home EVENIMENT OUG 13 ar putea intra în vigoare în curând

OUG 13 ar putea intra în vigoare în curând

Share

OUG 13 ar putea să intre în vigoare după şapte luni de la protestele #Rezist. Am avertizat asupra acestui fapt de atunci. De atunci România stă cu sabia lui Damocles deasupra capului.

Capcana parlamentară a ordonanţelor de urgenţă elefant 13 şi 14

Magistrații ÎCCJ au decis sesizarea Curții Constituționale a României. Aceasta cu privire la OUG 14/2017, actul normativ care a anulat efectele OUG 13. Lucrul se va petrece în urma solicitării venite din partea fostei șefe a DIICOT, Alina Bica, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu.

Alina Bica susține în solicitare, printre altele, că i s-ar fi aplicat legea mai favorabilă și ar fi fost dezincriminat abuzul în serviciu dacă nu ar fi fost abrogată OUG 13.

OUG 13 vine indirect, pe gaura cheii, la CCR, adusă de Alina Bica

La ÎCCJ a avut loc vineri un nou termen în dosarul în care Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentanta Ministerului Justiției în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.

În același dosar mai sunt judecate și alte persoane care erau în componența comisiei: Crinuța Dumitrean, Dragoș Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu și Remus Baciu.

Care este legătura dintre Dorin Cocoş şi OUG 13

Au mai fost deferiți justiției evaluatorul Emil Nuțiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe și Dorin Cocoș, fiul acestuia, Alin Cocoș, și Ionuț Florentin Mihăilescu, fost consilier al șefei DIICOT.

În 15 martie 2011, inculpații Dumitrean, Diacomatu, Teodorescu, Baciu, Bica, Vasilescu, Bogdan și Alexandru. în calitate de membri ai comisiei, prin exercitarea abuzivă a atribuțiunilor de serviciu (…), au aprobat. în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Emil Nuțiu, din cadrul SC Business Evaluator SRL. prin care valoarea unui teren de peste 13 hectare a fost stabilită la 377.282.300 lei.

Aceasta reprezintă o supraevaluare a terenului cu 263.327.559 lei, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent cu această sumă în dauna bugetului de stat și a facilitat obținerea unor avantaje patrimoniale de către Gheorghe Stelian și alte persoane.

, susțin procurorii.

Alina Bica, şpagatristă de Snagov

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuț Mihăilescu și în cote părți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați în Snagov, județul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la 15 martie 2011. în calitate de secretar de stat și de reprezentantă a Ministerului Justiției în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP,. a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală.

OUG 14 este actul normativ care a abrogat Ordonanța de Urgență 13 / 2017, prin care PSD și Cabinetul Grindeanu urmăreau modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. Ordonața a fost adoptată, în plenul Camerei Deputaților, cu 292 de voturi “pentru” şi o abţinere.

Share