home EUROVISION, EVENIMENT Andrei Tudor, Pe O Margine De Plagiat

Andrei Tudor, Pe O Margine De Plagiat

Share

In primul rand, adresa petitiei unde puteti semna pentru sustinerea faptului ca piesa “Pe O Margine De Lume” este plagiat:
http://www.thepetitionsite.com/1/nico-vlad-mirita
—pe-o-margine-de-lume-plagiat. Dupa “mirita” am trecut pe urmatorul rand ca sa se vada tot linkul pe html.

De asemenea, pentru cei care ma intreaba ce putem sa facem: in Uniunea Europeana se pune mare accent si se da importanta foarte mare petitiilor si sesizarilor facute de oamenii normali, “the european citizen”. Din acest motiv, este o idee buna sa trimiteti mesaje pe acest subiect la adresele de e-mail: ebu@ebu.ch si eurovisiontv@ebu.ch.

Iata in continuare cateva dintre “ciudateniile” de la acest concurs national Eurovision:

1. Moderatorii forumului TVR nu mai permit celor care vor sa posteze mesaje: sa puna orice link la orice site, in special cel al petitiei si linkul la youtube.com cu piesa celor doi spanioli, Bustamante & Demaria, pentru ca aceia care sunt interesati sa poata sa faca o comparatie; au fost persoane care au trimis 4-5 mesaje de felicitare in limba engleza pentru Biondo si acestea au fost cenzurate.

2. Multi au reclamat faptul ca au primit, votand prin SMS, mesajul “vot invalid, va aflati in afara intervalului de votare“. In schimb, “credit consumat”, banii pentru trimiterea SMS-ului au fost incasati. Pai, ori mesajul nu a fost validat, si atunci nu s-au incasat banii, ori au fost incasati banii, si atunci mesajul trebuia sa fie validat.

3. Foarte multi se intreaba de ce n-au fost filmate in gros-plan foile juriului, in timp ce citeau clasamentul fiecare dintre membri. A se vedea si punctul 5.

4. Este corect ca un membru al juriului sa citeasca, inca din semifinale, ostentativ, numele pieselor in limba romana? Ne referim la cazul Didei Dragan, dincolo de penibilul si comicul de a traduce “Railroad, railroad”, ceea ce inseamna “Cale ferate, cale ferata” (oricum, nume stupid de piesa), drept “Glasul rotilor de tren”. Aceasta traducere a numelor pieselor in limba romana este din start o discriminare la adresa pieselor cu nume in limba engleza si reprezinta o modalitate de a face presiune asupra celorlalti membri ai juriului.

5. Dincolo de prestatia penibila a Tatianei Solomon, care se balbaia, foarte timorata, n-am inteles deloc daca ordinea si punctajul pe care l-a citit erau cele scrise pe foaie sau intre timp, sub presiunea fortelor cosmosului, spunea altceva decat scrisese initial pe hartie.

6. Este incorect, ca logica matematica, sa dai 12 puncte x 12 pentru locul I, 12 x 11 pentru locul 2… 12 x 1 pentru ultimul loc. Punctajul ar fi trebuit sa fie proportional cu voturile primite, pe criterii pur matematice de proportionalitate si nimic altceva. Daca piesa de pe primul loc (oricare a fost aceasta) a avut peste 8.000 de voturi, iar cea de pe locul 6 a avut, sa zicem, in jur de 200 de voturi, numarul de puncte corespunzator trebuia sa respecte aceasta proportionalitate.

7. Cum putea sa voteze Titus Andrei de la Redactia Emisiunilor Muzicale din Radio contra fiului colegului sau, seful Big Bandului Radio, Ionel Tudor?

8. Cand s-a dat stop televot?, ca nici nu s-a inteles clar. Lumea era ocupata cu Kalashnikov-ul lui Bregovic, ceea ce este o alta chestiune foarte-foarte urata: sa-l folosesti pe Goran Bregovic ca sa nu dai stop televot clar la o anumita ora.

9. In ce fel au fost trase cele trei piese suedeze una dupa alta, pe pozitiile 6, 7 si 8, iar pe 3 si 4 Seven Days, cu Ionut Ungureanu si Paula Seling, respectiv Fairytale Story, cu Nicola? Dintre cele trei cantece suedeze, doua erau pretendente la calificare, Dr. Frankenstein si Shine, iar cele doua romanesti la fel. Postarea la inceput si “in burta” concursului le-a dezavantajat clar. Ultima impresie a fost pe Nico & Vlad Mirita.

10. De ce tragerea la sorti a ordinii pieselor s-a facut fara public, intr-o camera, de catre juriu, si nu pe postul de televiziune, in direct? Ce s-a intamplat acolo? Au tras la sorti din palarie? Au jucat zaruri? Marca si banul?

11. De la 3.09 a.m., pe site-ul TVR, pe forum, nu a mai fost postat niciun mesaj. In schimb, petitia se semneaza online in continuare. Nu este ciudat?

Cred ca anul acesta nici ABBA cu Waterloo nu i-ar fi depasit pe Nico si Vlad Mirita.

Citeşte şi
PSD rezolvă! – spun social democraţii. Campanie electorală cinică

PSD a declanşat o intensă campanie de autopromovare pe Internet, în plină epidemie de coronavirus, Read more

YouTube ar putea lansa un canal de jurnalism de investigaţie

Unul dintre giganţii Internetului, YouTube, ia în consideraţie lansarea unui serviciu special dedicat jurnalismului de Read more

REBRANDING: Picasa devine Google Photos, Blogger Google Blogs

Spuneţi adio numelor Picasa şi Blogger: Google intenţionează rebranduirea mărcilor non-Google şi transformarea lor în Read more

Suedia in Eurovision (3). Charlotte Perrelli, aceasta Kate Ryan a anului 2008

Charlotte termina Eurovision 2008 dezastruos, pe locul 18, iar Ucraina ocupa un onorabil loc 2, Read more

Cel mai scurt colind din lume (VIDEO)(HN)

Multumiri Silver Church, care ne-a creat o atmosfera ardenta, facand sa duduie scena sub picioarele Read more

Realitatea TV reşapează îngeri vechi de doi ani

Nu ştiu dacă există îngeri. John Travolta, cred, la un moment dat şi-a imaginat că Read more

Copitica data blogerilor, in numele drepturilor de autor

Se intentioneaza modificarea conditiilor de utilizare a muzicii pe Internet, cu efecte economice dure asupra Read more

Coruptia din Romania, porumbeii calatori si europarlamentarii

Acum cativa ani, cand dadeai cautare pe Google.com corruption sau coruptia, primul rezultat care iti Read more

Dosarul Kiss – TVR, pentru discriminarea Biondo, discutat astazi la CNCD

Consiliul National pentru Combaterea Discrimarii (CNCD) l-a chemat azi dimineata pe Iosif Kiss, ca sa Read more

The Prayer, cu Celinica Nico si Vlad Mirita

Pentru ca nu avem compozitori, ne-am specializat in a canta noi ceea ce creeaza compozitorii Read more

Share