home MASS MEDIA Ovidiu Miculescu voia anularea CCM Mass-Media. TMB a respins acţiunea

Ovidiu Miculescu voia anularea CCM Mass-Media. TMB a respins acţiunea

Share

Ovidiu Miculescu

Ovidiu Miculescu a cerut Tribunalului Municipiului Bucureşti (TMB) anularea Contractului Colectiv de Muncă pe Ramura Mass-Media, dar TMB a respins cererea acestuia.

TMB a respins cererea depusă pe 2 aprilie 2013 de preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, împotriva Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Patronatului Presei din România ROMEDIA şi Uniunii Naţionale a Patronatului Român, pentru anularea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă din Mass-Media.

Instanţa a admis şi cererea FRJ MediaSind, pentru sesizarea Curţii Constituţionale, în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate a Legii nr. 40/2011 (Codul Muncii) şi a Legii nr. 62/2011 (Legea Dialogului Social).

Aceste acte normative au creat un adevărat dezastru pe piaţa muncii, limitând drastic drepturile salariaţilor, pe care i-a transformat în sclavi moderni.

În temeiul acestei hotârâri, Comitetul Executiv al FRJ MediaSind face un apel public către toţi angajaţii din mass-media, inclusiv pentru cei din Societatea Română de Radiodifuziune, să solicite în instanţă acordarea sporurilor din Contractul Colectiv de Muncă din Mass-Media pentru ultimii trei ani.

Este vorba despre sporul de fidelitate de 25%, diferenţa de 25% pentru salariul minim pe ramură, coeficienţii de ierarhizare pentru studii, la care se adaugă sporurile prevăzute de Codul Muncii (sporul de vechime).

FRJ MediaSind reiterează solicitarea făcută clasei politice încă din 23 octombrie 2013, de a stopa abuzurile administraţiei lui Ovidiu Miculescu împotriva angajaţilor din SRR, instituţie publică de interes strategic.

Comitet Executiv FRJ MediaSind Bucureşti, 24 noiembrie 2014

Citeşte şi
Clanul Miculescu, care a acaparat de mai mulţi ani Societatea Română de Radiodifuziune, se prăbuşeşte.
Prin votarea eliminării taxei radio-tv, Parlamentul României a votat practic pentru revenirea SRR şi SRTv
SRR şi SRTv sunt în pericol să devină instrumente de propagandă politică, după ce iniţiativa
Adunarea Generală a FEJ, ce a avut loc în Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina, în perioada
Stejărel Olaru, fost membru al CA SRR, fost secretar de stat în MAE, consilier al
FRJ MediaSind a chemat în justiţie conducerile Radioului şi Televiziunii Naționale pentru nerespectarea Legii informaţiilor
În aceste zile, maşinăria de propagandă a Administraţiei Miculescu a SRR, a asaltat redacţiile de
Delegaţii prezenţi la Consiliul Național al Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, desfăşurat în zilele de
Curtea de Apel București a hotărât, în data de 5 iunie 2015, anularea alegerilor ce
Judecătoria Sector 1 a condamnat-o astăzi, 8 iunie 2015, pe Oltea Şerban Pârâu, actualul director
Share