaie. Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii:

Am pornit un program, ‘Alege oaia’, pentru a stimula consumul de carne de oaie. El are două axe. Vrem să popularizăm în toată țara, pe tiparul pe care l-ați văzut în capitalele de județe. Şi să începem să realizăm și infrastructura necesară.

Petre Daea vrea să promoveze lecţii de gătit carne de oaie

Adică să deschidem magazine care să vândă aceste produse. În așa fel încât consumatorul să le găsească, și să stimulăm astfel introducerea cărnii de oaie în restaurante. Vă vom invita, în baza acestui program pe care îl avem, la trei evenimente.

, a spus Petre Daea jurnaliştilor. El a detaliat:

Unul va fi la o școală de bucătari, unde facem niște meniuri din carne de oaie. Va fi o lecție deschisă la care vă invităm. O a doua lecție: un procesator o să pregătească o shaorma din carne de oaie. Să sperăm că vom găsi și ingredientele necesare pentru a vedea că acest produs se poate valorifica, fiind extrem de valoros..

Reţea de restaurante cu sortimente din oaie

De asemenea, ministrul a precizat că o rețea de restaurante va prezenta în perioada următoare și câteva meniuri din carne de oaie.

Va fi și o masă deschisă cu dvs. (n.n.: presa). O rețea de restaurante va prezenta în perioada următoare și câteva meniuri din carne de oaie. Toate acestea se fac într-un concept unitar. Nu se fac la întâmplare și sperăm că anul viitor vom găsi în București magazine și unități de comercializare speciale pentru carnea de oaie și produsele din carne de oaie.

De asemenea, vreau să vă informez, nu dau nume. Două supermarketuri au deja pe rafturi carne de oaie pregătită și ambalată.

, a subliniat șeful MADR.

Produsele româneşti vor fi promovate

Petre Daea a declarat că toate produsele românești vor fi promovate. Nu numai carnea de oaie și lâna, ci și carnea de porc și de pui, sau mierea:

Facem aceste acțiuni și cu lâna și cu carnea de oaie și cu porcul și cu toate celelalte, cu puii și cu mierea pentru copii. Pentru a promova produsele românești, pentru a promova consumul de produse românești și a putea intra în supermarketuri.

Odată intrate, decizia o va lua consumatorul după ce degustă produsul. Supermarketul își va putea plia conceptul comercial. Am pornit cu oaia, dar Kaufland, pot să îi dau numele, s-a angajat ca până în 2020 circa 60% din producția de carne de porc să fie românească.

Eu mi-am dat semnătura, pentru că ce este mai sfânt decât să fii crescător de animale în România, dar, în același timp, să fii și consumator al produselor pe care le faci cu atât de multă strădanie, cu atât de mult efort, dar și cu mult suflet.

Share