home EVENIMENT, MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE JURNALISTI Ondine Gherguţ: Îl voi da în judecată pe dl. Norel Popescu

Ondine Gherguţ: Îl voi da în judecată pe dl. Norel Popescu

Share

Jurnalista Ondine Gherguţ a declarat pentru Starea Presei că a sesizat DNA şi ANI “şi îl voi da în judecată (n.n.: pe Norel Popescu), cerându-i daune morale”.

Între timp“, a detaliat Ondine Gherguţ, “am descoperit o delaraţie de avere, în care dl. Norel Popescu a înscris că are o datorie la Primăria Turnu Severin“.

Ondine Gherguţ a explicat:

Un judecător, mai ales unul care judecă pe contencios, nu are voie să aibă datorii la primăria de pe raza sa de competenţă. El nu a înscris pe declaraţia de avere de unde rezultă datoria: este în bani? I s-a atribuit o locuinţă? A luat în concesiune sau sub o altă formă un teren? Că nu are casă şi teren, rezultă tot din declaraţia sa de avere. Rămâne că ar fi împrumutat bani, ceea ce este total ilegal. Dovadă stă însăşi declaraţia de avere postată de mine pe site-ul României libere.

Mai jos, declaraţia integrală a jurnalistei Ondine Gherguţ:

Astăzi, în plenul CSM, transmisă online, urmărită de un public larg, de toţi magistraţii din România, dl. Norel Popescu m-a insultat, folosind un limbaj suburban. Un membru CSM trebuie să fie model de comportament pentru membrii societăţii.

~ declaraţia lui Norel Popescu despre Ondine Gherguţ “Nu e câine de pază, e maidanez care merge pe burtă, căutându-și stăpân.” ~

Este inadmisibil ca un membru CSM să folosească un astfel de limbaj, motiv pentru care voi sesiza Inspecţia Judiciară, apelând la normele stipulate în lege. Potrivit legii, “constituie abateri disciplinare manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale, ori prestigiului Justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”.

Dl. Norel Popescu şi-a încălcat onoarea şi demnitatea de magistrat şi membru CSM, proferând injurii la adresa mea. În raportul IJ se spunea despre mine că am scris corect textul publicat în România Liberă, îndeplinindu-mi menirea de câine de pază al democraţiei.

Citeşte şi
Jurnalista Ondine Gherguţ a fost jignită grav astăzi de către magistratul Norel Popescu, care e
Inspecția Judiciară a dispus începerea cercetării disciplinare împotriva procurorilor militari Coseanu Gheorghe, șeful secției Parchetelor
Comisia 1 din Consiliul Superior al Magistraturii a decis un lucru care îl pune în
Liviu Dragnea l-a criticat dur pe ministrul Jutsiției, Tudorel Toader, pentru că nu a pregătit
Inspecţia judiciară a declanşat verificări în legătură cu prezenţa unui procuror militar în centrul de
Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că va sesiza Inspecția Judiciară. El vorbeşte despre aţa-numitele abuzuri ale
După Scandalul bileţelului Roz, care a dus la alegeri anticipate în 2007, 10 ani şi
Sistemul corupt a încercat s folosească controlul făcut de Inspecţia Judiciară pentru a se uita
Inspecția Judiciară anunţă printr-un comunicat că prim-ministrul Victor Ponta a afectat prin declaraţii reputația procurorului
90 de procurori DNA au semnat un protest la adresa lui Victor Ponta, iar DNA
Share