home POLITICA Petre Daea îi năuceşte pe europeni cu un discurs despre cormorani VIDEO

Petre Daea îi năuceşte pe europeni cu un discurs despre cormorani VIDEO

Share

“Cormoranii în România fac baie în piscine”, a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea în Parlamentul European.

Demnitarul a fost chemat în Comisia pentru pescuit pentru a prezenta prioritățile pe care România le are în domeniul pescuitului, în mandatul preșeședinției Consiliul Uniunii Europene.

El le-a dat asigurări europarlamentarilor că este “un om care înțelege furtuna Brexitului, dar înțelege și furtuna pescarului, în momentul în care el se află în raport cu natura și nu găsește soluții pe care să le folosească atunci când nevoia îl împinge și situația o dictează”.

Petre Daea, platitudini şi aberaţii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost astăzi în fața europarlamentarilor din Comisia de pescuit pentru a vorbi despre prioritățile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul președinției Consiliul Uniunii Europene.

Daea și-a început prezentarea spunând că România vrea “o președinție orientată spre cetățeni” și vorbind despre “cei patru piloni pe care se sprijină acest mandat – Europa convergenței, Europa Siguranței, Europa actor global și Europa valorile comune”.

“Vă asigur de întreaga mea disponibilitate pentru a coopera cu dumneavoastră de o manieră constructivă și eficientă, pentru a progresa cât mai mult pe dosarele legislative (…) În acest spirit mi-am instruit și echipa de lucru”, a declarat Daea, subliniind că prioritățile în domeniul pescuitului “sunt influentate de contextul actual și de apropierea alegerilor europarlamentare”.

Petre Daea: UE este mai săracă faţă de Marea Britanie

Daea a primit mai multe întrebări de la europarlamentari, fără a răspunde însă concret și punctual și lansându-se din nou într-un discurs năucitor:

“În această întâlnire am intrat în sală cu un succes – un succes al muncii comune, formidabil, extrem de important, dar atât de necesar și atât de util pentru noi toți”, le-a spus Daea europarlamentarilor care așteptau răspunsurile sale.

Una dintre întrebări a fost despre Brexit și despre soluția pe care el o vede, iar Daea a răspuns: “Regret, sigur, și Uniunea Europeană este mai săracă față…fără Anglia.. .este mai săracă față de Marea Britanie. Dar aceste lucruri le putem gândi, le putem judeca în interesul comun și urmărim cu interes pașii în acest domeniu astfel încât dorința de a fi împreună să se manifeste oricând și pentru aceasta suntem în stare toți să găsim soluții pentru a genera o asemenea stare de lucruri în care obiectivele comune să fie atinse cu dorința fiecărei părți și cu interesul legitim pentru fiecare domeniu”.

Petre Daea pune spirt pe îngrijorările pescarilor

Ministrul Agriculturii a vorbit și despre “îngrijorările pescarilor”, dar și despre cormoranii care “în România trăiesc în piscine”.

“Sunt o serie întreagă de restricții care vin din abordare conceptuală, a conceptului de natură protejată (…), dar sunt și momente în care îngrijorarea pescarilor este dincolo de puterea de rezistență. A se vedea populațiile de cormorani.

Am discutat cu Vela, cu comisarul (n.r.comisarul european Karmenu Vella, responsabil pentru mediu, afaceri maritime și pescuit), a văzut România. Pentru a fi expresiv, persuasiv, a fi convingător, i-am spus lui Vela că cormoranii în România fac baie în piscine.

Petre Daea: Cormoranii, atât de mulţi!

Atât de mulți. Nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Pun în pericol un sector alternativ și un sector complementar, alternativ pentru momentele în care nu ai acces la resurse pe o perioadă de timp știind elementul de prohibiție pe care trebuie să-l păstrezi, complementar că poți găsi în interior, în apele tale, soluția de a crește anumite specii care să asigure pe de o parte locuri de muncă, pe de altă parte hrană foarte bună și iată, ca răspuns aici, o hrană sănătoasă, a se vedea interpretarea privind conceptul acesta de a păstra echilibrul și a genera progres”, a mai afirmat ministrul Agriculturii.

Petre Daea: Înţeleg furtuna Brexitului

Daea le-a mai spus europarlamentarilor că problema populațiilor de cormoroani nu este doar în România, asigurându-i că el știe despre ce vorbește:

“Vă spune un om care înțelege furtuna Brexitului, dar înțelege și furtuna pescarului, în momentul în care el se află în raport cu natura și nu găsește soluții pe care să le folosească atunci când nevoia îl împinge și situația o dictează”.

Citeşte şi
CTP a spus că a înțepenit atunci când a auzit că Viorica Dăncilă a declarat
Viorica Dăncilă i-a trimis luni, 13 august 2018 o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker,
Purtatorul de cuvant al PSD, Valeriu Steriu, are rude apropiate aflate in functii de prim-rang
Premierul Ludovic Orban a dezvaluito noua actiune de sabotaj a PSD. De data aceasta sunt
Deputatul Cătălin Rădulescu a facut scandal, dupa ce a fost prins trecand cu masina pe
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus retragerea observaţiilor transmise către Curtea Europeană a Drepturilor
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că şi românii din ţară trebuie să aibă posibilitatea
Ludovic Orban a anunțat miercuri, la începutul ședinței de guvern, că a demis-o pe Lia
Robert Turcescu, deputat PMP, s-a enervat tare pe candidatul formațiunii la prezidențiale - Theodor Paleologu,
Augustin Zegrean a transmis un îndemn pentru guvernul PNL, să desființeze Secția Specială: „Dacă au
Share