home POLITICA ONG civice au discutat aproape degeaba cu Mihai Tudose

ONG civice au discutat aproape degeaba cu Mihai Tudose

Share

După întrevederea cu premierul Mihai Tudose, ONG civice au anunţat că rezultatul nu este îmbucurător. Soluţia, afirmă acestea, este continuarea protestelor până când vor fi stopate modificările la Legile Justiţiei.

Proteste masive urmează în jurul fortăreţei Palatului Parlamentului

Reprezentanţii organizaţiilor civice au anunţat, la finalul discuţiilor, că rezultatul nu este îmbucurător. Din punctul lor de vedere, soluţia este continuarea protestelor până când vor fi oprite modificările la cele trei legi ale Justiţiei. Precum şi modificările la codurile penale.

ONG civice susţin că e un moment de derapaj major

La finalul întâlnirii de la Guvern, reprezentanţii ONG civice au transmis premierului că România este într-un moment de derapaj major de la standardele statului de drept. Ei i-au cerut acestuia să îşi folosească pârghiile legale pentru a stopa acest derapaj.

Aceştia au precizat că au avut către premier trei solicitări: sesizarea Comisiei de la Veneţia privind Legile Justiţiei şi, în viitor, asupra modificării Codurilor penale. prorogarea aplicării Legilor Justiţiei prin OUG până când Comisia de la Veneţia îşi va spune opinia.

De asemenea, până când va avea loc un dialog real între toţi factorii implicaţi. În ultimul rând, demiterea imediată a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care “nu mai este un partener credibil”.

ONG civice au primit un singur răspuns

Din cele trei solicitări, am primit un singur răspuns – pe sesizarea Comisei de la Veneţia. A spus că în următoarele zile se va interessa ce discuţii a avut ministrul Justiţiei cu Comisia şi va lua o decizie în consecinţă.

Această întâlnire nu a fost îmbucurătoare şi, din punctul nostru de vedere, soluţia este continuarea protestelor. Până când aceste legi ale Justiţiei şi modificările la codurile penale vor fi stopate.

, a declarat Mihai Poliţeanu, la finalul întâlnirii.

Răspunsuri generale

Reprezentantul organizaţiei “Iniţiativa România” a mai spus că răspunsul premierului în legătură cu amânarea Legilor Justiţiei a fost unul general. Mai exact, Executivul nu-şi poate asuma o OUG în materie de legislaţie penală.

Poliţeanu a precizat că vor mai exista consultări cu premierul Tudose, nu doar pe subiectul Legilor Justiţiei, ci şi pe alte teme de interes. Preşedintele ANOSR, Marius Deaconu, a spus că modificările la Legile justiţiei sunt dăunătoare.

Conform acestuia, întâlnirea de miercuri, de la Guvern, nu va rezolva multe dintre probleme, însă discuţiile cu premierul au fost un prim pas spre comunicare.

Diaspora cere o întâlnire separată

Întâlnirea de astăzi nu va rezolva mare lucru, suntem conştienţi. (…) Totuşi, a fost un prim pas astfel încât să ne organizăm şi să existe un dialog pe probleme despre care oamenii nu au putut comunica.

, a spus Marius Deaconu. Delegatul organizaţiilor din Diaspora, Radu Dumitriu, a afirmat că, dincolo de nemulţumirile legate de Legile Justiţiei, premierul a promis o întâlnire separată cu reprezentanţii Diasporei, pentru a discuta despre votul românilor din străinătate, informează News.ro.

Ne uităm la 2019 şi 2020. Vrem să evităm situaţiile care au existat în anii trecuţi şi discuţia va fi punctuală. Pe modul în care Executivul poate organiza punctual alegerile, astfel încât românii din Diaspora să fie bine reprezentaţi şi votul să fie accesibil şi eficient.

, a spus Dumitriu.

Citeşte şi
ONG civice solicită consultări cu societatea civilă şi Diaspora pentru legislaţia electorală

Zeci de mișcări civice solicită consultări cu societatea civilă și românii din afara granițelor pe Read more

Liviu Pleşoianu vrea desfiinţarea ONG civice pentru nazism

Deputatul PSD Liviu Plesoianu a depus la Senat un proiect, prin care o asociaţie va Read more

ONG civice îi cer lui Iohannis să facă totul pentru statul de drept

Nouăsprezece ONG civice îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să folosească ”toate mijloacele” pentru apărarea statului Read more

Liviu Dragnea se teme să meargă în SUA şi nu are viză

Liviu Dragnea dorea să meargă în Statele Unite şi să participe la "Mic dejun cu Read more

Elliot Broidy a negociat cu Departamentul Justiţiei comisioane vs. libertate

Elliot Broidy, intermediarul lui Liviu Dragnea în relaţia cu Donald Trump, a frânt-o-n fericire. El Read more

Tudose civicul. Detaliile întâlnirii de mâine, de la Palatul Victoria

Întâlnirea pe care o va avea miercuri prim-ministrul Tudose civicul naşte rumoare în PSD. Dar Read more

Mihai Tudose s-ar întâlni cu ONG civice pe 27 decembrie

Premierul Mihai Tudose a răspuns pozitiv solicitării ONG civice de a se întâlni şi a Read more

Trump: Tillerson şi-a pierdut timpul negociind cu Coreea de Nord

Președintele Donald Trump a spus că secretarul de stat Rex Tillerson pierde timpul, încercând să Read more

Klaus Iohannis şi misiunea sa delicată şi foarte complicată

Ne apropiem de un moment politic foarte complicat şi delicat. Klaus Iohannis va trebui în Read more

Siria este subiect închis. SUA opreşte negocierile cu Rusia

SUA au suspendat sine die negocierile bilaterale cu Rusia privind situația războiului civil din Siria. Read more

Share