Peste 500 de magistraţi se solidarizează cu judecătorul Cristi Danileţ

Share

Judecătorul Cristi Danileţ este susţinut masiv de breasla magistraţilor din România, după ce a fost exclus de CSM.

510 magistrați au semnat o scrisoare deschisă, transmisă plenului CSM, cerând abrogarea prevederilor în baza cărora au fost lapidaţi în ultimele zile judecătorul Danileț și judecătorii de la Curtea de Apel Constanța, care au pronunțat condamnări ale unor interlopi și infractori conectați politic.

Cu toții au fost maziliți de CSM, sub diverse pretexte ridicole, căutate și găsite în Legea 303/2004, adoptată de PSD, în timpul guvernării lui Adrian Năstase.

G4Media.ro scrie despre protestul celor 510 procurori și judecători. Este vorba despre articolele 99 și 100 din Statutul magistraților, care consideră abateri disciplinare diverse acte “care aduc atingere onoarei și probității profesionale ori prestigiului Justiției”.

CSM-ul a fost complet încălecat de grupurile de interese cu conexiuni în subsolurile politice și infracționale, care a impus o restaurație violentă a sistemului judiciar de până în 2010.

Cristi Danileț, judecător incomod și apărător al independenței Justiției, a fost exclus din magistratură de CSM, invocându-se două filmulețe pe care le-a pus pe Tik-Tok: într-unul tundea un gard viu, în altul executa niște mișcări de arte marțiale.

Gruparea din CSM care l-a executat a pretins că el ar fi adus atingere onoarei și prestigiului justiției, comportându-se nedemn.

Share