home EVENIMENT, POLITICA Opoziţia vrea să desfiinţeze DIPI, serviciul secret al MAI

Opoziţia vrea să desfiinţeze DIPI, serviciul secret al MAI

Share

Europarlamentarul Dragos Tudorache, fost ministru de Interne in Guvernul Dacian Ciolos, anunta ca viitorul guvern va desfiinta DIPI, serviciul secret al MAI, cunoscut sub fosta denumire de „Doi si-un sfert”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Nu ii putem opri azi. Dar maine il vom desfiinta din nou, asa cum am mai facut-o si asa cum o vom face si cu sectia speciala pentru magistrati”, anunta Tudorache, intr-o postare publicata pe Facebook.

„Mi-am asumat in 2016 desfiintarea serviciului secret al MAI si reorganizarea lui intr-o structura cu atributii stricte pe zona contrainformativa, adica protejarea integritatii si profesionalismului angajatilor din toate structurile ministerului, civile sau militare. De ce am facut acest lucru? Pentru ca era nevoie de acest gest. Nu am gasit niciun argument obiectiv pentru ca Ministerul de Interne sa aiba propriul serviciu de informatii, cu atributii pe aceleasi zone de competenta ca SRI”, spune Tudorache.

„Mai mult, existenta unui astfel de serviciu, cu astfel de competente, la cheremul unui om politic a dat mereu ministrului de Interne o putere discretionara pe care niciun om politic nu trebuie sa o aiba”, a adaugat fostul ministru de Interne.

Dragos Tudorache a fost ministru de Interne in guvernul Dacian Ciolos (septembrie 2016 – ianuarie 2017).

In 2016, cand ocupa functia de sef al Internelor, Tudorache a anuntat reorganizarea fostului serviciu secret al MAI intr-o noua structura.

Share