home CORUPTIE, POLITICA OUG 13 se întoarce. PSD vrea să graţieze faptele de corupţie

OUG 13 se întoarce. PSD vrea să graţieze faptele de corupţie

Share

OUG 13 revine pe filieră parlamentară. PSD intenţionează să graţieze faptele de corupţie. Este esenţa prescurtată a amendamentelor propuse de senatorul PSD Şerban Nicolae.

Acesta nu este oricine. Şerban Nicolae este şeful Grupului Parlamentar PSD din Senat. Este şi preşedintele Comisiei Juridice din Senat. Suprapunere fără precedent în 27 de ani. Influenţa acestui om este imensă. Ea creşte pe măsură ce nelegiuiţii devin tot mai puternici. Şerban Nicolae apără nelegiuiţii.

OUG 13 reloaded. Aţi vrut transparenţă? Na-vă! Aveţi transparenţă. Tot aia facem!

Senatorul Şerban Nicolae propune eliminarea articolelor care se referă la infracţiunile de corupţie. Este vorba despre art. 289-294, precum şi a articolului 297. Acesta se referă la abuzul în serviciu.

Senatorul propune şi eliminarea art. 269, favorizarea făptuitorului. Toate sunt prevăzute în noul Cod Penal, dar şi în vechiul Cod Penal.

Ce înseamnă toate acest lucruri? Strada le-a spus celor din PSD că nu este de acord cu dezincriminarea faptelor de corupţie şi cu gaţierea lor. Pentru că nu vor să facă asta, ci să meargă mai departe, PSD-ALDE a reacţionat astfel:

Noi am greşit pentru că nu am comuniat bine. Acum vom merge în Parlament cu modificarea Codurilor Penale.

Minciună şi propagandă

Apoi, au bătut apa-n piuă că faptul că şi Cabinetul Cioloş a dat o OUG de modificarea a nu-ştiu-câte articole din Codul Penal. Adică a făcut ca ei. Fals: Cabinetul Cioloş a modificat prin OUG toate articolele din Codul Penal declarate cu conţinut neconstituţional de CCR.

Parlamentul trebuia să ia în dezbatere legea de aprobare a acestei OUG. Nu a făcut-o, pentru că majoritatea toxică de atunci şi de azi nu voia asta. Voia scăparea infractorilor de vinovăţie.

Ce fac acum aceşti domni? Spun că fac modificarea codurilor penale în limita recomandărilor CCR. În realitate, nu fac asta deloc, ci altceva, aşa cum reiese acum. Întrebarea este: societatea civilă, care până acum s-a manifestat admirabil, va reacţiona?

Iar dacă da cum.

Share