home ECONOMIE OUG 114, respinsă în Comisia IT din Camera Deputaţilor

OUG 114, respinsă în Comisia IT din Camera Deputaţilor

Share

OUG 114 sau ordonanța lăcomiei, cum mai este cu noscută, a primit raport de respingere miercuri în Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaților, a anunțat președintele acestei comisii, deputatul USR Cătălin Drulă.

”Raport de respingere în Comisia IT&C pentru OUG 114 („OUG lăcomiei”) cu 7 voturi „pentru” (2 USR, 2 PNL, 1 PMP, 1 UDMR, 1 minorități) și 1 „abținere” (PSD). În același timp am dat raport de respingere și pentru OUG 19/2019 care venea cu modificări față de OUG 114. Cele două merg în pachet.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

OUG „lăcomiei” are efecte dezastruoase pentru economie – în Comunicații, în industria bancară sau pentru Pilonul 2 – trebuie să parcurgă tot circuitul parlamentar (inclusiv votul în plen) și să fie respinsă definitiv. Presiunea trebuie menținută pentru abrogarea acestei nenorociri”, a anunțat Drulă pe Facebook.

Legea de aprobare a OUG 114, supranumită de Darius Vâlcov și Eugen Teodorovici ”ordonanța lăcomiei”, a intrat miercuri în dezbaterea Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaților, după ce la începutul lunii martie a fost adoptată tacit de Senat.

Președintele comisiei, deputatul USR Cătălin Drulă, a anunțat pe Facebook că va propune respingerea actului normativ, precizând că este curios să vadă dacă și reprezentanții celorlalte partide au înțeles ceva din votul de duminică.

”Azi de la ora 17 pe ordinea de zi a Comisiei de IT&C din Camera Deputaților vom avea OUG 114 (OUG-ul „lăcomiei”). Voi propune raport de respingere. Acest act normativ e un dezastru pentru economia românească și trebuie respins în întregime. Pentru a trece raportul de respingere e nevoie de voturile a 50% + 1 din cei prezenți și de un cvorum de participare la Comisie de 8 persoane. Vom vedea dacă reprezentanții partidelor în Comisie au înțeles ceva din votul de duminică”, a scris Drulă pe Facebook.

Înainte de a ajunge în plenul Camerei Deputaților, care este for decizional, legea de aprobare a ”ordonanței lăcomiei” mai trebuie să primească rapoarte de la alte două comisii de specialitate, cea de Muncă și cea de Buget.

Forma inițială a OUG 114, din decembrie 2018, impunea băncilor o ”taxă pe lăcomie” care creștea odată cu nivelul ROBOR; cerea măriri de capital imposibile administratorilor de fonduri din Pilonul II de pensii; obliga producătorii de gaze să vândă ieftin unor industriași aleși pe sprânceană; punea o taxă generalizată de 2% din cifra de afaceri în energie; inventa o taxă pentru operatorii telecom și amenzi drastice în industrie; schimba modul de control la licitațiile pe fonduri europene. În martie, guvernul a atenuat o parte din prevederi, dând OUG 19.

Citeşte şi
Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, o scrisoare în care îl anunţă
Irina Radu şi CA SRTV au fost demişi. Raportul de activitate al Televiziunii Române pe
Până nu vedem, nu credem, iar atunci stăm cu ochii-n patru, să nu fie vreo
Direcţia Juridică din CSM a respins ordonanţele pentru amnistie şi modificarea Codului Penal. Florin Iordache,
Procurorii militari au respins azi plângerea formulată contra deciziei de clasare a Dosarului Revoluţiei de
Camera Deputaţilor şi Senatul reunite au respins moţiunea de cenzură, a 4-a la număr, contra
Când te referi la parlamentarii români, ar trebui să vorbeşti despre mândria ţării, dar ei
Revoluţia bunului simţ a făcut o fandare graţioasă în 16 noiembrie, un flic-flac de efect
Parlamentarii încearcă din răsputeri, în această perioadă, să legifereze dreptruile pe care le aveau până
Petre Roman a rămas fără mandatul de deputat, după o oră de discuţii aprinse în
Share