home CORUPTIE, POLITICA Pesedizare masivă a Autorităţii Electorale Permanente

Pesedizare masivă a Autorităţii Electorale Permanente

Share

PNL reclama o pesedizare a Autoritatii Electorale Permanente (AEP) si demiterea unor profesionisti, in detrimentul unor oameni de partid.

”PSD arata ca nu intelege gravitatea situatiei in care au ajuns sa functioneze institutiile statului, continuand practicile de eliminare a profesionistilor si de inlocuire a acestora cu politruci fara competente minimale”, a transmis PNL.

”Somam presedintele Autoritatii Electorale Permanente, Constantin Mituletu-Buica, sa opreasca urgent actiunea de pesedizare a institutiei, pe care a inceput-o in ultima vreme.

Este strigator la cer faptul ca directori din cadrul AEP sunt demisi pe banda rulanta, doar pentru ca nu au simpatii politice fata de PSD, avand un comportament apolitic, asa cum este firesc si cum, de altfel, le impune legea. In locul acestora, sunt aduse in personalul AEP persoane fidele politic sefului institutiei si promovate, ulterior, pe functii de conducere”, a transmis PNL.

Liberalii sustin ca ordinele de demitere au fost emise de presedintele AEP cu incalcarea legii de functionare a Autoritatii, respectiv fara avizul Birourilor Permanente Reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului.

”Abia dupa aplicarea acestor ordine de demitere, presedintele AEP a inaintat Parlamentului solicitarea de a primi aviz asupra demiterilor realizate.

Partidul National Liberal solicita presedintelui AEP retragerea de indata a ordinelor emise si readucerea pe functiile de conducere a directorilor demisi din cadrul Autoritatii, Gabriel Sauca si Cristian Petraru.

Totodata, cerem partidelor parlamentare sa ia atitudine si sa sustina solicitarea PNL de respingere a avizelor solicitate Parlamentului. Avertizam asupra faptului ca Partidul Social Democrat, in ciuda retoricii politice, se afla intr-un proces agresiv de capturare si compromitere a institutiilor cheie din statul roman, avand ca unic scop mentinerea la putere prin orice mijloace. In acest sens, functionarea corecta a Autoritatii Electorale Permanente, institutie cu responsabilitate in gestionarea alegerilor, devine o chestiune capitala pentru mentinerea standardelor democratice in Romania, respectiv pentru desfasurarea de alegeri libere si corecte”, sustin liberalii.

Liberalii considera ca ”PSD nu intelege gravitatea situatiei in care au ajuns sa functioneze institutiile statului, continuand practicile de eliminare a profesionistilor si de inlocuire a acestora cu politruci fara competente minimale”.

Citeşte şi
Eugen Teodorovici, premierul care nu a mai fost anunțat. Surse din PSD au declarat pentru
PSD a anuntat ca va depune plangere penala impotriva lui Rares Bogdan si a senatorului
Premierul Viorica Dancila, liderul PSD, a comentat declaratia liderului ALDE, care a spus ca nu
PSD şi-a bătut joc de finanţele ţării în ultimele şase luni de zile! Datoria externă
În CEx PSD, s-a discutat mutarea de la STS la AEP a softului pentru depistarea
Premierul Viorica Dăncilă le-ar fi comunicat liderilor PSD, în cadrul unei întâlniri, după ședința de
Jurnalistul Sebastian Zachmann (Adevarul) anunta ca Mihai Tudose l-a impiedicat pe Victor Ponta sa aduca
Sute de primari PSD își negociază candidatura pentru alegerile locale din anul 2020 cu alte
În interiorul PSD este un haos total. Liderii social-democrații nu vor să susțină un candidat
PSD îşi continuă căderea în sondajele de opinie.Europa FM a căutat să afle care sunt
Share