Penali cu funcţii din PSD. O parte dintre ei…

Share

PSD, partid structurat pe penali cu funcţîi, e în colimatorul opiniei publice, cu ultimele trei nenorociri: azilele groazei, crimele de la 2Mai şi sinistrul de la Crevedia.

Social-deocraţîi au continuat să o atace pe Clotilde Armand, despre care spune că ar fi penală, deși aceasta are calitatea de suspect.

Penali cu funcţii din PSD

Dar PSD are mai mulți parlamentari și foști miniștri care sunt trimiși deja în judecată, pentru fapte de corupție și alte infracțiuni, de care partidul nu s-a delimitat.

Mai mult, Marcel Ciolacu l-a lăudat recent pe fugarul Ionel Arsene, condamnat la închisoare cu executare.

”În lipsa unei reacții politice după începerea urmăririi penale împotriva primarului Sectorului 1, USR a devenit oficial un partid ‘Alături de penali în funcții publice’.

Citeşte şi: Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal, se suspendă din partid

În mai multe rânduri, reprezentanții acestei formațiuni au afirmat că un om politic devine penal când este declanșată urmărirea penală împotriva sa, ceea ce impune retragerea acestuia din funcția pe care o deține, astfel încât ‘să-și demonstreze nevinovăția’ în procesul penal, fără a afecta credibilitatea instituției pe care o reprezintă”, arată PSD, într-un comunicat.

Vom corecta ortografia dezastruoasă a social-democraţilor:

Citeşte şi: Florin Barbu, ministrul Agriculturii: PSD reduce inflaţia scăzând preţurile!

”Penala Clotilde Armand trebuie să plece! USR nu mai poate invoca scuze, pentru a face scut în jurul primarului Sectorului 1.

PSD solicită USR să aplice rapid principiul ‘Fără penali în funcțîi publice’ în cazul colegei lor de partid, Clotilde Armand!

Primarul userist este de astăzi suspectă în dosarul penal în care este cercetată pentru infracțiunile de conflict de interese și însușirea ilegală de bani, din bugetul Primăriei Sectorului 1.

Intoxicări tipice PSD

De astăzi, Clotilde Armand a devenit oficial ‘un penal într-o funcție publică’, care conform principiilor invocate până acum cu vehemență de USR, ar fi trebui să fie deja exclusă din partid și cu demisia scrisă din poziția de primar! Atitudinea duplicitară de până acum a conducerii USR, prin care face scut în jurul penalilor din partid, a fost justificată în mod jenant prin faptul nu s-a început oficial urmărirea penală împotriva lor.

Totul, deși sesizările depuse la Parchet, de instituțiile statului, conțineau indicii temeinice privind săvârșirea unor fapte penale.

Această abordare a arătat dublul standard practicat de USR: principiile de integritate invocate pentru reprezentanții altor partide nu se aplică în cazul propriilor colegi de partid!

Diferenţa dintre un urmărit penal şi un trimis în judecată

USR nu mai are de astăzi nici un fel de scuză! Menținerea în partid a penalei Clotilde Armand înseamnă sfidarea și trădarea fără jenă a cetățenilor care au cerut respectarea criteriilor de integritate, în clasa politică românească”, susținea PSD marți, conform AK24.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 din București, s-a aflat marți la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, pentru a fi audiată în dosarul în care a fost acuzată de Agenția Națională de Integritate (ANI), de conflict de interese administrativ și incompatibilitate.

Ea a precizat că i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, amintind că a contestat în instanță raportul ANI. Dar a fi urmărit penal este un lucru foarte răspândit în România, din cauza felului cum funcţionează sistemul judiciar.

Instrument politic

Atunci când cineva face o plângere penală contra unui petent, procurorul începe o urmărire penală. Aceasta nu înseamnă nimic până la trimiterea în judecată, dar PSD speculează aceasta în scop politic.

Este foarte simplu să faci o plângere penală unui politician rival, pentru a încerca apoi să-l discreditezi. Mai mult, PSD Sector 1 şi PNL Sector 1 sunt cele două instituţii ale statului care au sesizat procurorii, în cauză.

Mai jos, lista celor mai cunoscuți penali PSD trimişi în judecată, nu urmăriţi penali, că aceia sunt câtă frunză şi iarbă.

Adrian Chesnoiu, deputat PSD

Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii, a fost trimis în judecată de DNA, pentru abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unei persoane neautorizate la informații care nu sunt destinate publicității, fiind acuzat de trucarea unui concurs de angajare în minister.

În noiembrie 2022, după ce a fost trimis în judecată, el a fost ales vicepreședinte al PSD Olt. În iunie 2023, premierul Ciolacu l-a adus pe Chesnoiu, la o întâlnire cu retailerii, la sediul Guvernului.

Daniel Tudorache, deputat PSD

Tudorache, fost primar al Sectorului 1, este trimis în judecată de DNA, pentru trafic de influență și spălare a banilor, în dosarul în care este acuzat că ar fi deschis conturi pe numele fostei soții și al menajerei sale, cumpărând imobile în valoare de 305.000 de euro și 470.000 de lei, precum și bijuterii, inclusiv diamante de aproximativ două milioane de euro.

El este în continuare membru de partid și a participat la ședințele organizației PSD București și PSD Sector 1. USR susşine că se află în spatele plângerii penale contra lui Clotilde Armand.

Cezar Stancu, coordonator al Caravanei Educației PSD

Cezar Stancu a fost trimis în judecată, pentru dare de mită unui polițist de la Circulație. El a apărut în Caravana Educației PSD, chiar în momentul grevei generale din Educație.

Pentru a nu i se aplica o amendă contravențională, Stancu a promis agentului „că-l va cinsti”.

„Promisiunea s-ar fi materializat la scurt timp, inculpatul Cezar-Costin Stancu remiţându-i polițistului suma de 200 de lei, disimulată în interiorul unei polițe de asigurare auto”, arată anchetatorii.

Vasile Cîtea, deputat PSD

Cîtea, fost boxer, a fost trimis în judecată, dosarul acestuia fiind înregistrat la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru lovire sau alte violente. Victima este chiar un coleg de partid al lui Cîtea, Maricel Popa, fost lider PSD Iaşi, fost senator PSD, fost preşedinte CJ Iaşi.

Avram Gal, liderul PSD Câmpia-Turzii

Gal este trimis în judecată pentru trafic de influență. Este omul care vinde în restaurantul său mici în foiţă de aur, aşa cum a scris StareaPresei.ro.

”În perioada 16-23 martie 2020, inculpatul Gal Avram Marius ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu, astfel încât compania de stat să cumpere în baza unui contract echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă”, arată DNA.

Premierul Ciolacu i-a mulțumit public unui infractor fugar, Ionel Arsene

În luna mai a acestui an, premierul PSD Ciolacu a ținut să îi mulțumească în public infractorului fugar Ionel Arsene.

„Am să încep cu promisiune clară la dumneavoastră – pentru PSD, organizația PSD Neamț, județul Neamț, nemtenii, sunt foarte importanți și eu vă promit că am să fiu alături de dv. și de viitoarea echipa și voi fi cel mai bun prieten al dumneavoastră, dacă vom continua ceea ce am început la Neamț, ceea ce a început fostul nostru coleg, Ionel Arsene.

Niciodată nu am comentat nici o decizie a unui magistrat și nici nu am să o fac, atâta timp cât am să fac politică și o să fiu persoană publică.

În schimb, eu vreau să îi mulțumesc lui Ionel Arsene, pentru ceea ce a făcut pentru nemțeni și pentru județul Neamț”, a afirmat Marcel Ciolacu, în discursul susținut la Conferința Județeană de Alegeri a PSD Neamț.

Ionel Arsene a fost condamnat la șase ani și opt luni de închisoare cu executare, pentru fapte de corupție. El se ascunde acum în Italia.

Share