home EVENIMENT, POLITICA Parlamentarii au viciat votul pentru reţinerea Elenei Udrea

Parlamentarii au viciat votul pentru reţinerea Elenei Udrea

Share

Deputaţii ar fi viciat intenţionat votul pentru avizul privind reţinerea Elenei Udrea, susţin unele surse parlamentare bine documentate.

UPDATE Comisia de numărare a voturilor a decis că Elena Udrea poate fi reţinută timp de 24 de ore, dar nu poate fi arestată. Din această dilemă nu vom ieşi. Simptomatică este reacţia Elenei Udrea:
Rep.: Cum comentaţi că puteţi fi reţinută?
Elena Udrea: Da, dar nu pot fi arestată. (…) Vreau să fiu reţinută şi vrea să port din nou cătuşele. Haideţi, dacă-i circ, să fie până la capăt.

După ce au votat în favoarea urmăririi penale a Elenei Udrea, deputaţii au trecut la votul cererii de reţinere. Surse din PNL au declarat că “unii parlamentarii PSD au fost surprinşi de către cei din PNL votând împotriva cererii de începere a urmăririi penale a Elenei Udrea”.

Iniţial, comisia de numărare a anunţat că solicitarea DNA a fost respinsă, din cauză că au lipsit trei voturi pentru reţinere. Conform informaţiilor iniţiale, au votat pentru reţinere 119 deputaţi, iar 142 contra reţinerii.

Ulterior, la o contestarea a deputaţilor liberali, s-a reluat numărarea voturilor. Surse liberale afirmă că unii deputaţi au folosit toate bilele pe care le mai aveau în dotare (fiecare parlamentar mai avea câte două bile albe şi două negre, pentru cele două scrutine rămase, cel pe reţinere şi cel pe arestare), introducându-le în urnele de vot cu bună-ştiinţă, pentru a vicia rezultatul.

În acest moment, deputaţii au părăsit plenul, plecând din Parlament acasă, cu toate că mai era de votat şi solicitarea DNA privind cerea de arestarea preventivă a Elenei Udrea.

În plenul Camerei mai sunt membrii comisiei de numărare a votului, precum şi Elena Udrea, împreună cu câţiva apropiaţi ai ei.

Nu se ştie în acest moment când va avea loc votul privind avizul la cererea de arestare. Pe de altă parte, votul pentru reţinerea Elenei Udrea este viciat, deci ar trebui reluat, indiferent ce rezultat va anunţa comisia de numărare.

Citeşte şi
”Nu a intervenit nici o presiune internă sau externă” pentru reținerea Elenei Udrea și Alinei
Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala
Elena Udrea şi Alina Bica şi-au făcut calcule complet eronate când au şters-o în Costa
Hai să vedem: cine mai hăule pe Internet contra Justiţiei? De obicei, cine are probleme
Când spui Udrea, Cocoş, Buzăianu, te referi la un off-shore şi scrii un text de
Interpuşii Elenei Udrea deveniseră tot mai tupeişti, aveau pretenţii tot mai mari de la publisheri,
Procurorul de caz în Dosarul Hidroelectrica i-a stabilit Elenei Udrea o cauţiune-record de cinci milioane
Orbită de strălucirea elitrelor instalatorilor de la Tubulatură, Elena Udrea le-a luat apărarea lui Victor
Ca şi atunci când fusese luată la întrebări în precedentele sale două dosare de la
Care este astăzi panaceul rezolvării tuturor problemelor cuiva pe lumea asta? Să fii membru UNPR.
Share