Patriarhia: “Antivaccinismul abuziv și fals justificat religios produce martiri”

Share

Patriarhia Română ia atitudine în registru dur împotriva clericilor care sunt negaţionişti sau antivaccinişti.

Patriarhia Română pare să se fi hotărât în sfârșit să ia atitudine și să-și pună la punct clericii conspiraționișt,i care au contribuit în ultimul an, la refuzul populației de a se vaccina împotriva Covid.

Preotul Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a emis un mesaj foarte dur, în care afirmă că actualul val de morți e produs de „iraționalul antivaccinism abuziv și fals justificat religios“ al „unei cauze la rândul ei false“.

Mesajul, fără precedent, vine nu doar într-un moment în care s-au raportat 18.863 de noi îmbolnăviri, ci și 561 de decese, ci și la doar câteva zile după discursul delirant al Episcopului Ambrozie al Giurgiului.

Vasile Bănescu:

„Am văzut cu toții cumplitele imagini de la morgile unor spitale din București. Este copleșitor ce se întâmplă pe fondul unui larg scepticism devenit letal și hrănit de un absurd conspiraționism.

În plină, agresivă pandemie, în contextul în care secțiile ATI ale spitalelor din întreaga țară sunt total excedate de bolnavi care agonizează, iar morgile sunt arhipline, datoria rațională și urgentă a fiecăruia dintre noi, fie și în ultimul ceas, este să ia foarte în serios boala și să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm deplină încredere și recunoștință (…)

Așa cum am mai spus, inclusiv iraționalul antivaccinism abuziv și fals justificat religios produce martiri ai unei cauze la rândul ei false“.

Share