home POLITICA Peisaj cu Restauratie, CNSAS si pietari la Fantana Parazitilor

Peisaj cu Restauratie, CNSAS si pietari la Fantana Parazitilor

Share

Duminica, in urma ispravii facute de Curtea Constitutionala a Restauratiei, am asistat la un nou miting rasuflat al unui mixtum-compozitum de fosti participanti la manifestatia din 1990, din Piata Universitatii, diversionisti, nebuni ciudati, cu punguta de protectie la gura, ca la epidemia de gripa aviara, lideri ai societatii civile, lideri ai asa-zisei societati civile, copii de 20 de ani pusi pe distractie si batrani manifestand cu pancarte graind despre nedreptatile Legii 112.

Afara era un soare superb si inutil, pe care nu-l vedea nimeni, evident, pentru care motiv am facut poze, iar una am postat-o aici. In ea nu am putut sa cuprind toate categoriile de insi despre care am vorbit mai sus.

Ideea este ca nu am reusit sa prind o poza, in care sa-l surprind schingiuind din cantecele Pietei Universitatii pe vaietatorul cu chitara, muzicuta si ochelari de soare.

Ceea ce cred ca este important este ca am vazut inca o manifestatie inutila (“Jos comunismul!”, “Jos securistii!”, “Mai bine golan, decat activist!” etc.), in loc sa aud la televizor ca, peste vreo doua saptamani, niste oameni cu scaun la cap au pus la cale un plan coerent, bine fundamentat legal, cu functia de “think big” bine fixata in actiunea prefigurata, pragmatici, care vorbesc putin sau deloc si actioneaza concertat, in punctele slabe ale sistemului.

Un sistem oligarho-mafioto-securist, in care inotam toti, cautand sa supravietuim, spunand jumatati de adevaruri si facandu-ne ca suntem revoltati. Adevarul este ca acum suntem toti la fel, indiferent cat de ticalosi sau angelici suntem.

Asanarea morala a societatii romanesti? Haida-de, ce-o fi aia? Ne trece prin cap sa facem un referendum pentru ceva care urca putin mai sus de buricul sub care salasluieste centrul foamei? Ne! – cum spun sarbii.

Sa ne amintim despre zilele acestea ca despre unele dintre cele mai negre pentru democratie si libertate in Romania, pentru ca in acest ritm peste cativa ani exista posibilitatea sa ne referim la ele ca la parfumul subtil al democratiei, pe langa ce va fi urmand.

In astfel de momente, nu vad in viitor decat un hau negru de impostura si grosolanie, peste care troneaza indivizi docti, cu fete patibulare, dand sentinte pe la televizor, apoi plecand spre vilele lor mistoace fericiti si stropindu-te linistiti din masini bengoase.

Quisque sous patimur manes.


Citeşte şi
PSD – ALDE porneşte la acapararea întregului stat român

Știrea deja nu mai este că X sau Z a fost demis sau înlocuit în Read more

Republica borfaşilor a început restauraţia. Etapele acesteia

Republica borfaşilor a început restauraţia Sistemului Ticăloşit. Oamenii aceştia se mişcă foarte rapid, sunt extrem Read more

A început restauraţia în Justiţie. Năstase a primit SUP

Ceva mai mult de 48 de ore au trecut de la NUP pe plagiatul lui Read more

MERGEŢI LA VOT!

Până la acest moment, prezenţa la vot mă îndrituieşte să trag concluzia că în acest Read more

Constantin Adrian Balaban Grăjdan Năstase. Ironia-anacolut

Ne paşte un pericol mai mare decât atunci cand Sultanatul Năstase era obligat de să Read more

Muntenegru e din nou monarhie constitutionala

Fundaţia Petrovic-Njegos, calchiată după vechile Fundaţii Regale şi condusă de Printul Nikola al II-lea, are Read more

RESTAURATIE! CNSAS ar putea sa nu mai existe!

Pentru ca totul trebuia sa ajunga, intr-un anumit moment, in acest punct, numele fenomenului aparent Read more

PU: Demonstranţii cer demisia lui Piedone, Oprea, Ponta

Peste 20.000 de manifestanţi antiguvernamentali cer în aceste momente, în centrul oraşului, demisia primarului Sector Read more

Sorin Ilieşiu vrea să pună cruce Pieţei Universităţii

Sorin Ilieşiu a înaintat un proiect de lege, că la Piaţa Universităţii, în rondul unde Read more

Concluzii la 25 de ani după Mineriada 13-15

Pe 20 mai 1990, la orele serii, noi, membrii GID, liderii Ligii Studenţilor şi liderii Read more

Share