Cum sa-ti construiesti singur un sistem de supraveghere video

Share

Ne dorim in permanenta avem totul sub control. De multe ori se intampla sa nu reusim sau sa nu stim cum functioneaza un lucru. Si desi internetul este accesibil pentru toata lumea, informatiile pot fi de multe ori eronate sau greu de gasit. Sistemele de supraveghere video sunt foarte populare in viata reala si le vedem in fiecare zi pe strada, in magazine, etc.  Probabil te-ai gandit cel putin o data cum functioneaza si din ce este format, dar nu ai gasit nimic concret. In articolul acesta echipa SKUT.ro iti prezinta cum se alcatuieste un sistem de supraveghere video ca sa-ti faci si tu unul.

Echipa SKUT.ro este de fapt un magazin online si fizic cu sediul in zona Pipera din Bucuresti. Cu o experienta de peste 20 de ani, magazinul ofera spre comercializare produse de supraveghere video, sisteme de alarma, sisteme de incendiu, diferite accesorii si chiar echipamente auto.

supraveghere
supraveghere

Magazinul pune clientul pe primul lor si ofera cele mai bune preturi si echipamente de ultima generatie. Orice persoane care se decide ca vrea sa faca o achizitie de pe site-ul www.SKUT.ro primeste asistenta post vanzare, consultanta gratuita la telefon sau in showroom si chiar ofera posibilitatea instalarii echipamentelor prin instalatori autorizati.

Produsele se pot returna in 14 zile, au garantie si puteti alege dintr-o gama variata de echipamente, de la cele mai accesibile pana la cele mai complexe.

Pentru realizarea unui sistem de supraveghere trebuie sa stiti in primul rand din ce este compus in totalitate, dupa ce componentele se aleg in functie de preferintele fiecaruia.

La baza unui sistem video se afla camera care filmeaza si DVR-ul sau NVR-ul pe care se stocheaza informatia. Legaturile dintre cele doua se realizeaza cu un anumit tip de cablu si mufe.

Camerele video pot fi alese dupa mai multe criterii: formatul acesta (dome sau bullet), rezolutie de filmare (1MP, 2MP, 3MP etc),distanta de filmare pe timp de noapte (IR 10m, IR20m, IR30m etc), lentila fixa sau varifocala (3.6mm sau reglabila), zoom optic manual sau electric. Acestea ar fi cele mai importante criterii.

Trebuie sa luati in calcul si tehnologia de functionare a camerei. Camerele analogice  au mai multe tehnologii in functie de producatorul lor: Turbo HD, CVI, AHD, CVBS. O ultima tehnologie ar fi IP-ul, insa acele camere sunt complet digitale.

Aceaste tehnologii sunt importante deoarece in functie de ele se va alege si DVR-ul sau NVR-ul. Acesta este mini computer-ul pe care se va stoca informatia si va decoda imaginile captate de camere. Primele 4 tehnologii functionaza cu DVR-uri, pe cand camerele IP functioneaza cu NVR-uri si foarte rar cu DVR-uri hibride.

Aceste DVR-uri sau NVR-uri sunt mini PC-uri la care se conecteaza camerele. Ele se aleg in functie de tehnologia camerelor si de numarul acestora. Un DVR sau NVR poate avea 4 canale, 8 canale, 16, 32, 64, etc.

supraveghere

La interiorul lor se monteaza un HDD de 3.5 inch exact ca cel de la calculatorul dvs personal pe care se va realiza inregistrarea. Capacitatea HDD-ului se alege in functie de nevoile dvs.

Legatura dintre camere si DVR se poate realiza prin mai multe metode. In cazul camerelor analogice se poate opta pentru cablu coaxial sau cablu UTP. Folosind un cablu UTP puteti lega pana la 4 camere pe un singur fir, insa la capetele acestuia trebuie sa aveti un set de mufe tip videobalon.

Camerele IP se vor conecta wireless sau prin cablu UTP, fiecare camera cu o singura mufa. Avantajul in acest caz este ca pot primi alimentare si semnal video pe acelasi fir, aceasta tehnologie avand denumirea PoE.

supraveghere

Acestea sunt componentele ce formeaza un sistem de alimentare. Trebuie luat in calcul doar faptul ca nici o camera nu va veni cu alimentare dedicata in pachet. Ele functioneaza la 12V si 2Ah, insa cele foarte scumpe si performante au nevoie de mai multa putere, iar acelea vin cu alimentare la pachet.

Vezi la SKUT.ro toate ofertele la echipamentele de care ai nevoie, consulteaza-te cu unul din specialistii de acolo si bucure-te de cele 14 zile de retur gratuit, in cazul in care nu esti multumit de produsele comandate.

Share