home EVENIMENT Percheziţii informatice la TelDrum. Directorul Petre Pitiş, la DNA

Percheziţii informatice la TelDrum. Directorul Petre Pitiş, la DNA

Share

Calculatoarele sigilate săptămâna trecută au fost obiectul unor percheziţii informatice la TelDrum. Acestea au început dimineaţă. Directorul general al companiei, Petre Pitiş, s-a aflat la DNA.

Cine este Liviu Dragnea. Conexiunea cu TelDrum

Directorul general Tel Drum, Petre Pitiș, a ajuns iar marți în fața procurorilor. Anchetatorii desfășoară percheziții informatice și audieri în dosarul Tel Drum.

Pitiș, alături de Mircea Vișan și Florea Neda, actual, respectiv fost director al societății, au fost pus sub urmărire penală. Acuzațiile – fraudă cu fonduri europene.

Percheziţii informatice, de faţă cu directorul general Petre Pitiş

Directorul general al Tel Drum, Petre Pitiș, s-a prezentat marți la sediul DNA. De asemenea și pentru a participa la desigilare pentru percheziţii informatice ridicate în urma perchezițiilor efectuate de anchetatori.

Procurorii anticorupție căutau poate noi dovezi despre contractele Tel Drum. Dar şi despre condițiile în care reprezentanții companiei au obținut fonduri europene. La intrarea la DNA, Petre Pitiș a declarat că nu ar avea vreo relație personală cu Liviu Dragnea.

Directorul general Tel Drum a spus că nu acesta semna, din partea CJ Teleorman, contractele câștigate de Tel Drum.

Percheziţii informatice şi declaraţii superflue

Nu am nici o relație personală cu Liviu Dragnea. Nu l-am întâlnit nici când era președinte la Consiliul Județean. Nu a semnat dumnealui contractele din partea Consiliului Județean pe care le-am câștigat la licitație. Erau semnate de un vicepreședinte al Consiliului Județean.

, a declarat Pitiș.

Directorul general Tel Drum a spus că nu crede că vor fi găsite probe împotriva sa. Aceasta deoarece consideră că a fost perfect legală procedura de încheiere a contractului cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Cine deţine restul de 50% din acţiunile Tel Drum?

Nu cred că vor fi găsite probe împotriva mea. Depinde ce pot interpreta dumnealor. Noi considerăm că procedura de încheiere a contractului cu AFIR a fost perfect legală şi a respectat normele ghidului de procedură. Poate solicităm un expert, care să ne spună părerea lui. Părerea noastră şi a firmei de consultanţă este că s-au respectat toate normele.

, a declarat Pitiș. Acesta a admis că deține 50% din acțiunile Tel Drum și că mai sunt alți cinci acționari în firmă.

Între aceştia nu se numără şi nu s-a numărat Liviu Dragnea, din 2007, de când conduc eu firma. El nu a avut nici o legătură cu firma, din 2007, de când eu conduc această societate.

, a subliniat Pitiș.

Vinerea trecută, procurorii DNA au anunțat că au început urmărirea penală împotriva SC Tel Drum SA și a trei reprezentanți ai acesteia, în frunte cu Petre Pitiș. Acuzațiile sunt de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Prejudiciul s-ar ridica, potrivit procurorilor DNA, la 4,17 milioane lei, reprezentând cheltuiala eligibilă nerambursabilă din fonduri europene.

Citeşte şi
Dragnea este asistat în demersul de a da în judecată Comisia Europeană la Tribunalul Uniunii
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a refuzat să răspundă la întrebarea pusă în mod repetat de
Liviu Dragnea are toate motivele să se lepede de toată lumea care îl cunoaşte şi
Noi dezvăluiri apar în Cazul Valiza Rise Project. Documentele găsite de jurnaliştii de investigaţie au
Multe se explică prin TeleormanLeaks.Actualul preşedinte al CSM, judecătorul ÎCCJ Simona Camelia Marcu, a luat
Reprezentanții Tel Drum cer intrarea societăţii în faliment.Cererea a fost formulată acum câteva zile.Peste o
Vă întrebaţi poate de ce umblă vorbele prin gurile celor de la Antena 3 fără
Un bileţel a fost descoperit de DNA, la percheziţiile de la Tel Drum. Pe acest
Mărturia unui fost angajat de la Tel Drum arată că numerele de înmatriculare de la
Procurorii DNA au pus azi sechestru pe averea lui Liviu Dragnea. De asemenea, pe cele
Share